آغاز فصل سرما با شیوع سینهپهلو (پنومونی) کودکان در برخی کشورهای جهان همراه بوده است. به گزارش انبیسی نیوز، این بیماری در دانمارک به مرحله همهگیری رسیده و در چین، شمار موارد بستری در بیمارستان افزایش یافته است. البته احتمال نمیرود که ویروسی جدید باشد.
مایکوپلاسما پنومونی چیست؟
عامل این بیماری نوعی باکتری است که از طریق قطرات پخششده هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده منتشر میشود. این باکتری میتواند در بینی و گلو باقی بماند بدون اینکه فرد را بیمار کند، اما اگر به ریهها برسد، ممکن است سینهپهلو ایجاد کند.
مایکوپلاسما پنومونی اغلب شکل خفیفتر سینهپهلو است، اما ممکن است علائمش مدتی طولانیتر باقی بماند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بنا بر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، در بزرگسالان و کودکان بالای پنج سال، علائم اولیه مایکوپلاسما گلودرد، تب، سردرد یا وخامت سرفه است که هفتهها تا ماهها ادامه دارد. کودکان زیر ۵ سال اغلب علائمی شبیه سرماخوردگی مانند عطسه، گرفتگی بینی، گلودرد، اسهال یا استفراغ دارند.
بیماری در کودکان کمسنوسال احتمال دارد وخیمتر و به سینهپهلو تبدیل شود، بهویژه اگر سیستم ایمنی بدنشان ضعیف باشد یا قبلا هرگز در معرض این باکتری قرار نگرفته باشند. علائم سینهپهلوــ که سرفه، خستگی، تنگی نفس، تب و لرز را شامل میشودــ معمولا یک تا چهار هفته پس از ابتلا بروز میکند.
سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد که چین از افزایش شمار بستری کودکان مبتلا به مایکوپلاسما پنومونی خبر داده است.
موارد ابتلا در دانمارک، سوئد، سوییس و سنگاپور نیز افزایش یافته است.
چرا اکنون شایع شده است؟
متخصصان میگویند دلایل روشنی وجود دارد که اکنون شمار موارد ابتلا رو به افزایش است. مایکوپلاسما پنومونی معمولا هر چند سال یک بار شیوع پیدا میکند، بنابراین، در برخی کشورها ممکن است بخشی از فراز و فرود شیوع بیماریهای تنفسی باشد.
تماسهای اجتماعی کمتر در دوره همهگیری کرونا نیز به این معنی بود که این باکتری در سالهای اخیر، مجال زیادی برای گسترش نداشته است. اکنون که کودکان در مدارس و مهدکودکها و سایر محیطهای اجتماعی تماس بیشتری دارند، برخی کشورها با افزایش مجدد موارد ابتلا به مایکوپلاسما پنومونی مواجه شدهاند.
پزشکان برای درمان مایکوپلاسما پنومونی، مانند سایر اشکال سینهپهلو، آنتیبیوتیک تجویز میکنند؛ اما فقط انواع خاصی از آنتیبیوتیک مانند آزیترومایسین در درمان این بیماری موثرند.