پس از تلاشهای ناکام طالبان برای معرفی کردن سفیرشان در سفارت افغانستان در دهلینو، وزارت خارجه هند میگوید که این مسئله یک موضوع داخلی و مربوط به خود افغانستان است.
آریندام باغچی، سخنگوی وزارت خارجه هند، روز شنبه ۱۳ خرداد (سوم ژوئن)، به خبرنگاران گفت که مشکلات بر سر نحوه اداره سفارت افغانستان در دهلی نو از نظر آنها یک موضوع داخلی است.
باغچی تاکید کرد: «امیدواریم که مقامهای افغان موضوع کنترل سفارت را بین خودشان حل کنند.»
دو هفته پیش، وزارت خارجه طالبان فرید ماموندزی را از مقامش برکنار کرد و قدیر کوشا، یکی از کارمندان این سفارت افغانستان در هند، را بهعنوان سفیر جدید معرفی کرد.
به نقل از منابع رسمی طالبان، به ماموندزی دستور داده شده است سفارت افغانستان در دهلی نو را ترک کند. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر نمایندگی طالبان در قطر و سفیر پیشنهادی این گروه در سازمان ملل متحد، در گفتوگو با روزنامه تایمز اف ایندیا، ضمن تایید برکناری سفیر افغانستان در دهلینو، آن را اقدامی منطقی خواند که اعتماد میان دو کشور را افزایش میدهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شاهین افزود: «انتصاب سفیر تازه طالبان که خود از کارمندان سابق سفارتخانه است، راه را برای گسترش روابط طالبان و دولت هند هموارتر میکند.»
اما کارمندان سفارت افغانستان در دهلی نو اجازه ندادند سفیر معرفیشده طالبان اداره سفارت را به دست بگیرد.
دیپلماتهای افغانستان در دهلینو در یک اطلاعیه خبری، برکناری ماموندزی را شایعه رسانهها خواندند و اعلام کردند که این سفارتخانه مانند سابق به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
در این اطلاعیه خبری آمده است که رسانهها برخی گزارشهای مغرضانه و نادرست را منتشر کردهاند. این اطلاعیه بدون اشاره به شایعات موردنظر، اعلام کرد که سفارت افغانستان در دهلینو تمام شایعات مطرحشده در رسانهها را رد میکند و کارمندان این سفارتخانه مانند گذشته به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
پیش از این، رسانه هندی «دی پرنت» نیز در ماه ژانویه به نقل از منابع مطلع، گزارش داد که طالبان دولت هند را برای پذیرفتن نماینده دیپلماتیک این گروه در سفارت افغانستان در دهلی نو تحت فشار گذاشتهاند. طالبان آن زمان در نظر داشتند که عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان، را به این سمت منصوب کنند.
دولت هند در ژوئیه ۲۰۲۲، جیپی سینگ، دبیر مشترک وزارت خارجه این کشور، را در راس هیئتی به کابل فرستاد. به گفته برخی منابع آگاه، طالبان در آن ملاقات پیشنهاد اعزام یک نماینده دیپلماتیک به هند را مطرح کرده بودند. پس از سفر این هیئت هندی، بخشی از سفارت هند در کابل بازگشایی شد و سه دیپلمات هندی همراه با کارمندان محلی در این سفارت مستقر شدند.
با این حال، دهلینو هدف از استقرار این دیپلماتها را نظارت بر روند ارسال کمکهای بشردوستانه هند به افغانستان عنوان کرد.
طالبان پس از نزدیک به دوسال حاکمیت در افغانستان، تاکنون از طرف هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما دیپلماتهای این گروه را شماری از کشورها پذیرفتهاند.