حمله به مهندسان چینی؛ هیئت پاکستانی با طالبان دیدار کرد

گسترش تهدید تروریسم، طرح بلندپروازانه چین در پاکستان را با خطر مواجه می‌کند

هیئت پاکستانی به رهبری محمد خرم آغا، معاون وزارت داخله (وزارت کشور)، با برخی از مقام‌های طالبان دیدار کرد. این هیئت خواستار مبارزه رژیم طالبان با تروریسم شده است.  

وزارت داخله طالبان پنج‌شنبه ۱۰ خرداد (۳۰ مه) اعلام کرد کرد که مولوی محمد نبی عمری، معاون این وزارتخانه، هنگام دیدار با این هیئت پاکستانی بر تامین امنیت تاکید کرده است.  

در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است که هیئت پاکستانی امنیت منطقه را برای همه موثر دانسته و بر حل مشکلات و توسعه روابط تاکید کرده است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در اطلاعیه این وزارتخانه ذکر شده است که محمد خرم آغا، معاون وزارت داخله پاکستان، ابراز امیدواری کرده که رژیم طالبان در حوزه امنیتی با آنان همکاری کند و درمورد حمله تروریستی ۲۶ مارس در منطقه «بشام» در ایالت خیبرپختون‌خوا نیز صحبت کرده است.  

در حمله انتحاری به خودرو حامل شهروندان چینی در منطقه «بشام» ۵ مهندس چینی و راننده پاکستانی آنان کشته شدند. مقام‌های پاکستانی مدعی‌اند که این حمله را تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) انجام داده است و مهاجم انتحاری از افغانستان وارد آن کشور شده است.  

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده است که این هیئت به رهبری محمد خرم آغا، نتایج تحقیقات درباره حمله به مهندسان چینی را با وزارت داخله طالبان در میان گذاشته و خواستار کمک طالبان برای گرفتاری (دستگیری) عاملان این حمله شده است.  

در اطلاعیه وزارت داخله طالبان آمده است که محمد نبی عمری مدعی است که این گروه به پیگیری سیاست «تنش‌زایی» باور ندارد و خواستار گسترش صلح و بهبود روابط با همه کشورها است.  

در این اطلاعیه از حمله «بشام» با عنوان رویداد تروریستی نام برده شده است، و به نقل از محمد نبی عمری آمده است: «همه ما باید مسئول امنیت مناطق خود باشیم و به جای انحراف از مسائل، همکاری واقعی را تسهیل کنیم. امارت اسلامی متعهد است که به دیگران اجازه سوء‌استفاده از قلمرو خود را ندهد و از دیگران هم همین را می‌خواهد.» 

چین رویای گسترش تجارت در منطقه و جهان را دارد و یکی از پروژه‌هایش طرح «یک کمربند، یک جاده» است که بیش از یک دهه است به رهبری شی جین‌پینگ آن را پیگیری می‌کند. این طرح چهار قاره جهان را در‌می‌نوردد و جاده ابریشم کهن را احیا می‌کند. این درحالی است که پکن میلیاردها دلار در بخش زیرساخت‌های پاکستان، ازجمله توسعه حمل‌ونقل و بنادر، سرمایه‌گذاری کرده است. گسترش تهدید تروریسم طرح بلند‌پروازانه چین در پاکستان را با خطر مواجه می‌کند. 

در دوران حکومت رژیم طالبان، مهندسان چینی چندین مرتبه هدف حمله قرار گرفتند وپاکستان گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی مستقر در افغانستان را عامل بیشتر این حمله‌ها می‌داند.  

این در حالی است که از زمان روی کار آمدن رژیم طالبان تاکنون چندین هیئت پاکستانی به کابل سفر کرده‌اند و از طالبان خواسته‌اند که با تهدید تروریسم و تی‌تی‌پی مبارزه کنند.  

برخی از جنگجویان تی‌تی‌پی در دوران حکومت پیشین افغانستان شانه‌به‌شانه طالبان جنگیدند. با تسلط طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، بخشی از جنگجویان تی‌تی‌پی به پاکستان بازگشتند. طی ماه‌های اخیر، حمله‌های تی‌تی‌پی در پاکستان افزایش یافته است و اسلام‌آباد از حکومت طالبان خواسته است که با تی‌تی‌پی مبارزه کنند، اما طالبان این درخواست را نپذیرفتند.   

حکومت پاکستان ادعا می‌کند که برخی از مهاجران افغان در حمله‌های تروریستی در این کشور دست دارند و از طالبان خواسته است که برای مهار تهدید تی‌تی‌پی در داخل قلمرو افغانستان اقدام کنند. اسلام‌آباد طرح اخراج گسترده مهاجران افغان فاقد اقامت قانونی از این کشور را نیز آغاز کرده است.

بیشتر از جهان