تصویب قطعنامه خواستار توقف حمله‌ حوثی‌ها در شورای امنیت؛ آمریکا به ایران هشدار داد

بلینکن: حمله‌ حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ با حمایت کامل تسلیحاتی و نظامی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران ‏صورت می‌گیرد

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا-STEFANI REYNOLDS / POOL / AFP

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه پس از دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به بحرین سفر کرد. ساعاتی پس از این سفر، شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای به پیشنهاد آمریکا و ژاپن مبنی بر پایان دادن به حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ رای مثبت داد. این قطعنامه خواستار توقف فوری این حمله‌ها است که از ۱۹ نوامبر تا کنون ده‌ها مورد آن به ثبت رسیده و امنیت دریانوردی در منطقه را مختل کرده است.

بلینکن در کنفرانسی خبری در منامه تاکید کرد که حمله‌های حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ با حمایت کامل تسلیحاتی و نظامی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد. بلینکن در مورد «عواقب» این اقدامات به مقام‌های حکومت ایران هشدار داد.

در همین حال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه با اشاره به اینکه حوثی‌ها امکان انتخاب دارند، به این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و علیه کشتی‌رانی آزاد را متوقف کنند.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هشدار داد در صورتی که حوثی‌ها این حمله‌ها را متوقف نکنند، باید «عواقب» اقداماتشان را بپذیرند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز در کنفرانسی خبری در بحرین ضمن تاکید بر اینکه «تمرکز آمریکا بر این است که درگیری کنونی اسرائیل و حماس در غزه به مناطق دیگر گسترش پیدا نکند»، افزود: «این تمرکز ما از ۷ اکتبر تا کنون بوده است»، اما «وقتی می‌بینیم حوثی‌ها به حمله به کشتی‌رانی در دریای سرخ ادامه می‌دهند، واکنش نشان می‌دهیم.»

بلینکن با اشاره به اینکه «از نوامبرتا کنون صدها حمله به کشتی‌رانی در دریای سرخ شده است»، گفت این حمله‌های حوثی‌ها روی بیش از ۴۰ کشور مرتبط با کشتی‌ها اثر گذاشته است. بزرگ‌ترین حمله پهپادی و موشکی حوثی‌ها نیز روز سه‌شنبه انجام شد.

وزیر خارجه آمریکا ضمن تاکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران در حمله‌های شبه‌نظامیان حوثی، افزود: «این حمله‌ها با کمک و حمایت، با فناوری، تجهیزات، و اطلاعات ایران صورت گرفته است.»

بلینکن با اشاره به اینکه در پی حمله‌های حوثی‌ها به کشتی‌رانی تجاری هزاران کشتی مجبور به تغییر مسیر و انتخاب مسیرهای طولانی‌تر و پرداخت هزینه بیمه بیشتر شده‌اند، گفت این وضع «زنجیره تامین» را مختل کرده و به افزایش قیمت همه‌چیز منجر شده است و اکنون مردم سراسر جهان برای سوخت، دارو، و غذا باید قیمت‌های بیشتری بپردازند.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه به اقدام حوثی‌ها در «گروگان گرفتن ۲۵ کشتی» از پاییز تا کنون اشاره کرد و افزود: «این چالش و تهدید علیه منافع کشورهای سراسر جهان ما را ملزم به پاسخگویی کرده است. ما ائتلاف نگهبان رفاه را با بیش از ۲۰ کشور برای حفظ آزادی کشتی‌رانی و به‌ویژه  آزادی کشتی‌رانی در دریای سرخ ایجاد کرده‌ایم.»

آنتونی بلینکن در ادامه هشدار داد «در صورتی که حمله‌هایی مانند حمله‌های روز سه‌شنبه ادامه یابد، عواقبی در پی خواهد داشت و از آنجا که «این تهدید آشکار منافع کشورهای سراسر جهان است، جامعه بین‌المللی باید به آن واکنش نشان دهد.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه حمله‌های حوثی‌ها چه عواقبی برای آن‌ها و جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت، گفت: «در حال حاضر تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که این اقدامات عواقبی برای حوثی‌ها در پی خواهد داشت.»

بلینکن در مورد نقش حکومت ایران در این حمله‌ها نیز افزود: «ما مکرر تلاش کرده‌ایم برای ایران روشن کنیم حمایتی که از حوثی‌ها می‌کند، از جمله در این حمله‌ها، باید متوقف شود.»

وزیر خارجه آمریکا به مقامات جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که « به نفعشان نیست که شاهد تشدید درگیری باشند». او افزود که آمریکا تنها کشوری نیست که این پیام را به ایران داده است و کشورهای دیگر نیز چنین هشداری به جمهوری اسلامی ایران داده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در بخش دیگری از این کنفرانس خبری، وزیر خارجه آمریکا گفت که هدف آمریکا این است که پس از این درگیری در غزه، و کارهای مهمی که باید برای کمک به غزه انجام شود، کشورهای منطقه اتحادی ایجاد کنند که هم امنیت اسرائیل را تامین کند و هم مسیری را برای فلسطینیان به‌سمت تشکیل کشور مستقل خودشان فراهم کند.

وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر به منطقه و ساعتی پیش از ورود به بحرین، در روز چهارشنبه با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، دیدار و گفت‌وگو کرد.

خبرگزاری رویترز درباره دیدار آنتونی بلینکن با محمود عباس تاکید کرد که وزیر خارجه آمریکا پس از سفر به تل آویو و زیر فشار گذاشتن رهبران اسرائیل برای ارائه راهی برای تشکیل کشور فلسطینی، روز چهارشنبه ۲۰ دی (۱۰ ژانویه) با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در کرانه باختری دیدار کرد.

بلینکن برای دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از پست‌های بازرسی اسرائیل عبور کرد تا به رام‌الله برسد.

دیدار وزیر خارجه آمریکا و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین یک روز پس از آن انجام شد که آنتونی بلینکن در تل‌ آویو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و اعضای کابینه جنگ اسرائیل درباره «جنگ اسرائیل با حماس، تنش‌های منطقه‌ای، و آینده درگیری اسرائیل و فلسطینیان» دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری در بحرین به دیدارش با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی اشاره کرد و گفت: «ما در مورد اهمیت اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطین و حکومت فلسطینی صحبت کردیم تا [این تشکیلات] بتواند به‌طور موثر مسئولیت غزه را بر عهده بگیرد، به‌طوری که غزه و کرانه باختری بتوانند زیر رهبری فلسطینیان متحد شوند.»

آنتونی بلینکن گفت از موضع‌گیری‌های محمود عباس روشن است که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به جلو حرکت کرده است تا در این تلاش‌ها شرکت کند.

بیشتر از جهان