حمله نیروهای اسرائیلی به مناطق شمالی و جنوبی غزه؛ نتانیاهو: جنگ ادامه دارد

اسرائیل هفته گذشته دستور تخلیه شرق رفح را صادر کرد و در روزهای اخیر این دستور را به مناطق مرکزی این شهر گسترش داد

دود ناشی از حملات اسرائیل در شرق رفح، ۱۳ مه ۲۰۲۴ ـ AFP

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه سیزدهم مه (۲۴ اردیبهشت) گزارش داد که نیروهای اسرائیلی به اعماق ویرانه‌های منطقه شمالی غزه حمله کردند تا جایی را که ماه‌ها پیش ادعا می‌کردند حماس را در آنجا شکست داده‌اند، بازپس بگیرند. این در حالی که در سمت مخالف آن منطقه نیز، تانک‌ها و نیروهای ارتش اسرائیل عملیاتی را آغاز کردند.

بنا بر این گزارش، در حالی که یکی از شدیدترین درگیری‌های هفته‌های گذشته در مناطق شمالی و جنوبی غزه در حال وقوع است، صدها هزار فلسطینی دوباره از محل زندگی‌شان فرار کرده‌اند؛ اتفاقی که به گفته گروه‌های امدادی می‌تواند منجر به شدت گرفتن بحران انسانی موجود شود.

اسرائیل تازه‌ترین عملیاتش را در شمال غزه، جایی که پنج ماه پیش بیشتر نیروهایش را از آنجا خارج کرد، به عنوان مرحله‌ای از جنگ برای جلوگیری از بازگشت جنگجویان حماس توصیف کرده است. این در حالی است که فلسطینی‌ها می‌گویند بازگشت به میدان‌های نبرد قبلی، نشان‌دهنده دست نیافتنی بودن اهداف نظامی اسرائیل است.

در جبالیا، بزرگترین اردوگاه از هشت اردوگاه غزه که ۷۵ سال پیش برای اسکان آوارگان فلسطینی ساخته شد، تانک‌های اسرائیلی به سمت مرکز منطقه حرکت کردند. ورود تانک‌ها در شرایطی است که مقامات بهداشتی فلسطین اعلام کردند تاکنون ۲۰ جسد فلسطینی را که در حملات هوایی شبانه به جبالیا کشته شده‌اند به همراه ده‌ها مجروح پیدا کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های بهداشتی غزه می‌گویند بیم آن را دارند که بسیاری از اجساد از زیر آوار بیرون نیایند. آنها در همین حال تعداد کشته‌شدگان فلسطینی در جنگ اسرائيل با حماس را بیش از ۳۵ هزار نفر اعلام می‌کنند؛ آماری که البته از سوی اسرائیل و طرفدارانش واقعی و دقیق ارزیابی نمی‌شود.

وزارت بهداشت غزه در بیانیه‌ای در روز دوشنبه هم هشدار داد که سیستم پزشکی به دلیل کمبود سوخت برای ژنراتورهای برق و آمبولانس‌ها در آستانه فروپاشی است.

در رفح، در مجاورت مرز جنوبی غزه با مصر نیز، اسرائیل بمباران‌های هوایی و زمینی را در مناطق شرقی افزایش داده است.

اسرائیل هفته گذشته دستور خروج ساکنان شرق رفح را صادر کرد و در روزهای اخیر این دستور را به مناطق مرکزی گسترش داد. با صدور دستور تخلیه، صدها هزار نفر فلسطینی که بیشترشان پیش از این هم آواره شده‌ بودند، به سمت پناهگاه‌های جدید حرکت کردند.

آنروا، آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد در غزه، تخمین زده است از زمانی که ارتش اسرائیل اولین دستور تخلیه رفح را در یک هفته پیش صادر کرد، حدود ۳۶۰ هزار نفر از این شهر جنوبی غزه خارج شده‌اند.

در همین حال، روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در مراسم روز یادبود سربازان کشته‌شده در اورشلیم شرکت کرد.

او در این مراسم با بیان این که «جنگ علیه حماس مبارزه‌ای برای تامین هستی، آزادی، امنیت و رفاه اسرائیل است» تاکید کرد: «جنگ استقلال یافتن ما هنوز تمام نشده و ادامه دارد.»

تاکید نتانیاهو برای حمله به رفح به منظور از بین بردن کامل حماس، یکی از بزرگ‌ترین شکاف‌ها را بین اسرائیل و متحد اصلی‌اش، ایالات متحده، ایجاد کرده است. واشنگتن که برای اولین بار از زمان آغاز جنگ غزه، برخی از تحویل تسلیحات را متوقف کرده، می‌گوید اسرائیل نباید بدون برنامه‌ای برای محافظت از غیرنظامیان به رفح حمله کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در گفتگو با شبکه ان‌بی‌سی گفت که حمله همه‌جانبه اسرائيل به غزه بدون این که حماس را نابود کند، «هرج و مرج و بی‌قانونی» را افزایش خواهد داد و منجر به نابودی حماس نمی‌شود.

با این حال دفتر یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه گفت که او، آنتونی بلینکن را در مورد «عملیات دقیق» در منطقه رفح مطلع کرده است.

در سوی دیگر نیز شاخه نظامی حماس اعلام کرد که جنگجویانش در یکی از خیابان‌های شرق رفح و در شرق جبالیا با نیروهای اسرائیلی درگیری مسلحانه داشتند.

در اسرائیل هم ارتش چندین بار آژیر خطر را در مناطق نزدیک غزه به صدا درآورد و درمورد پرتاب احتمالی راکت و خمپاره هشدار داد.

حماس و شاخه مسلح جهاد اسلامی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که بمب‌های خمپاره‌ای را علیه نیروهای اسرائیلی که در داخل گذرگاه رفح حضور داشتند، شلیک کردند. گذرگاه رفح تنها نقطه مرزی است که غزه را به مصر وصل می‌کند و اسرائیل هفته گذشته آن را مسدود کرد.

بیشتر از جهان