بازدید هیئت ازبکستانی از موزه مواد انفجاری و انتحاری طالبان در بلخ

طالبان طی دو دهه جنگ علیه حکومت افغانستان و متحدان غربی آن از جمله آمریکا از مواد انفجاری و تجهیزات انتحاری به‌طور گسترده استفاده کرده‌اند و در موارد بسیاری، غیرنظامیان در حمله‌های انفجاری و انتحاری طالبان کشته شدند

 استاندار طالبان در بلخ به هیئت ازبکستانی در مورد روضه مزارشریف اطلاعاتی را ارائه می‌دهد-@balkhpgov/X

محمد یوسف وفا، استاندار طالبان در بلخ، جمعه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) هیئت ازبکستانی و در راس آن استاندار سرخان‌دریا را به دیدار موزه مواد انفجاری و تجهیزات انتحاری این گروه در روضه مزارشریف برد.  

در بیانیه دفتر استاندار طالبان در بلخ در رسانه اجتماعی اکس آمده است که مسئولان روضه مزارشریف در مورد تاریخ و آثار به نمایش گذاشته‌شده به هیئت ازبکستانی اطلاعاتی را ارائه کردند. 

در این بیانیه آمده است که هیئت ازبکستانی از موزه ابزار «فتح» که محمد یوسف وفا آن را تاسیس کرد، بازدید کردند.

تاکنون مقام‌های ازبکستانی در مورد دیدار از موزه مواد انفجاری و تجهیزات انتحاری طالبان چیزی نگفته‌اند. ازبکستان از جمله کشورهایی است که با طالبان تماس و تعامل زیادی دارد و هیئت‌های متعدد ازبکستانی از افغانستان بازدید می‌کنند. 

روضه مزارشریف یکی از مکان‌های مهم گردشگری در بلخ است و محمد یوسف وفا، مشهور به حاجی وفا، اردیبهشت ماه سال جاری بمب دستی، بشکه روغن مملو از مواد منفجره، بمب مغناطیسی و یک موتورسیکلت را در موزه این بنای تاریخی به نمایش گذاشت.  

در یاداشتی که برای معرفی این موزه طالبان نوشته شده، از محمد یوسف وفا به‌عنوان قهرمان «فتوحات بزرگ امارت اسلامی» نام برده شده است و در توصیف آثار به نمایش گذاشته‌شده آمده که از این آثار در برابر «اشغال آمریکا» و «غلامان آن‌ها» استفاده شده است. طالبان از مقام‌ها و مسئولان حکومت پیشین افغانستان به‌عنوان «غلام‌»‌های آمریکا و غرب یاد می‌کردند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طالبان طی دو دهه جنگ علیه حکومت افغانستان و متحدان غربی آن از جمله آمریکا از مواد انفجاری و تجهیزات انتحاری به‌طور گسترده استفاده کرده‌اند و در موارد بسیاری، غیرنظامیان در حمله‌های انفجاری و انتحاری طالبان کشته شدند.  

با سلطه‌ مجدد طالبان در اوت ۲۰۲۱ در افغانستان، بنگاه تبلیغاتی این رژیم تلاش زیادی را انجام داده است تا کارنامه خونین این گروه را در ارتباط با استفاده از مواد انفجاری و تجهیزات انتحاری تطهیر و سفیدنمایی کند. طالبان در روزهای برگزاری مراسم‌های مد نظرشان در شهرهای افغانستان نیز، بشکه‌های زرد رنگ روغن را که مملو از مواد انفجاری است به نمایش می‌گذارند که باعث ترس و وحشت شهروندان می‌شود.  

برخی از مقام‌های ارشد طالبان از جمله استاندار این گروه در بلخ، دیدارهایی با خانواده‌های نیروهای انتحاری کشته‌شده داشته‌اند و برای آن‌ها پول فرستاده‌اند. رژیم طالبان به داشتن نیروهای انتحاری و مواد انفجاری «افتخار» می‌کند و بر استفاده از آن‌ها در صورت لزوم تاکید دارد.  

از تاکتیک‌های جنگی طالبان از جمله انفجار و انتحار، برخی از گروه‌های تروریستی و رادیکال در سطح منطقه نیز استفاده می‌کنند. شاخه خراسان دولت اسلامی در افغانستان و پاکستان از همین روش استفاده می‌کند. داوود مزمل، استاندار طالبان در بلخ، طی حمله مهاجم انتحاری داعش اواخر سال گذشته کشته شد و به دستور رهبر طالبان، محمد یوسف وفا به‌عنوان جانشینش انتخاب شد. 

تحلیلگران نظامی بر این باورند که پیروزی طالبان در جنگ افغانستان و امضای توافقنامه آن‌ها با ایالات متحده آمریکا در دوحه قطر در فوریه ۲۰۲۰ باعث شد که آن‌ها هم به استراتژی جنگ‌طلبی و جنگ‌افروزی متوسل شوند و رویای براندازی نظام‌ها را در سر داشته باشند.  

رژیم طالبان را هیچ کشوری از جمله حامیانشان به‌رسمیت نشناخته‌اند و نگرانی جدی مبنی بر گسترش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان وجود دارد. بر اساس گزارش‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، حدود ۲۰ گروه تروریستی از جمله القاعده و داعش در افغانستان فعالیت دارند که تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان‌اند.