نیروهای امنیتی پاکستان اعلام کردند که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۸هزار عملیات اطلاعاتی انجام دادهاند که به کشتهشدن دستکم ۵۶۶ تروریست منجر شده است. به گفته آنان، بیشتر این حملات از داخل افغانستان سازماندهی شده بودند.
رسانههای پاکستانی گزارش دادهاند که اجرای این عملیاتهای اطلاعاتی موثر علیه تروریسم به منظور دفاع ملی و تامین امنیت آن کشور پس از تشدید حملات نیروهای تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) و گروههای وابسته به این جنبش، در دستور کار قرار گرفتند.
در گزارش ایآروای نیوز، با تاکید بر اختلافات کنونی با افغانستان، اعلام شده است که آثار و شواهد بهدستآمده از حوادث تروریستی اخیر در پاکستان نشان میدهد که این حملات با پناهگاههای تروریستی در افغانستان مرتبط بودهاند.
این رسانه پاکستانی میافزاید که نیروهای امنیتی پاکستان در سال ۲۰۲۳ در مجموع ۱۸هزار و ۷۳۶ عملیات اطلاعاتی انجام دادهاند که به کشتهشدن ۵۶۶ تروریست و دستگیری پنجهزار و ۱۶۱ تروریست دیگر منجر شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در پی این عملیاتهای موفق نیروهای امنیتی پاکستان، گلزار امام شمبه و سرفراز بنگالزی، کلیدیترین فرماندهان ارتش ملی بلوچ (BNA)، یکی از گروههای تروریستی فعال در پاکستان، به حکومت این کشور تسلیم شدند. این گروه شورشی جداییطلب در دو سال گذشته در بلوچستان با حکومت پاکستان میجنگید.
بر اساس دادههای اداره اطلاعات پاکستان، در سال ۲۰۲۳ تنها در ایالت بلوچستان حدود ۱۵هزار و ۶۳ عملیات اطلاعاتی انجام شده است که در پی آنها ۱۰۹ ترویست کشته شدهاند. در ایالت خیبرپختونخوا نیز در سال ۲۰۲۳ نزدیک به دوهزار عملیات اجرا شده است که در آنها دستکم ۴۴۷ تروریست کشته شدهاند.
پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، کشورهای منطقه از جمله کشورهای همسایه افغانستان از افزایش تهدیدهای تروریستی از داخل آن کشور ابراز نگرانی کردند. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و وزارت دفاع آن کشور هم گزارش دادند که طالبان افغانستان برای القاعده، تحریک طالبان پاکستان، حرکت اسلامی ازبکستان، جنبش ترکستان شرقی، شاخه خراسان گروه داعش، و چند گروه و سازمان تروریستی دیگر در داخل خاک افغانستان پایگاه آموزشی ایجاد و آنها را مسلح کردهاند.
استفاده از تسلیحات آمریکایی هم که پس از سقوط دولت جمهوری در افغانستان به چنگ طالبان افتاد، نگرانی کشورهای منطقه، بهویژه پاکستان، را افزایش داده است. گزارشها نشان میدهد که این سلاحها در پاکستان، کشمیر هند، فلسطین و حتی بخشهایی از آفریقا استفاده شدهاند.
تاجیکستان، همسایه شمالی افغانستان، همزمان با افزایش تهدیدها از خاک افغانستان، اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳، بیش از ۷۰ ایستبازرسی جدید در مناطق مرزی آن کشور با افغانستان ایجاد کرده است.