وزارت خارجه هند دیپلمات‌های افغان را به تعامل با طالبان تشویق کرد

سفیر پیشین افغانستان گفت که دولت هند از دادن ویزا به دیپلمات‌های دولت پیشین خودداری کرد اما از کسانی که با طالبان تعامل دارند حمایت می‌کند

سربازان هندی در یک ایست‌بازرسی در نزدیکی سفارت افغانستان در دهلی نو‌ــ PRAKASH SINGH/AFP

هم‌زمان با ادعای طالبان مبنی بر تسلط بر سفارت افغانستان در دهلی نو، فرید ماموندزی، سفیر پیشین افغانستان در دهلی نو، به بلومبرگ گفت که ده‌ها دیپلمات افغان که از سوی دولت پیشین افغانستان منصوب شده بودند، هند را ترک کرده‌اند و تنها کسانی در سفارت افغانستان در دهلی باقی مانده‌اند که از طالبان حمایت می‌کنند.

ماموندزی پیش از این نیز گفته بود که هند با وجود تلاش‌های زیاد دیپلمات‌های افغان، حاضر نشد ویزای اقامت آنان در این کشور را تمدید کند. او که خود چند ماه پیش از سمتش استعفا کرد و به لندن رفت، گفت دیپلمات‌هایی که در هند مانده‌اند، «پشت سر طالبان ایستاده‌اند».

ماموندزی در سخنانش، به حمایت دولت هند از طالبان اشاره کرد و افزود: «هند دیپلمات‌ها را فعالانه تشویق کرد تا با دولت طالبان تعامل داشته باشند و از کسانی که حمایت مستقیم کابل را دارند، حمایت می‌کند.»

پس از آنکه سفیر پیشین افغانستان در هند روز جمعه سوم آذر در یک بیانیه رسمی اعلام کرد که ماموریت دیپلماتیک افغانستان در هند به پایان رسیده است و هیچ دیپلماتی در هند از افغانستان نمایندگی نمی‌کند، زکیه وردک و سیدمحمد ابراهیم‌خیل، کنسول‌های افغانستان در بمبئی و حیدرآباد هند، روز شنبه چهارم آذر به سفارت افغانستان رفتند و اعلام کردند که مسئولیت این سفارت را به عهده گرفته‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عباس استانکزی، معاون وزیر خارجه طالبان، نیز در مصاحبه با رادیوتلویزیون ملی افغانستان (از سوی طالبان اداره می‌شود) گفت که سفارت و کنسولگری‌های افغانستان در هند با وزارت خارجه این گروه در ارتباط است و سفارت به‌زودی بازگشایی می‌شود.

دولت هند اخیرا روابط نزدیکی با طالبان برقرار کرده است. این کشور هرچند مانند دیگر کشورهای منطقه هنوز طالبان را به رسمیت نشناخته، به دنبال راه‌های برای تعامل با طالبان است تا بتواند منافعش را در افغانستان حفظ کند. هند هنوز کنسولگری‌هایش در افغانستان را فعال نکرده، اما با بازگشایی بخشی از سفارتش در افغانستان در سال گذشته، برای تحکیم روابط با طالبان وارد عمل شده است. اکنون به نظر می‌رسد در وضعیتی که طالبان در روابطشان با پاکستان دچار تنش شده‌اند، وزارت خارجه هند با هدف نزدیک شدن به طالبان، برای تحویل سفارت افغانستان در دهلی نو به طالبان اقدام کرده است.

دسترسی به سفارت‌های افغانستان در کشورهای دیگر یکی از خواسته‌های مهم طالبان است که می‌تواند به عنوان یک اهرم فشار بر این گروه هم استفاده شود. به همین دلیل به نظر می‌رسد هند در تلاش برای تقویت روابط با طالبان از حمایت دیپلمات‌های دولت پیشین دست برداشته است و بعید نیست که مانند پاکستان و دیگر کشورهای منطقه، فرستاده جدید طالبان را هم به عنوان دیپلمات در این کشور بپذیرد.

بیشتر از جهان