ابراهیم رئیسی: به تهدیدها پاسخ پشیمان‌کننده می‌دهیم ‏

مقام‌های آمریکا در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که خواهان درگیری نظامی با ایران نیستند

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، در جریان سفر به هرمزگان، در سخنانی به‌طور تلویحی به احتمال حمله آمریکا به مواضع جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد و با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آغاز‌کننده هیچ جنگی نخواهد بود، گفت چنانچه کشور یا «نیروی ظالمی» بخواهد «قلدری» کند، از حکومت ایران پاسخی «محکم، پشیمان‌کننده و مقتدرانه» خواهد گرفت.

رئیس دولت سیزدهم که روز جمعه ۱۳ بهمن در شهرستان میناب سخنرانی می‌کرد مدعی شد که «قدرت» جمهوری اسلامی برای هیچ‌ کشوری در منطقه «تهدید» نیست، بلکه این قدرت «امنیت‌ساز» است. او در ادامه ادعاهایش افزود که کشورهای منطقه می‌توانند به «قدرت جمهوری اسلامی اتکا کنند».

ابراهیم رئیسی به سخنان مقام‌های آمریکا کنایه زد که در روزهای اخیر تاکید کردند خواهان درگیری با جمهوری اسلامی نیستند. او این موضع را نشانه‌ای از «قدرت و توان نظامی» جمهوری اسلامی دانست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیسی گفت: «در گذشته، هرگاه می‌خواستند با ایران اسلامی سخن بگویند، مانند دیگر کشورها با زبان تهدید صحبت می‌کردند و می‌گفتند گزینه نظامی روی میز است. اکنون دیگر این حرف‌ها شنیده نمی‌شود. حتی می‌گویند قصد هیچ درگیری با جمهوری اسلامی ایران را نداریم.»

رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنانش به نمایشگاه موسوم به «نوآوری‌های سپاه پاسداران» نیز اشاره کرد که صبح جمعه از آن بازدید کرده است. او گفت که «دشمن» هرگز باور نمی‌کند که این نوآوری‌ها به‌دست نیروهای جمهوری اسلامی محقق شده است.

پس از کشته‌ شدن سربازان آمریکایی در حمله‌ پهپادی نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران به هدف‌های آمریکایی در اردن، مقام‌های آن کشور اعلام کردند که برای پاسخ‌گویی به حمله‌های جمهوری اسلامی ایران، همه گزینه‌ها را بررسی خواهند کرد. مقام‌های آمریکا در عین حال تاکید کردند که خواهان درگیری نظامی با جمهوری اسلامی ایران نیستند. با این حال، مقام‌های جمهوری اسلامی به تهدیدها ادامه می‌دهند.

حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، روز چهارشنبه گفت که جمهوری اسلامی هیچ‌ تهدیدی را بدون پاسخ نمی‌گذارد. او همچنین افزود: «به‌دنبال جنگ نیستیم، اما از جنگ نمی‌هراسیم.» هم‌زمان، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، نیز در سخنانی مشابه مدعی شد که پاسخ جمهوری اسلامی ایران به هرگونه تهدید «قاطع و فوری» است. او به آمریکایی‌ها توصیه کرد بر «راه‌حل سیاسی» تمرکز کنند.

هم‌زمان با سخنرانی‌های تهدیدآمیز مقام‌های حکومتی جمهوری اسلامی ایران، روند خروج نیروهای سپاه پاسداران از مناطق در تیررس آمریکا شتاب گرفته است. رویترز به‌تاز‌گی در گزارشی به‌نقل از پنج منبع آگاه اعلام کرد که فرماندهان ارشد و نیروهای میان‌رده سپاه از سوریه خارج شده‌اند.

در پیوند با این موضوع، امین سوفیامهر، تحلیلگر مسائل بین‌الملل، به ایندیپندنت فارسی گفت که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، «با تعلل در پاسخ نظامی دادن به کشته شدن سربازان آمریکایی، به سپاه پاسداران فرصت می‌دهد که نیروهایش را از تیررس آمریکا در عراق و سوریه خارج کند.»

او در ادامه افزود که این رویکرد در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر «پیام ضعف» آمریکا را به جمهوری اسلامی ایران منتقل می‌کند.

در حمله پهپادی روز یکشنبه شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران به یک پایگاه آمریکایی در اردن، سه سرباز آمریکایی کشته و شماری مجروح شدند. جمهوری اسلامی مدعی است که در این حمله پهپادی و دیگر اقدام‌های گروه‌های نیابتی دخالتی ندارد، اما آمریکا جمهوری اسلامی ایران را مسئول این حمله‌ها می‌داند.