اتحادیه اروپا روز چهارشنبه پانزدهم مه (۲۶ اردیبهشت) از اسرائیل خواست به عملیات نظامی در رفح «فورا» پایان دهد و هشدار داد که در صورت ادامه این عملیات، روابط تلآویو با این اتحادیه تضعیف خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیهای که به نقل از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، منتشر شد، آمده است: «اگر اسرائیل به عملیات نظامی در رفح ادامه دهد، روابط اتحادیه اروپا با اسرائیل تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.»
در این بیانیه هشدار داده شد که عملیات نظامی اسرائیل در رفح توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه را بیش از پیش مختل میکند و به آوارگی بیشتر غیرنظامیان و قرار گرفتن آنان در معرض قحطی و رنج بیشتر منجر میشود.
اتحادیه اروپا به عنوان اصلیترین اهداکننده کمکهای بشردوستانه به سرزمینهای فلسطینی و در عین حال بزرگترین شریک تجاری اسرائیل، اعلام کرد اسرائیل در حالی به بیش از یک میلیون نفر در رفح و اطراف آن دستور خروج داده است که آنها جای امنی برای رفتن ندارند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این بیانیه، ضمن تاکید بر لزوم صدور اجازه برای توزیع کمکهای بشردوستانه آمده است: «اگرچه اتحادیه اروپا حق اسرائیل را برای دفاع از خود به رسمیت میشناسد، تلآویو باید دفاع از خود را طبق موازین بینالمللی حقوق بشر انجام دهد و امنیت غیرنظامیان را تامین کند.»
اتحادیه اروپا حمله حماس به گذرگاه مرزی کرم شالوم را هم که مانع از ارسال کمکهای بشردوستانه شد، محکوم و تاکید کرد: «ما از همه طرفها میخواهیم تلاشهایشان را برای دستیابی به آتشبس فوری و آزادی بیقیدوشرط همه گروگانها مضاعف کنند.»
متحدان اصلی اسرائیل، شامل ایالات متحده و اتحادیه اروپا و نیز سازمان ملل متحد، همگی به اسرائیل درباره عملیات نظامی در رفح هشدار دادهاند و میگویند که این عملیات به افزایش تلفات غیرنظامیان منجر میشود. با این حال بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، تاکید دارد که برای از بین بردن حماس اجرای عملیات در رفح الزامی است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای اسرائیلی روز چهارشنبه با شبهنظامیان در سراسر غزه، از جمله در شهر جنوبی رفح که پناهگاه غیرنظامیان بود، جنگیدند. در همین حال ارتش اسرائیل فیلمی منتشر کرد که مردان مسلح را کنار خودروهای آنروا، سازمان امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، وابسته به سازمان ملل متحد، نشان میداد.
پس از انتشار این فیلم، گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، به رادیو ارتش گفت: «سازمان ملل متحد تا حدی به یک نهاد تروریستی تبدیل شده است، زیرا با حماس همکاری میکند و آن را پوشش میدهد.»
آنروا اتهام همکاری با حماس را رد کرده و سامی ابوزهری، یکی از مقامهای ارشد حماس هم گفتههای مقامهای اسرائیلی را «دروغ» خوانده است. او به رویترز گفت که این افراد مسلح برای محافظت از توزیع کمکها و جلوگیری از غارت آنجا حضور داشتند.
در سوی دیگر، سازمان ملل هم اعلام کرده در حال بررسی حملهای است که اوایل این هفته انجام گرفت و باعث کشته شدن یک کارمند این نهاد بینالمللی در غزه شد.
همزمان با ادامه نبردها در مناطق مختلف غزه، برخی ساکنان کمپ آوارگان جبالیا گفتهاند که تانکهای اسرائیلی تعدادی از خانهها را ویران کردهاند اما با مقاومت شدیدی روبرو شدهاند. جهاد اسلامی، متحد حماس، هم مدعی شد که تعدادی از سربازان پیاده اسرائیلی را در جبالیه کشته است. در مقابل ارتش اسرائیل اعلام کرده که «تعداد زیادی تروریست» را در اردوگاهی که ماهها پیش پاکسازی شده بودند، از بین برده است.
با تشدید درگیریها، مذاکرات آتشبس با میانجیگری قطر و مصر به بنبست رسیده است. حماس خواستار پایان دائمی حملات اسرائیل است اما دولت نتانیاهو میخواهد گروگانهای اسرائیلی باید بدون تعهد به پایان جنگ آزاد شوند.