حوثیهای یمن، تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، روز سهشنبه ادعا کردند با وجود رهگیری پرتابههایشان از سوی نیروی هوایی ارتش اسرائيل، توانستهاند فرودگاه بینالمللی بن گوریون و یک نیروگاه برق در اورشلیم را «با موفقیت» هدف قرار دهند.
به گزارش اورشلیم پست، حوثیها این ادعا را پس از آن مطرح کردند که ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروی هوایی ارتش یک موشک حوثیها را قبل از رسیدن به خاک اسرائیل در اواخر شب دوشنبه رهگیری کرده است.
حوثیها همچنین مدعی شدند که حملهای هوایی از سوی آمریکا را با یک پرتاب هوایی خنثی کردهاند.
در پی حمله حوثیها به اسرائيل، آژیرهای خطر به صدا درآمدند و شهروندان اسرائیل راهی پناهگاهها شدند تا از آسیب ناشی از بقایای موشکهای رهگیریشده در امان بمانند. در طول این حمله، نشست و برخاست پروازها از فرودگاه بن گوریون هم موقتا به تاخیر افتاد، اما در عرض یک ساعت از سر گرفته شد.
مقامهای اسرائیل اعلام کردند که حمله حوثیها تلفاتی نداشته است، اما چند نفر در راه رفتن به یک پناهگاه مجروح شدند و برخی دیگر به دلیل حملات اضطرابی تحت مداوا قرار دارند.
حمله حوثیها پس از آن است که نماینده اسرائیل در نشست شورای امنیت سازمان ملل به این شبهنظامیان یمنی درباره عواقب حملات موشکی هشدار داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دنی دانون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد، دوشنبه پیش از آغاز جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی «تهدیدها علیه صلح و ثبات امنیت بینالمللی، از جمله تهدیدهای حوثیها» گفت که اگر حوثیها حملاتشان به اسرائیل را متوقف نکنند، به «سرنوشت سیاه» حماس، حزبالله و حکومت بشار اسد دچار خواهند شد.
دنون افزود که اسرائیل حملات گروههای نیابتیهای جمهوری اسلامی را تحمل نخواهد کرد و توانایی حمله به هر هدفی را در خاورمیانهــ از جمله در ایرانــ دارد.
در این جلسه، دوروتی شی، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، هم از شورای امنیت سازمان ملل خواست که به «نقض فاحش» قطعنامهها و اقدام جمهوری اسلامی ایران برای تسلیح گروههای تروریستی پاسخ دهد.
او تاکید کرد: «همه ما بهخوبی میدانیم که حوثیها بهطور کامل تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و تامین میشوند. هر یک از اعضای شورای امنیت بهویژه آنهایی که با جمهوری اسلامی ارتباطات مستقیم دارند، باید رهبران این کشور را تحت فشار قرار دهند تا حوثیها را از اجرای حملاتی که غیرنظامیان را در معرض آسیب قرار میدهد، بازدارند.»
ایالات متحده بار دیگر تاکید کرد که حملات اخیر حوثیها به اسرائیل را محکوم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند؛ اظهاراتی که بریتانیا نیز از آن حمایت کرد.
در این نشست که به دنبال درخواست هفته گذشته وزیر خارجه اسرائيل برای رسیدگی به تهدید حوثیها برگزار شد، نماینده بریتانیا گفت: «جمهوری اسلامی ایران مسئول اقدامهای گروههای نیابتی آن است.»
سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل از جمله کره جنوبی، اکوادور، ژاپن، فرانسه و سوییس نیز حملات حوثیها به اسرائیل را محکوم کردند.
در همین حال، روسیه، با نادیده گرفتن روابطش با تهران، به طور کلی اشاره کرد که خشونت در حال افزایش است و شورای امنیت نباید «زمینه شکلگیری خشونتها را نادیده بگیرد». او مدعی شد که «بسیاری از اقدامهای تنشزای اسرائیل فلسطینیها را تحریک [به خشونت] میکند».
روسیه با اینکه حملات حوثیها را محکوم کرد، به نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از این گروه هیچ اشارهای نکرد.
در همین حال امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در واکنش به اظهارات نمایندگان آمریکا و بریتانیا، در نامهای خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، و لیندا توماس گرینفیلد، رئیس دورهای شورای امنیت، با رد کردن نقش جمهوری اسلامی در حملات حوثیها به اسرائیل و کشتیها در دریای سرخ و خلیج عدن، گفت: «اتهامات دخالت تهران در دریای سرخ ادعاهای بیاساسیاند که ایالات متحده و متحدان آن برای تشدید تنشها و ایجاد بهانه برای بیثباتی بیشتر منطقه، طراحی کردهاند.»
این اظهارات پس از آن است که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، حضور نیروهای نیابتی تهران در منطقه را منکر شد.
ایروانی در نامهاش به دبیرکل سازمان ملل، مدعی شد که جمهوری اسلامی خواهان آتشبس و روندی صلحآمیز برای حل مناقشه یمن است. او همچنین ادعا کرد که تهران به تامین امنیت خطوط کشتیرانی متعهد است.
حملات حوثیها علیه اسرائیل در حالی انجام میشوند که توان حزبالله و حماس، بر اثر حملات تلآویو، کاهش یافته است.
در گزارشی که کارشناسان سازمان ملل آبانماه منتشر کردند، اعلام شد شورشیان حوثی یمن با حمایتهای جمهوری اسلامی ایران، گروههای مسلح در عراق، شبهنظامیان حزبالله لبنان و دیگران، از یک گروه مسلح محلی با قابلیتهای محدود به یک سازمان نظامی قدرتمند تبدیل شدهاند. کارشناسان ناظر بر تحریمها علیه حوثیها در گزارشی ۵۳۷ صفحهای به شورای امنیت سازمان ملل، اعلام کردند که حوثیهای تحتحمایت جمهوری اسلامی ایران از جنگ اسرائیل و حماس در غزه سوءاستفاده و برای ارتقای جایگاهشان در «محور مقاومت» تلاش کردند تا در منطقه و فراتر از آن محبوبیت پیدا کنند.
به گفته کارشناسان، تعداد جنگجویان حوثی در حال حاضر ۳۵۰ هزار نفر تخمین زده میشود. در حالی که تعداد آنها در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۲۰ هزار نفر و در سال ۲۰۱۵ تنها ۳۰ هزار نفر بود.