آمریکا سرکرده مافیای ژاپن را به قاچاق مواد هسته‌ای برای جمهوری اسلامی متهم کرد

سرکرده یاکوزا به تلاش برای فروش اورانیوم و پلوتونیوم به جمهوری اسلامی ایران که قصد دارد با آن بمب هسته‌ای بسازد، متهم است

ابیسا سال ۲۰۲۱ در دیدار با افسران مخفی در کپنهاگ یک پرتابگر موشک در دست دارد‌ــ  Credit:United States Justice Department 

دادستان‌های ایالات متحده آمریکا فردی ۶۰ ساله را که ادعا می‌شود عضو مافیای یاکوزا ژاپن است، به توطئه برای قاچاق مواد هسته‌ای متهم کردند.

گفته می‌شود تاکشی ابیساوا به تلاش برای فروش اورانیوم و پلوتونیومی که جمهوری اسلامی ایران قصد داشت با آن بمب هسته‌ای بسازد، متهم است.  

ابیساوا به همراه سومفوپ سینگاسیری، ۶۱ ساله، یک متهم دیگر تایلندی، پیش‌تر در آوریل ۲۰۲۲ با اتهام‌هایی مرتبط به سلاح و مواد مخدر روبرو شده بود.

متیو اولسن، دستیار دادستان کل از بخش امنیت ملی وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «این متهم به توطئه برای فروش مواد هسته‌ای با درجه‌بندی تسلیحاتی و مواد مخدر مرگبار از برمه (میانمار)، و خرید تسلیحات نظامی از طرف یک گروه شورشی مسلح متهم است.»

ابیساوا که اکنون در زندان بروکلین بازداشت است، یکی از چهره‌های ارشد یاکوزا محسوب می‌شود که عملیات‌های آن از سریلانکا، میانمار و تایلند تا ایالات متحده آمریکا گسترده است.

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای، اعلام کرد که ابیساوا و «همدستانش نمونه‌هایی از مواد هسته‌ای را در تایلند» به یک مامور مخفی سازمان مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده آمریکا نشان دادند.

بر پایه این کیفرخواست، گزارش‌ شده که این رئیس ۶۰ ساله مافیای ژاپنی تصاویری هم ارسال کرده که «مواد سنگی با شمارشگرهای سنجش تشعشعات گایگر را نشان می‌دهد» و همین‌طور صفحاتی از آنچه به گفته ابیساوا، تجزیه و تحلیل‌های آزمایشگاهی است که «به وجود عناصر رادیواکتیو توریوم و اورانیوم اشاره می‌کند».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گزارش شده که این مامور اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده آمریکا خود را یک قاچاقچی مرتبط با یک سردار ایرانی جا زده است.

مقام‌های تایلندی این نمونه‌ها را که منشا آن میانمار است، کشف و ضبط کرده‌اند و آزمایشگاهی در آمریکا هم تایید کرده است که حاوی اورانیوم و پلوتونیوم با درجه‌ تسلیحاتی‌اند.

ابیساوا همچنین به تلاش برای تهیه مقدار زیادی تسلیحات با درجه‌ نظامی از جمله موشک‌های زمین به هوا و انواع سلاح گرم برای یک گروه شورشی در میانمار متهم است.

اولدن روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تصور عواقب موفقیت‌آمیز بودن این تلاش‌ها خوفناک است و وزارت دادگستری کسانی را که این مواد را قاچاق کرده و امنیت ملی و ثبات بین‌المللی آمریکا را تهدید می‌کنند، مسئول می‌داند.»

اتهام‌های ابیساوا عبارت‌اند از توطئه برای قاچاق بین‌المللی مواد هسته‌ای، توطئه برای واردات مواد مخدر، توطئه برای دستیابی، انتقال و در اختیار داشتن موشک‌های ضدهوایی و پولشویی.

هم ابیساوا و هم سینگاسیری در صورت محکومیت، با حبس ابد مواجه می‌شوند. محاکمه آن‌ها قرار است روز پنجشنبه در دادگاه فدرال نیویورک برگزار شود.

دمیان ویلیامز، وکیل دادگستری ایالات متحده آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «نمی‌توان جدیت عملکردی را که در کیفرخواست امروز وجود دارد، نادیده گرفت. آن‌طور که ادعا شده، تاکشی ابیساوا با بی‌پروایی مواد حاوی اورانیوم و پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی را از برمه به کشورهای دیگر قاچاق می‌کرده است. او آن‌طور که ادعا می‌شود این کار را در حالی انجام داده که می‌دانسته از این مواد برای توسعه برنامه تسلیحات هسته‌ای استفاده می‌شود و اگر پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی که قاچاق ‌کرد، به مقدار کافی تهیه می‌شد، می‌توانسته است به این منظور استفاده شود.»

او ادامه داد: «ابیساوا حتی در شرایطی که گفته می‌شود قصد داشت مواد هسته‌ای بفروشد، برای خرید سلاح‌های مرگبار از جمله موشک‌های زمین به هوا نیز مذاکره می‌کرد.»  

© The Independent

بیشتر از جهان