تهدید علیه ترنس‌ها از افغانستان تا پاکستان؛ یک ترنس در پیشاور کشته شد

پلیس پیشاور تحقیق در مورد قتل این ترنس اهل افغانستان را آغاز کرد

تجمع در ترکیه به حمایت از جامعه رنگین‌کمانی افغانستان- ADEM ALTAN/AFP

سازمان رنگین‌کمان افغانستان اعلام کرد که عبید ترنس، اهل افغانستان، روز سه‌شنبه ۲۶ دسامبر در شهر پیشاور پاکستان به‌دست افراد ناشناس کشته شده است.  

در بیانیه این سازمان آمده است که عبید ۳۰ساله در مسیر راه و سوار بر موتورسیکلت نوع «ریکشا» بوده است که این افراد او را می‌کشند.

این سازمان اعلام کرده که این ترنس افغان عمل تغییر جنسیت را در پاکستان انجام داده است.

در ادامه بیانیه این سازمان آمده است: «این نخستین ترنس افغان نیست که وحشیانه در پاکستان به قتل می‌رسد. متاسفانه شمار زیادی از ترنس‌های افغانستان که پس از برگشت طالبان [به قدرت] به پاکستان پناه بردند، وحشیانه مورد تهدید و حمله افراد اسلام‌گرای افراطی و نیز مورد سوءاستفاده جنسی قرار دارند.» 

منابع مردمی در شهر پیشاور پاکستان گفته‌اند که این ترنس افغان به‌علت شدت جراحت در مسیر بیمارستان فوت کرده است.

پلیس پیشاور نیز تحقیق در مورد قتل این ترنس اهل افغانستان را آغاز کرده و کالبدشکافی نیز انجام شده است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پاکستان، و به‌ویژه ایالت خیبر پختونخوا در آن کشور، مکانی «ناامن» برای ترنس‌ها شمرده می‌شود. هر از گاهی گزارش‌هایی در مورد قتل افرادی از این اقلیت جنسیتی گزارش می‌شود. در بخش‌هایی از ایالت خیبر پختونخوا اسلام‌گرایان افراطی حضور دارند و همین موضوع، زندگی را برای ترنس‌ها دشوار کرده است.

«ترنس»، مخفف «ترنس‌جندر» (تراجنسیتی)، به افرادی گفته می‌شود که ویژگی‌های جسمی و جنسیت انتسابی-ظاهری آنان‌ هنگام تولد با هویت جنسیتی آن‌ها متفاوت‌ است. تراجنسیتی بودن با گرایش جنسی تفاوت دارد. افراد تراجنسیتی می‌توانند گرایش‌های جنسی متفاوتی داشته باشند.    

سازمان رنگین‌کمان افغانستان اعلام کرد که درپی روی کار آمدن رژیم طالبان در افغانستان، شمار زیادی از جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌‌کیوها دست به مهاجرت از مسیرهای غیرقانونی به کشورهای ایران، پاکستان، و ترکیه زده‌اند، اما اکنون در معرض اخراج به افغانستان قرار دارند.

این سازمان تصریح کرد که جامعه ترنس افغانستان مورد تهدید طالبان قرار دارد: «متاسفانه ال‌جی‌بی‌تی‌های افغانستان همچنان در افغانستان یکی پس از دیگری مورد حمله افراد طالبان قرار می‌گیرند. متاسفانه سازمان ملل متحد، سازمان‌های حقوق‌بشری، و جهانی در برابر جنایت سیستماتیک و گسترده علیه انسانیت در افغانستان سکوت کرده‌اند.» 

سازمان رنگین‌کمان افغانستان مدعی شد که ترنس‌های افغانستان مورد حمله و قتل‌های هدفمند در آن کشور و کشورهای همسایه قرار می‌گیرند، اما سازمان‌های حقوق‌بشری در قبال این «جنایت‌های غیرانسانی» سکوت می‌کنند. 

این سازمان افزود: «گروه تروریستی طالبان به بازداشت، سرکوب، و شکنجه‌ ال‌جی‌بی‌تی‌های افغانستان همچنان ادامه می‌دهد. طالبان پیش چشم جهانیان، بدون هیچ‌گونه تعهد قانونی و حقوقی، تمام قوانین و تعهدات ملی و بین‌المللی را زیر پا گذاشته‌اند و تمام آزادی‌های فردی، مدنی، وحقوقی زنان و رنگین‌کمان افغانستان را سلب کرده‌اند.» 

سازمان رنگین‌کمان افغانستان از سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق‌‍بشری خواسته است که «جنایت‌های طالبان» علیه جامعه ال‌جی‌بی‌تی را بررسی و ثبت کنند و عاملان برخورد با ترنس‌ها را در دادگاه‌های بی‌طرف به کیفر برسانند. 

ترنس‌بودن و هم‌جنس‌گرایی در جامعه به‌شدت سنتی و محافظه‌کار افغانستان تابو شمرده می‌شود. بسیاری از ترنس‌ها و هم‌جنس‌گرایان نمی‌خواهند هویتشان را فاش کنند و پنهانی به زندگی ادامه می‌دهند. شماری از این اقلیت‌های جنسیتی و جنسی نیز از گرایش‌های جنسی‌شان به‌دلیل زندگی در جامعه محافظه‌کار اسلامی صرف‌نظر می‌کنند. علاوه‌بر این، برخی از ترنس‌های افغانستان نیز به‌طور مکرر هدف تجاوز جنسی، «ضرب و شتم»، و دیگر اقدام‌های خشونت‌آمیز قرار می‌گیرند. 

طالبان که در اوت ۲۰۲۱ بر افغانستان حاکم شدند، مخالف سرسخت ترنس‌جندرها و هم‌جنس‌گرایان‌اند. پیش‌تر ایندیپندنت فارسی گزارش داده بود که طالبان به بازداشت شماری از تراجنسیتی‌ها در استان هرات در غرب افغانستان اقدام کرده بودند. شماری از ترنس‌های اهل افغانستان به ایندپیندنت فارسی گفته بودند که نیروهای طالبان آن‌ها را تهدید به مرگ کرده‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند که گرایش‌های جنسیتی‌شان را پنهان نگه‌ دارند. ترنس‌های افغانستان از نهادهای مدافع حقوق‌ بشر می‌خواهند که زمینه خروج آن‌ها از زندگی تحت حاکیمت طالبان را فراهم آورند تا بتوانند با خیال راحت به زندگی ادامه دهند.