۷۰ درصد ساختمان‌های غزه نابود شده‌اند؛حجم ویرانی‌‌ها با ورشو در جنگ جهانی دوم قابل مقایسه است

سازمان ملل متحد اعلام کرد که غزه در حال حاضر با بیش از ۵۰ میلیون تن آوار پر شده که این مقدار کافی است تا هرم بزرگ جیزه را ۱۲ بار بازسازی کند

بازگشت آوارگان فلسطینی به غزه-خبرگزاری فرانسه

نیویورک‌پست درباره گستردگی خسارت‌ها به ساختمان‌ها و زیرساخت ها در نوار غزه نوشت: نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه پس از توافق آتش‌بس، از اردوگاه‌های پناهجویان و پناهگاه‌های پرازدحام بیرون می‌آیند تا سرانجام به خانه‌هایشان بازگردند، اما با ویرانه‌هایی از خاکستر و آوار روبه‌رو می‌شوند—خانه‌ها و محله‌هایی که پس از ۱۵ ماه جنگ، دیگر وجود ندارند.

سازمان ملل برآورد کرده است که ۶۹ درصد ساختمان‌های غزه آسیب دیده یا نابود شده‌اند، از جمله بیش از ۲۴۵ هزار خانه. بانک جهانی نیز تخمین زده که فقط در چهار ماه نخست جنگ، خسارت‌ها به ۱۸.۵ میلیارد دلار رسیده است.

سازمان ملل متحد اعلام کرد که غزه در حال حاضر با بیش از ۵۰ میلیون تن آوار پر شده است، که این مقدار کافی است تا هرم بزرگ جیزه را ۱۲ بار بازسازی کند.

گفته می‌شود حتی با ۱۰۰ کامیون که به طور تمام‌وقت کار کنند، پاکسازی آوارها بیش از ۱۵ سال زمان خواهد برد.

پژوهشگران می‌گویند که ابعاد این ویرانی با شهرهایی قابل مقایسه است که در جریان جنگ جهانی دوم به‌کلی نابود شدند.

نیویورک‌پست در ادامه می‌نویسد، استیو ویتکاف، فرستاده‌ ترامپ در امور خاورمیانه، پیش‌تر تخمین زده بود که بازسازی ویرانی‌های جنگ بین ۱۰ تا ۱۵ سال زمان خواهد برد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اگرچه هنوز ارزیابی کاملی از میزان خسارت‌ها در غزه انجام نشده است، تصاویر زمینی و ماهواره‌ای نشان می‌دهند که بیش از دو سوم این منطقه پس از ۱۵ ماه بمباران‌های اسرائیلی به ویرانه تبدیل شده است.

محله‌های کامل نابود شده‌اند، جاده‌های اصلی به تکه‌های کوچک تبدیل شده‌اند، بیشتر بیمارستان‌ها دیگر قابل استفاده نیستند و زیرساخت‌های حیاتی آب و برق ویران‌اند.

بدترین خسارت‌ها در شمال غزه و شهر غزه متمرکز است، جایی که اسرائیل بارها تلاش کرد تا حماس را برای همیشه نابود کند.

پژوهشگران کوری شر از دانشگاه شهری نیویورک و پروفسور جیمون ون دن هوک از دانشگاه ایالتی اورگن تخمین می‌زنند که ۷۵٪ از ساختمان‌ها در آنجا احتمالا آسیب دیده یا نابود شده‌اند.

ون دن هوک گفت: «میزان بمباران در شمال بی‌سابقه است. در شمال غزه و شهر غزه، ما شاهد از بین رفتن ۶۰٪ از ساختمان‌ها در دو ماه نخست عملیات بودیم.»

پژوهشگران شر و ون دن هوک گفتند که این ویرانی قابل مقایسه با ویرانی‌های ورشو در دوران جنگ جهانی دوم است.

شر که به مطالعه پیامدهای بلایای طبیعی و بحران‌های سیاسی می‌پردازد، به پست گفت: «سرعت و مقیاس ویرانی‌هایی که در غزه به وقوع پیوسته با هیچ حمله هوایی در قرن بیست و یکم در هیچ کشوری یا منطقه‌ای قابل مقایسه نیست.»

ون دن هوک اضافه کرد: «هیچ مشابه‌ای برای سرعت این ویرانی که ما شاهد آن بودیم وجود ندارد»، و اشاره کرد که ویرانی‌های جنگ جهانی دوم سال‌ها طول کشید، در حالی که ویرانی‌های غزه فقط در چند ماه رخ داد.

برنامه بازسازی غزه که اکنون برای سه تا پنج سال آینده در نظر گرفته شده، هنوز به حالت تعلیق درآمده است چرا که اسرائیل و حماس همچنان در حال مذاکره بر سر شرایط آتش‌بس دائمی هستند.

این توافق هنوز مشخص نکرده که چه کسی پس از آن مسئولیت اداره منطقه را بر عهده خواهد گرفت، یا آیا اسرائیل و مصر محاصره‌ای که از سال ۲۰۰۷ بر غزه اعمال کرده‌اند را بردارند یا نه.

هر دو کشور زمانی که حماس قدرت را در غزه به دست گرفتند، حرکت مردم و کالاها به داخل و خارج از غزه را محدود کردند که موجب کمبود منابع در این منطقه شده است.

سازمان ملل برآورد کرده که اگر محاصره ادامه یابد، بازسازی غزه بیش از ۳۵۰ سال زمان خواهد برد.

بیشتر از جهان