حماس: در عملیات آزادسازی چهار گروگان‌ اسرائیلی ۲۷۴ فلسطینی کشته شدند

نیروهای اسرائیلی یک روز پس از نجات چهار گروگان حماس ، با حمله به اردوگاه آوارگان النصیرات مناطقی از مرکز غزه را زیر آتش حملات شدید قرار دادند

پس از آنکه ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد چهار گروگان را از نوار غزه نجات داده و آن‌ها را نزد خانواده‌هایشان بازگردانده است، گروه شبه‌نظامی حماس اعلام کرد که ۲۷۴ فلسطینی در جریان عملیات آزادسازی گروگان‌ها کشته شده‌اند.

به گزارش رویترز، خبرهای رسیده از نوار غزه حاکی از آن است که نیروهای اسرائیلی روز یکشنبه نیز بار دیگر مرکز غزه هدف حمله قرار دادند و تانک‌ها به سمت مناطق بیشتری از رفح پیشروی کردند تا بخشی از این شهر را مسدود کنند.

تشدید حملات اسرائیل در غزه در حالی است که به گزارش وزارت بهداشت غزه، فلسطینی‌ها از تعداد کشته‌های روز شنبه که بدترین وضعیت در طول ۲۴ ساعت جنگ غزه طی ماه‌های گذشته بود، شوکه شده‌اند.

وزارت بهداشت غزه که روز شنبه تعداد کشته‌شدگان عملیات آزادسازی گروگان‌های اسرائیلی را ۲۱۰ نفر اعلام کرده بود، روز یکشنبه خبر داد که تعداد جان‌باختگان به ۲۷۴ نفر رسیده است و  ۶۹۸ نفر هم در اثر یورش کماندوهای اسرائیلی به اردوگاه پرجمعیت النصیرات مصدوم شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در مقابل، ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک افسر نیروی ویژه در تبادل آتش با شبه‌نظامیانی که در ساختمان‌های مسکونی پنهان شده بودند، کشته شد. اسرائیل از کشته شدن «زیر ۱۰۰» فلسطینی خبر داد و تاکید کرد که تعدادی از آن‌ها شبه‌نظامیان بودند.

در ادامه حملات اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه، روز یکشنبه به خانه‌ای در البریج، در مرکز نوار غزه، حمله هوایی انجام گرفت که بر اثر آن سه فلسطینی کشته و تعدادی زخمی شدند. تانک‌های اسرائیلی هم بار دیگر بخش‌هایی را در نزدیکی اردوگاه آوارگان النصیرات گلوله‌باران کردند.

به‌رغم مخالفت‌های جهانی، اسرائیل در ماه مه نیروهایش را به رفح اعزام و تاکید کرد که در این ماموریت خواهان از بین بردن آخرین واحدهای رزمی دست‌نخورده حماس پس از هشت ماه جنگ غزه است. تانک‌های اسرائیل از آن زمان تمام نوار مرزی غزه با مصر را تصرف و به چندین منطقه شهر حمله کرده‌اند؛ موضوعی که باعث شده حدود یک میلیون آواره که در رفح پناه گرفته بودند به جاهای دیگر فرار کنند.

بنا بر اعلام سازمان امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا)، وابسته به سازمان ملل، تا روز پنجم ژوئن، همه به جز حدود ۱۰۰ هزار آواره که پس از فرار از حملات اسرائیل در شمال غزه به شرق رفح پناه بردند، آن منطقه را ترک کرده‌اند. آنروا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «همه پناهگاه‌های ما در رفح تخلیه شده‌اند. بسیاری از افرادی که در رفح مستقر بودند، به دنبال مکان‌های امن‌تر در خان یونس و منطقه میانی غزه فرار کرده‌اند.»

وزارت بهداشت در منطقه تحت کنترل حماس نیز در به‌روزرسانی یکشنبه اعلام کرد که در جنگ هوایی و زمینی متعاقب اسرائیل در غزه دست‌کم ۳۷ هزار و ۸۴ فلسطینی کشته‌ شده‌اند و بیم آن می‌رود که هزاران کشته هم زیر آوار مدفون مانده باشند.

اسرائیل یا حماس به دلیل اختلاف نظر بر سر شرایط پایان جنگ، بارها تلاش‌های ایالات متحده و کشورهای منطقه برای میانجی‌گری، آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را ناکام گذاشته‌اند.

شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه حمله اسرائیل به نصیرات را محکوم کرد و آن را «جنایتی شنیع و تروریستی» خواند. این شورا تاکید کرد که جامعه بین‌المللی باید برای توقف «جنایات مکرر و سازمان‌یافته اسرائیل علیه فلسطینیان» اقدام کند.

امارات متحده عربی و مصر نیز کشته شدن فلسطینی‌ها در حمله روز شنبه نیروهای اسرائیلی را محکوم کردند. وزارت خارجه امارات با اشاره «اولویت فوری بودن حفظ جان غیرنظامیان و اطمینان از رسیدن کمک‌های بشردوستانه و پزشکی به مردم در نوار غزه»، بر ضرورت آتش‌بس فوری به‌منظور جلوگیری از خونریزی بیشتر تاکید کرد.

مصر نیز اسرائیل را از نظر «قانونی و اخلاقی» مسئول حمله روز شنبه دانست و وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اسرائیل [باید] از هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی و آوارگان دست بردارد.»

وزرای خارجه گروه دی ۸ هم  روز شنبه در بیانیه پایان نشست فوق‌العاده این گروه در استانبول، تاکید کردند که «سازمان همکاری‌های اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه خواهان برقراری آتش‌بس فوری، دائمی و بی‌قیدوشرط در غزه و پایان حملات اسرائیل است».

بیشتر از جهان