فاکس‌نیوز: جمهوری اسلامی مسیحیان ایرانی را با جریمه و شکنجه سرکوب می‌کند

گزارش‌ها حاکی از شدت گرفتن رفتارهای خشونت‌آمیز و نقض حقوق مسیحیان در جمهوری اسلامی ایران است

مراسم عشای ربانی سال نو در کلیسای سنت سرکیس، تهران، اول ژانویه ۲۰۲۴ ـ AFP

وب‌سایت خبری فاکس‌نیوز روز یکشنبه سوم مارس (سیزدهم اسفند) در گزارشی به موضوع نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی به ویژه مسیحیان در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و خاطرنشان کرد که اگرچه جمهوری اسلامی مدعی است به مسیحیان اجازه می‌دهد آزادانه در ایران زندگی کنند، شواهد خلاف این موضوع را نشان می‌دهد؛ چنانچه بر اساس گزارش ماه فوریه سازمان غیردولتی آزادی مذهبی «ماده ۱۸»، بسیاری از مسیحیان ایرانی با انواع رفتارهای خشونت‌آمیز از جمله بازداشت، شلاق، زندان و آزارهای دیگر مواجه‌اند.

در بخشی از گزارش تکان‌دهنده ۴۰ صفحه‌ای این سازمان با عنوان «قربانیان بی‌چهره: نقض حقوق مسیحیان در ایران» آمده است: «تا پایان سال ۲۰۲۳، دست‌کم ۱۷ مسیحی که در تابستان بازداشت شدند، به حبس محکوم شده‌اند. مجازات این افراد از سه ماه تا پنج سال حبس یا محکومیت‌های دیگر مانند جزای نقدی، شلاق و در یک مورد حفر قبر بوده است.»

این گزارش می‌افزاید که جامعه مسیحیان ایران در سال ۲۰۲۳ نیز مانند سال‌های گذشته با بازداشت‌های گسترده‌ مواجه بودند و ۱۶۶ مورد بازداشت در این سال ثبت شده است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۳۴ مسیحی در ایران بازداشت شده بودند.»

کشیش جانی مور، رئیس کنگره رهبران مسیحی آمریکا، درباره خشونت‌ها علیه مسیحیان ایرانی به فاکس نیوز گفت: «سیاست‌های اشتباه وزارت خارجه در قبال جمهوری اسلامی برای تمام جهان پیامدهای جدی به همراه دارد که این مورد هم یکی از آن‌ها است. در جمهوری اسلامی ایران، آخوندها این احساس را دارند که می‌توانند هرکس را که خواستند بکشند و به کسی هم پاسخگو نباشند؛ بنابراین هر روز افراد بیشتری دستگیر و کشته می‌شوند و رهبران تروریست جمهوری اسلامی از خون ریختن به‌ويژه خون زنان و مسیحیان لذت می‌برند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مور در ادامه توضیح داد که رژیم ایران زنان و مسیحیان را آزار و اذیت می‌کند «چون هم از قدرت و عزم زنان ایرانی می‌ترسد و هم می‌داند که مسیحیان ایرانی فقط از خدا می‌ترسند و از آیت‌الله‌ها واهمه‌ای ندارند».

او تاکید کرد: «هرچه رهبران مذهبی جمهوری اسلامی بیشتر نوکیشان مسیحی را تهدید، زندانی و شکنجه می‌کنند، تعداد افرادی که به این دین می‌گروند، بیشتر می‌شود و هیچ کلیسایی در جهان نیست که با وجود فعالیت‌ پنهانی، سریع‌تر از کلیسای ایران رشد کرده باشد.»

این کشیش با بیان اینکه «زنان ایران مشتاقانه منتظر روزی‌اند که جهان به اولین رئیس‌جمهوری زن در یک ایران آزاد سلام کند»، افزود: «رهبران مذهبی ایران به یک دلیل روشن با زنان و اقلیت‌های دینی از جمله مسیحیان مبارزه می‌کنند و آن این است که به‌خوبی می‌دانند درنهایت ما برنده‌ایم.»

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره گزارش‌ رفتارهای خشونت‌آمیز با مسیحیان در ایران به فاکس نیوز گفت: «آزار و شکنجه مسیحیان و دیگر اقلیت‌های مذهبی در جمهوری اسلامی ایران مستند شده است. ایالات متحده این اقدام‌ها را محکوم می‌کند و برای رسیدگی به موارد نقض‌ فاحش حقوق بشر از تمام ابزارهایی که در اختیار دارد، استفاده می‌کند.»

او اضافه کرد:‌ «رفتارهای خشونت‌آمیز جمهوری اسلامی با مسیحیان ایرانی در گزارش‌های سازمان ماده ۱۸ ثبت شده و بیانگر این است که حاکمان مذهبی جمهوری اسلامی به آزار و اذیت مسیحیان به‌ویژه مسیحیان انجیلی و نوکیشان ادامه می‌دهند.»

سازمان ماده ۱۸ که این گزارش را با همکاری چند نهاد حقوق بشری دیگر منتشر کرده، می‌گوید ممکن است ۸۰۰ هزار مسیحی در ایران وجود داشته باشند. این آمار بر اساس مطالعه‌ای با عنوان «بررسی نگرش ایرانیان به دین در سال ۲۰۲۰» منتشر شد که یک گروه تحقیقاتی مستقر در هلند انجام داده بود.

شینا وجودی، یک مسیحی ایرانی که از جمهوری اسلامی گریخته است، به فاکس نیوز گفت: «مسیحیت در ایران جزو جرائم سیاسی‌ــ‌امنیتی طبقه‌بندی می‌شود. با وجود این، هر روز تعداد بیشتری از ایرانی‌ها به مسیحیت می‌گروند. رژیم حاکم بر ایران به دلیل ترس از سقوط، آزار و اذیت و بازداشت‌ها را افزایش داده که مسیحیان ایرانی‌ هم جزو آنان‌اند.»

او تاکید کرد: «آزار و اذیت مسیحیان پس از انقلاب اسلامی در ایران آغاز شد. از آن زمان تاکنون جمهوری اسلامی دست‌کم ۱۵ کشیش ایرانی را به قتل رسانده است.» به گفته وجودی، رژیم حاکم بر ایران پس از جنبش سبز، آزار و اذیت جامعه مسیحی و همچنین برخورد با نوکیشان مسیحی را تشدید کرد.

در گزارش سازمان ماده ۱۸ درباره نوکیشان مسیحی ایرانی آمده است: «نوکیشان مسیحی از نظر عددی بزرگ‌ترین جامعه مسیحیان ایران به شمار می‌روند، اما دولت آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و پیوسته هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرند.»

به گفته فعالان حقوق بشر، محکومیت با اتهام «ارتداد» از دغدغه‌های اصلی نوکیشان مسیحی در ایران است و این ترس آن‌ها مجبور می‌کند به سازماندهی کلیساهای خانگی و درواقع راه‌اندازی یک جنبش زیرزمینی متوسل شوند.

با توجه به تهدیدهای گسترده علیه مسیحیان ایرانی، در گزارش سازمان ماده ۱۸ از جامعه بین‌الملل خواسته شده است که برای بهبود وضعیت آن‌ها گام بردارند؛ از جمله اینکه از جمهوری اسلامی ایران بخواهند «آزادی مذهب و عقیده را برای همه شهروندانش فراهم کند و در جریان گفت‌و‌گوهای دوجانبه و چندجانبه، بر ممنوعیت نقض حقوق بشر تاکید داشته باشند».