همسر رایان کوربت خواستار آزادی او از زندان طالبان شد

گمان می‌رود که طالبان در ازای آزادی شهروندان خارجی، از جمله آمریکایی‌ها خواستار گرفتن امتیازهایی‌اند

آنا کوربت، همسر یک آمریکایی بازداشت‌شده در رژیم طالبان، خواستار رهایی شوهرش از زندان طالبان شد. او هفته پیش در واشنگتن‌ دی‌سی با قانون‌گذارانی از حزب‌های جمهوری‌خواه و دموکرات ملاقات کر. به گزارش واشنگتن اگزمینر، او با راجر کارستنر، فرستاده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا در امور گروگان‌ها و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار کرد.

آنا کوربت گفت که از مبارزه برای رهایی همسرش از زندان طالبان دست نخواهد کشید. او افزود: «خیلی دلم برایش تنگ شده است و نمی‌توانم برای بازگشت او صبر کنم.»  

خانواده کوربت در سال ۲۰۱۰ به افغانستان رفتند. رایان کوربت در سال ۲۰۱۷ شرکت مشاوره تجاری و تامین مالی خرد راه‌اندازی کرد، اما تسلط طالبان در افغانستان در اوت ۲۰۲۱ باعث شد خانواده کوربت آن کشور را ترک کنند. رایان نخستین‌ بار در دوره رژیم طالبان در ژانویه ۲۰۲۲ به افغانستان بازگشت تا به تجارتش کمک کند. او توانست بدون مشکل به آمریکا بازگردد، اما وقتی در ماه اوت همان سال به افغانستان برگشت، بازداشت شد.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که طالبان کوربت را به‌ اشتباه بازداشت کرده‌اند.    

او افزود: «مقام‌های آمریکا مداوم برای آزادی فوری و بدون قید و شرط آمریکایی‌های بازداشت‌شده در افغانستان، از جمله رایان کوربت، فشار آورده‌اند. ما این موضوع را مستقیما با نمایندگان طالبان در میان گذاشته‌ایم و گفته‌ایم که این بازداشت‌ها مانع مهمی در راه تعامل مثبت است.»   

توماس وست، نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان در دوحه در قطر، در هنگام دیدار با نمایندگان طالبان، در مورد آزادی شهروندان آمریکایی از زندان‌های طالبان صحبت کرده است.   

آنا کوربت گفت که حکومت آمریکا برای آزادی همسرش «سخت» کار می‌‌کند، اما ارزیابی پیشرفت دشوار است.  

او گفت: «تا زمانی که رایان واقعا با خانواده‌اش در خانه نباشد، هیچ پیشرفتی وجود ندارد.» 

آنا کوربت نزدیک به ۱۸ ماه پیش در افغانستان بازداشت شد. در این مدت، او سه بار به‌مدت ۲۲ دقیقه با شوهرش تلفنی صحبت کرده است. آخرین تماس تلفنی بین آن‌ها تا کنون در روز کریسمس بود. گفت‌وگوی قبلی آن‌ها هفته‌ها پیش بود و نخستین تماس آن‌ها در ماه می ۲۰۲۳ بود.  

تعداد دقیق شهروندان آمریکایی در زندان‌های طالبان مشخص نیست.   

اما کرن دکر، کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان، نوامبر سال گذشته گفته بود که آزادی شهروندان آمریکایی از زندان‌های طالبان در اولویت ‏است. او افزوده بود که دولت آمریکا برای آزادی شهروندانش از زندان‌های طالبان تلاش می‌کند.  

او در حساب کاربری‌ خود در شبکه اکس نوشته بود که شهروندان آمریکایی به «ناحق» در افغانستان زندانی شده‌اند.

نخستین‌ بار ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی رژیم طالبان، در اوت سال گذشته گفت که شماری از شهروندان خارجی، از جمله شهروندان‌ آمریکا در افغانستان زندانی‌اند. او گفته بود که این افراد در پیوند با مسائل امنیتی و موارد خلاف قوانین بازداشت شده‌اند.

گمان می‌رود طالبان در ازای آزادی شهروندان خارجی، از جمله آمریکایی‌ها، خواستار گرفتن امتیاز‌هایی‌اند و به همین دلیل نمی‌خواهند اتهام‌های این شهروندان را مشخص کنند. طالبان در جریان دو دهه جنگ با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی‌اش بارها شهروندان غربی و سربازان کشورهای خارجی را گروگان گرفته‌اند و برسر آنها معامله کرده‌اند.

رژِیم طالبان مدعی‌ برپایی نظام مبتنی بر «شریعت اسلامی‌» است و شهروندان افغان و خارجی را با اتهام‌های گوناگون بازداشت می‌کند.

درباره بی‌عدالتی نسبت به زندانیان در زندان‌های طالبان نگرانی جدی وجود دارد. همچنین، نهادهای حقوق‌ بشر درباره شکنجه شدن زندانیان در زندان‌های طالبان هشدار داده بودند.

بیشتر از جهان