جنگ اسرائیل و حماس که از زمان حمله این گروه شبهنظامیان فلسطینی در هفتم اکتبر تاکنون ادامه یافته، بسیاری از کشورهای جهان را بر آن داشته است تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.
اسلوونی یکی از آخرین کشورهایی بود که کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و در کنار دیگر کشورها، به این باور قدیمی قدرتهای غربی که فلسطینیها تنها در صورت به سرانجام رسیدن مذاکرات صلح با اسرائیل میتوانند کشوری داشته باشند، پایان داد. این اقدام اسلوونی در ادامه تصمیم مشابه اسپانیا، ایرلند و نروژ بود که در هفته گذشته اتخاذ شد؛ آنچه خشم اسرائیل را برانگیخت.
با اعلام اسلوونی، حالا ۱۴۶ کشور از مجموع ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل دولت و کشور فلسطین را به رسمیت میشناسند. بسیاری از کشورهای خاورمیانه، آفریقا، آمریکای لاتین و آسیایی پیشتر کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند، اما ایالات متحده، کانادا، بخش اعظم کشورهای واقع در اروپای غربی، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی در این فهرست قرار ندارند.
در ماه آوریل، ایالات متحده با استفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل از عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل جلوگیری کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نگاه اجمالی به تلاشها برای تشکیل کشور فلسطین
۱۵ نوامبر ۱۹۸۸، در جریان انتفاضه اول، یاسر عرفات، رهبر فلسطینیها، به طور یکجانبه تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی بیتالمقدس را اعلام کرد. او این اعلامیه را در شهر الجزیره و در نشست شورای ملی در تبعید فلسطین مطرح کرد که راهحل دو کشوری و تشکیل دو دولت مستقل اسرائیل و فلسطین کنار هم را تصویب کرد.
دقایقی بعد، الجزایر رسما کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت و طی چند هفته پس از آن، کشورهای دیگر از جمله بیشتر کشورهای عربی، هند، ترکیه، بیشتر کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی به الجزایر پیوستند.
موج بعدی به رسمیت شناختن فلسطین اواخر سال ۲۰۱۰ و اوایل سال ۲۰۱۱ و در دوره بحران روند صلح خاورمیانه آغاز شد و در آن مقطع، کشورهای آمریکای جنوبی از جمله آرژانتین، برزیل و شیلی به درخواستهای فلسطینیها برای تایید دولتشان پاسخ مثبت دادند. این اقدام در واکنش به تصمیم اسرائیل برای پایان دادن به ممنوعیت موقت شهرکسازی در کرانه باختری صورت گرفت.
در نوامبر ۲۰۱۲، پس از رای اکثریت قاطع اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به پذیرش فلسطین به عنوان «کشور ناظر غیرعضو»، پرچم فلسطین برای اولین بار در سازمان ملل در نیویورک برافراشته شد.
در سال ۲۰۱۴، سوئد که جمعیت بزرگی از فلسطینیها را در این کشور میزبانی میکند، اولین عضو اتحادیه اروپا در غرب این قاره شد که کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
پیش از سوئد، شش کشور اروپایی دیگر شامل بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، مجارستان، لهستان و رومانی نیز دولت فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.
تلآویو به اقدام استکهلم بهشدت واکنش نشان داد و لیبرمن، وزیر خارجه وقت اسرائیل، به سوئدیها طعنه زد که «روابط در خاورمیانه بسیار پیچیدهتر مونتاژ محصولات ایکیا است».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس آمار رسمی اسرائیل، پس از حمله غافلگیرانه گروه شبهنظامی حماس در ۷ اکتبر که به کشته شدن یک هزار و ۱۹۴ نفر، عمدتا غیرنظامی، منجر شد، اسرائیل بمباران و حمله زمینی به غزه را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.
این حمله اسرائیل به غزه که کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان را به دنبال داشت، برخی کشورهای دیگر را نیز مصمم کرد از تشکیل کشور فلسطین حمایت کنند و این کشور را به رسمیت بشناسند.
مالت و استرالیا نیز امکان حمایت از تشکیل دولت فلسطین را مطرح کردهاند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، هم گفته که او آماده به رسمیت شناختن دولت فلسطین است، اما چنین اقدامی باید «در زمان مناسبی» صورت گیرد و نباید بر اساس «احساسات» باشد.