به دنبال حملههای موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اقلیم کردستان عراق، واکنشهای مقامهای عراقی و بینالمللی در محکوم کردن این حملهها کماکان ادامه دارد.
محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، در روز سهشنبه در اظهاراتی که در نشست اقتصاد جهانی در داووس در گفتوگو با بلومبرگ ایراد کرد گفت که حمله موشکی تهران «تعرض آشکاری» است که میتواند مناسبات میان دو کشور را تضعیف کند.
نخستوزیر عراق حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اربیل را «اقدامی خطرناک» توصیف کرد.
مسرور بارزانی، نخستوزیر اقلیم کردستان عراق، نیز روز سهشنبه در حاشیه مجمع اقتصاد جهانی در داووس با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، ملاقات کرد. بارزانی حملههای جمهوری اسلامی را «غیرقابل توجیه و غیرقانونی» توصیف کرد. دفتر نخستوزیر اقلیم کردستان گفت که بارزانی از جامعه بینالملل خواست در این مورد سکوت نکند.
عراق پیشتر در روز سهشنبه ۱۶ ژانویه، اعلام کرد که سفیرش را از ایران فرامیخواند و حملههای موشکی را «تعرض روشن» به قلمرو خود خواند.
وزارت خارجه آمریکا حملههای موشکی فوق را «بیپروا» توصیف کرد و گفت که این اقدام ثبات عراق را متزلزل میکند.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، نیز روز سهشنبه حملههای موشکی مرگبار جمهوری اسلامی به اقلیم کردستان عراق را محکوم کرد و گفت: «این اقدامها بیدلیل و بیتوجیه، نقض غیرقابل قبول حاکمیت و تمامیت ارضی عراق است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
عراق همچنین گفته است که در ارتباط با «حمله تهران به حاکمیت عراق» به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت خواهد برد.
پیشتر در روز سهشنبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای اعلام کرد که ۲۴ موشک را به «مقر جاسوسی موساد در اقلیم کردستان» و «مقر داعش در ادلب سوریه» شلیک کرده است.
در انفجارهای مهیب ناشی از این موشکها در بامداد ۲۶ دی (۱۶ ژانویه) در اربیل عراق، چنان که جمهوری اسلامی مدعی شده است یک «تاجر اسرائیلی ساکن اربیل به نام پیشرو دیزهای کشته شده است». سپاه پاسداران خانه این فرد را «مقر موساد» و او را «تامینکننده مالی موساد» -سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل- معرفی کرد.
قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی اکس، این ادعا را یکسره رد کرد و نوشت: «مسئله وجود مقر موساد در اربیل بیپایه و اساس است.»
او نوشت: «ما به همراه اعضای کمیته تحقیقات از منزل تاجری که شب گذشته در اربیل مورد هدف قرار گرفت، بازدید میدانی کردیم و روشن شد که ادعاهای مبنی بر هدف گرفتن مقر موساد بیاساس است.»
الاعرجی همچنین نوشت که تحقیقات در این مورد ادامه خواهد یافت.
از هفتم اکتبر و حمله حماس به اسرائیل و سپس شروع جنگ در نوار غزه، عراق صحنه افزایش ناآرامی بوده و گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه حملههایی را علیه پایگاههای نظامی سربازان بینالمللی و آمریکایی در این دو کشور ترتیب دادند.
واشنگتن نیز این حملهها را با موشکهایی علیه مواضع گروههای تحت حمایت تهران پاسخ داد که عراق آنها را نقض حاکمیت خود دانست و محکوم کرد.
حملههای موشکی تهران که مواضع داعش در سوریه را نیز هدف قرار داد، تنشها در خاورمیانه را افزایش داده است، آن هم در شرایطی که اسرائیل در نوار غزه با حماس که از جمله گروههای شبهنظامی فلسطینی تحت حمایت جمهوری اسلامی به شمار میرود، در حال جنگ است. ایالات متحده آمریکا نیز حملههای موشکی تهران در عراق و سوریه را محکوم کرده است.
به گفته شورای امنیت اقلیم کردستان عراق، در حملههای موشکی سپاه پاسداران به کردستان عراق چهار نفر کشته و شش نفر مجروح شدند.
جمهوری اسلامی از حمله به عراق و سوریه دفاع کرده و میگوید که این اقدام «عملیاتی هدفمند» و «مجازات عادلانه» کسانی بود که امنیت جمهوری اسلامی را به خطر انداختند.