ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی یکشنبه، ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر)، دستکم یک موشک بالستیک به سمت دریای شرقی شلیک کرده است. ایالات متحده و کره جنوبی پیش از این نیز هشدار داده بودند که هرگونه حمله هستهای، به پایان رژیم پیونگ یانگ منجر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جمعه گذشته کره جنوبی و ایالات متحده دومین نشست گروه مشورتی هستهای خود را در واشنگتن برگزار کردند که در آن درباره بازدارندگی هستهای در صورت درگیری با کره شمالی، گفتوگو شد. آزمایش موشکی کره شمالی همچنین در حالی انجام میشود که پیونگ یانگ مراسم یادبود کیم جونگ ایل، (پدر کیم جونگ اون) رهبر پیشین کره شمالی، را برگزار میکند که ۱۷ دسامبر ۲۰۱۱ درگذشت.
کره شمالی دستاوردهای موشکی و هستهای سال گذشته خود را «بازگشتناپذیر» خوانده است. رژیم این کشور دائما تکرار کرده است که هیچگاه از برنامه هستهای خود، که آن را برای بقای خود ضروری میداند، دست نمیکشد.
با بالا گرفتن نگرانیها از احتمال پرتاب موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی، یک زیردریایی هستهای ایالات متحده نیز یکشنبه، ۱۷ دسامبر، وارد آبهای کره جنوبی شد. یونهاپ، خبرگزاری دولتی کره جنوبی، در گزارشی به نقل از بیانیه نیروی دریایی این کشور نوشت که یواساس میزوری، زیردریایی تهاجمی در رده ویرجینیا که با نام اساسانــ۷۸۰ نیز شناخته میشود، به یک پایگاه دریایی مهم در شهر بندری بوسان در ۳۲۰ کیلومتری جنوب شرقی سئول، پایتخت کره جنوبی، وارد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ماه گذشته پیونگیانگ با موفقیت یک ماهواره جاسوسی نظامی را در مدار قرار داد. از آن زمان ادعا شده است که این ماهواره در آسمان تصاویری از سایتهای نظامی بزرگ ایالات متحده و کره جنوبی ثبت و ارائه میکند. پیونگیانگ کوشیده است تا با بهرهگیری از تمرکز نگاه دنیا به تهاجم روسیه به اوکراین، گسترش برنامه هستهای-نظامی خود را سرعت و بخشد و در این چارچوب، از آغاز ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۱۰۰ موشک آزمایش کرده است. رهبر کره شمالی این آزمایشهای هستهای را قویترین برنامه خود و ضامن بقای حکومتش میداند.
تسلیحاتی که کره شمالی در ماههای اخیر آزمایش کرد، شامل موشکهای بالستیک قارهپیما بود که برد بالقوه آنها را برای رسیدن به ایالات متحده نشان میداد، و نیز شماری آزمایش دیگر که کره شمالی آنها را شبیهسازی حملههای هستهای احتمالی به اهدافی در کره جنوبی توصیف کرد.
واشنگتن و متحدانش همچنین از همسویی تسلیحاتی احتمالی بین کره شمالی و روسیه ابراز نگرانی کردهاند. آنها نگراناند که کیم جونگ اون مهمات بسیاری برای کمک به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، برای جنگ اوکراین ارسال کند. این کمکها در ازای کمک روسیه برای ارتقای ارتش کره شمالی ارائه میشود که هماینک نیز به سلاح هستهای مجهز است.