تعداد کشته‌شدگان حمله هوایی به تاسیسات سپاه قدس در شرق سوریه به ۲۳ تن رسید»

دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که ادامه جنگ غزه، احتمال بروز جنگ منطقه‌ای را تشدید می‌کند

خبرگزاری فرانسه عصر شنبه به نقل از داده‌های سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه نوشت تعداد کشته‌شدگان حمله هوایی بامداد امروز به تاسیسات نظامی نیروی قدس سپاه پاسداران در شرق سوریه، به ۲۳ تن رسیده است. بر اساس این گزارش، ۱۸ تن دیگر هم در جریان این حمله هوایی مجروح شده‌اند.

صابرین‌نیوز، کانال تلگرامی مشترک سپاه قدس و حشدالشعبی عراق وقوع این حمله را تایید کرد و نوشت که علاوه بر کشته‌شدن پنج‌نفر، تعدادی از نیروهای مستقر در شهر البوکمال در نتیجه همین حمله زخمی‌شدند. این حمله در ساعات نخست روز شنبه، ۹ دی‌ماه، رخ داد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید این حملات چندین پایگاه نظامی، یک انبار مهمات و یک محموله اسلحه را نیز هدف قرار داده است.

صابرین نیوز همچنین نوشت که در میان کشته شده‌های این حمله نیروهای لبنانی هم حضور دارند. هنوز مشخص نیست که آیا از فرماندهان و یا سربازان سپاه پاسداران هم کسی در این حمله کشته شده است یا نه.

این حمله ساعتی پس از آن صورت گرفت که یک گروه وابسته به سپاه قدس به نام «مقاومت اسلامی عراق» در کانال تلگرامی خود تأیید کرد که سه حمله به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه انجام داده است. این حملات در روز جمعه اتفاق افتاد.

تلفات یا خسارات این حملات هنوز مشخص نیست. مقاومت اسلامی عراق گروهی است که پس از آغاز جنگ در غزه و حمله متقابل اسرائیل به حماس و جهاد اسلامی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به‌دلیل پشتیبانی آمریکا از اسرائیل در این جنگ، برنامه خود را حمله به پایگاه‌های آمریکا در منطقه با هدف خروج آن‌ها قرار داده است.

به نظر می‌رسد این گروه بیشتر به عنوان چتری برای فعالیت‌های گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به سپاه قدس در سوریه و عراق فعالیت می‌کند.

مقاومت اسلامی عراق در سه بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر کرد مدعی شد که به پایگاه هوایی الحریر، واقع در ۴۵ کیلومتری شمال فرودگاه بین‌المللی اربیل به پهپاد حمله کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش از این حمله هم رگباری از راکت‌ها به‌سمت یک پایگاه نظامی آمریکایی در شهرک الشدادی، واقع در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب شهر حسکه در شمال شرقی سوریه، شلیک شد که همین گروه مسئولیتش را پذیرفت.

بر اساس ادعای مقاومت اسلامی عراق، حمله سوم هم با استفاده از راکت و به پایگاه نظامی «خراب الجیر» در منطقه یاروبیه سوریه انجام شده است.

پیش از این رویدادها، وب‌سایت خبری العربیه گزارش داد که ۱۱ تن از اعضای سپاه پاسداران ایران پنجشنبه شب در حمله‌ای در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی دمشق کشته شدند، حمله‌ای که گفته شد اسرائیل آن را انجام داده است.

بر اساس گزارش‌ العربیه این حمله در حالی صورت گرفت که هیئتی از فرماندهان سپاه پاسداران در شرق سوریه در حال ورود به فرودگاه بودند.

عصر روز جمعه اما رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران، کشته‌شدن ۱۱ عضو سپاه پاسداران در حمله اسرائیل به فرودگاه دمشق را رد کرد.

تنش میان جمهوری اسلامی و اسرائیل در روزهای گذشته به صورت تصاعدی افزایش یافته است. روز دوشنبه در حمله هوایی اسرائیل به منطقه زینبیه دمشق، یک فرمانده عالی‌رتبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشته شد. رضی موسوی، مسئول هماهنگی و لجستیک گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به سپاه قدس در عراق، سوریه و لبنان بود و به عقیده اسرائیل به شدت در تلاش‌های تهران برای تأمین تسلیحات برای «گروه‌های نیابتی تروریست در منطقه، از جمله حزب‌الله لبنان»، دست داشت.

مقام‌های جمهوری اسلامی در چهار روز گذشته وعده داده‌اند که انتقام کشته‌شدن رضی موسوی را از «اسرائیل و حامیانش» می‌گیرند. به نظر می‌رسد تشدید حملات محدود گروه‌های شبه‌نظامی در عراق و سوریه به پایگاه‌های آمریکا نمایشی کم‌فروغ از همین انتقام‌گیری باشد.

هم‌زمان با این وقایع، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد بار دیگر نگرانی خود را مبنی بر اینکه جنگ غزه به یک درگیری منطقه‌ای تبدیل خواهد شد، ابراز کرد.

گوترش در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به خطر تشدید تنش و محاسبات اشتباه توسط بازیگران متعدد، هر چه درگیری در غزه طولانی‌تر شود، خطر بروز جنگ گسترده‌تر منطقه‌ای بیشتر خواهد شد.»

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: «خشونت فزاینده علیه فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی توسط نیروهای اسرائیلی و شهرک‌نشینان اسرائیلی و همچنین جنگ بین حزب‌الله و اسرائیل در سراسر مرز جنوبی لبنان، حملات در عراق و سوریه و حمله حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ بسیار نگران کننده است.»

استفان دوجاریک، سخنگوی گوترش، درباره این بیانیه گفت: «دبیر کل مجددا از همه اعضای جامعه بین‌الملل می‌خواهد تا هر آنچه در توان دارند برای استفاده از نفوذ خود بر طرف‌های مربوطه برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه انجام دهند.»