نماینده مجلس کانادا: طالبان با تفسیر ظالمانه از دین، زنان و اقلیت‌ها را به حاشیه رانده‌اند

چاندرا آریا گفت که جامعه هزاره‌ها در افغانستان در معرض حمله‌های تروریستی ‏هدفمند قرار دارند

سخنرانی چاندرا آریا، عضو مجلس نمایندگان کانادا در برنامه‌ای با حضور شماری از زنان افغان در کانادا- X/@AryaCanada

چاندرا آریا، نماینده مجلس کانادا می‌گوید که طالبان با تفسیر ظالمانه از قوانین شریعت، زنان را در افغانستان به‌طور ساختارمند به شهروندان درجه دوم تنزل داده و اقلیت‌های قومی و مذهبی را در آن کشور به حاشیه رانده‌اند. 

چاندرا، که روز سه‌شنبه ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) در پارلمان کانادا سخنرانی می‌کرد، تاکید کرد که این تبعیض جنسیتی آشکار گروه طالبان نقض حقوق بشر و عقب‌گرد از قوانین بین‌المللی و کرامت انسانی است.

این عضو پارلمان کانادا تاکید کرد که رژیم طالبان بر اساس سرکوب اقلیت‌ها سازمان‌دهی شده است و اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان با آزار و اذیت هدفمند، تبعیض، و حمله‌های وحشیانه طالبان روبه‌رو هستند.

طالبان از زمان تسلط بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱ حکومتی انحصاری تشکیل داده‌اند. بیشتر اعضای کابینه حکومت این گروه از چند استان خاص افغانستان‌اند که قبلا در صف طالبان جنگیده بودند. 

چاندرا آریا حین ارائه گزارش کمیته عدالت و حقوق‌ بشر مجلس نمایندگان کانادا در مورد رژیم طالبان و حقوق بشر، وضع حقوق بشر در افغانستان و به‌ویژه وضع زنان و دختران افغان و وضع اقلیت‌های قومی، به‌ویژه جامعه هزاره‌ها را اسف‌بار توصیف کرد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این عضو حزب حاکم لیبرال گفت: «از زمان تسلط طالبان، دست‌کم ۱۹ حمله بزرگ به اماکن مذهبی، وسایل حمل‌و‌نقل عمومی، مراکز آموزشی، و باشگاه‌های ورزشی مربوط به هزاره‌ها صورت گرفته است که باعث کشته شدن دست‌کم هزار و ۲۲۵ نفر از هزاره‌ها شده است.»

به گفته این قانون‌گذار کانادایی، حمله‌های هدفمند به هزاره‌ها باعث ایجاد ترس و وحشت در میان این جامعه شده است، اما هنوز هیچ تحقیقی در مورد این حمله‌ها و عاملان آن‌ها نشده است.

آریا افزود که حفاظت از حیثیت و امنیت جامعه هزاره موضوعی فقط مربوط به افغانستان نیست، بلکه فراخوانی جهانی برای تامین عدالت و حقوق بشر برای همه اقلیت‌های آسیب‌پذیر است.

شکنجه و بازداشت و کشتار نیروهای پیشین افغان از موارد دیگری بود که چاندرا آریا در سخنرانی‌اش در پارلمان کانادا به آن اشاره کرد و خاطرنشان کرد که طالبان به‌دلیل بی‌توجهی به همه قوانین، از جمله قوانین حقوق‌ بشر، به تهدید و شکنجه نیروهای حکومت پیشین ادامه داده‌اند.

او گفت: «افرادی که زندگی‌شان را وقف خدمت به میهن و ملت خودشان کردند، اکنون به‌خاطر همین خدمت مورد شکنجه و ظلم قرار دارند.» 

عضو مجلس نمایندگان کانادا هشدار داد که به رسمیت‌ شناختن طالبان و هر نوع عادی‌سازی روابط دولت کانادا با طالبان خیانت این کشور به تعهد حفاظت از حقوق بشر در سراسر جهان خواهد بود و پیامی به چنین رژیم‌هایی در سراسر جهان خواهد داد که خطرناک است. 

پس از دو سال حاکمیت طالبان در افغانستان، هنوز هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشاخته است، اما بیشتر کشورها با این گروه در ارتباط‌اند. کشورهایی مانند آمریکا ماهانه صدها میلیون دلار به نام کمک‌های بشردوستانه به طالبان می‌فرستند؛ کمک‌هایی که نهادهای امدادی بارها گزارش داده‌اند که به دست طالبان می‌رسد و از آن‌ در ساختن مدرسه‌های دینی و تقویت جنگجویان خودشان استفاده می‌کنند.