مخالفان طالبان در پیام تبریک عید قربان بر مبارزه با این گروه تاکید کردند

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان: طالبان تنها به ترویج خشونت و پرورش تروریسم مشغول‌اند

دادگاه عالی رژیم طالبان برخلاف عربستان سعودی، روز دوشنبه ۲۸ خرداد را عید قربان در افغانستان اعلام کرد، اما سیاستمداران سابق و جبهه‌های مسلح مخالف طالبان پیام‌های تبریکشان را روز یکشنبه منتشر و بر مبارزه با این گروه و انسجام تاکید کردند.   

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین سازمان امنیت ملی افغانستان، در پیامش به این موضوع اشاره کرد که این «دادگاه عالی نیست، بلکه مدرسه حقانیه اکوره ختک است». این مدرسه یکی از مراکز بنیادگرا و افراطی در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان است که شماری از مقام‌های طالبان و نیروهایشان از این مدرسه فارغ‌التحصیل شده‌اند.  

نبیل در حسابش در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «هنگامی که گروهی عقده‌ای، واپسگرا و نیابتی یک جغرافیا، یک فرهنگ و یک تاریخ را به گروگان می‌گیرد، توقع بیشتری از آن‌ها نمی‌رود.»  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان هم در پیامی به مناسبت عید قربان یادآوری کرد که این سومین سال متوالی است که افغانستان فاقد یک نظام مشروع و قانونی است. این شورا از تمام گروه‌های سیاسی و نظامی مخالف طالبان خواست در یک صف واحد، علیه طالبان منسجم شوند تا به موفقیت بیشتری دست پیدا کنند.   

در پیام این شورا آمده است: «ما از کشورهای جهان و منطقه که تاکنون با گروه طالبان تعامل یک‌جانبه داشته‌اند، می‌خواهیم در این روند تجدیدنظر کنند.»  

این شورا با تاکید بر اینکه طالبان تنها به ترویج خشونت و پرورش تروریسم مشغول‌اند، افزود: «شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان یک بار دیگر تاکید می‌کند که در افغانستان تنها زمانی ثبات و صلح دائمی برقرار می‌شود که یک نظام مبتنی بر خواست عموم مردم از طریق انتخابات آزاد و عادلانه بر پا شود.»  

شورای مقاومت ملی با اشاره به برگزاری سومین نشست دوحه برای بررسی مسائل افغانستان، بر لزوم شرکت جناح‌های سیاسی، نهادهای مدنی، فعالان حقوق بشر و حقوق زنان، رسانه‌ها و نمایندگان اقوام مختلف افغانستان در این نشست تاکید کرد و یادآور شد: «هر روندی که به حذف مردم افغانستان بینجامد و تنها به طالبان به عنوان افغانستان نگاه کند، بحران موجود را پیچیده‌تر و طولانی‌تر می‌کند و به هیچ نتیجه مثبتی هم نخواهد رسید.»  

عبدالرشید دوستم، معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت پیشین افغانستان و رهبر حزب جنبش ملی، احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، عطامحمد نور و صلاح‌الدین ربانی، از رهبران حزب جمعیت اسلامی، محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم، یونس قانونی، معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت پیشین، عبدالرب رسول سیاف، رهبر حزب اتحاد اسلامی، و شماری دیگر از شخصیت‌های سیاسی دولت‌های پیشین در شورای ملی مقاومت برای نجات افغانستان حضور دارند.   

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، با انتشار عکس خالد امیری و حسیب قوای مرکز، دو فرمانده ارشد جبهه مقاومت ملی در کوهپایه‌های هندوکش، فرا رسیدن عید قربان را تبریک گفت.  

او در حسابش در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به پیام «مقاومت تا آزادی»، ابراز امیدواری کرد که خواسته‌های انسانی، مشروع و عادلانه مردم افغانستان در سایه مبارزه نیروهای جبهه مقاومت ملی تامین شود.  

احمد مسعود نوشت: «غلبه بر این شرایط دشوار و شکست دشمنان انسانیت مستلزم عزم راسخ، اتحاد و همبستگی در تمامی عرصه‌های سیاسی، نظامی و فرهنگی است. بی‌گمان در این نبرد حق‌طلبانه، مردم و آرمان‌های مشروع آنان پیروز میدان خواهند بود.»  

رهبر جبهه مقاومت ملی ‏در حالی عکس دو فرمانده ارشد این جبهه را منتشر کرده است که رژیم طالبان وجود هرگونه مقاومت مسلحانه علیه این گروه در افغانستان را رد می‌کند.  

طالبان به مردم هشدار داده‌اند که هر نوع همکاری یا پیوستن به جبهه‌های نظامی‌ مخالف طالبان تبعات سنگینی در پی خواهد داشت. با این‌ حال، جبهه آزادی و جبهه مقاومت ملی که هر دو متشکل از برخی نظامیان حکومت پیشین‌اند، به حملاتشان علیه طالبان ادامه می‌دهند.  

جبهه آزادی افغانستان هم در پیامش به مناسبت عید قربان، بر مبارزه با طالبان تاکید و اعلام کرد برای رهایی افغانستان از سلطه طالبان از هیچ تلاش و جانفشانی دریغ نخواهد کرد. در پیام این جبهه آمده است: «جبهه آزادی با درک تمامی این مسائل و موارد، هر روز بیشتر از گذشته به مبارزه جدی و خستگی‌ناپذیر علیه نظام جور و جهل طالبانی مصمم‌تر می‌شود. ما این رنج‌های بی‌شمار را حتی یک لحظه فراموش نکرده‌ایم و نمی‌کنیم.» 

جبهه آزادی با تاکید بر خودداری از تعامل و باج‌ دادن گروه طالبان، تاکید کرد: «با توجه به وضعیت بحرانی و سیطره یک گروه جاهل و ستمگر بر افغانستان، از جامعه جهانی تقاضا داریم تا از کارآمدی، تاثیرگذاری و استقلال سیستم‌های کمک‌رسانی، رسیدگی به بحران بشری و رسیدن کمک‌های لازم به نیازمندان واقعی اطمینان حاصل کنند تا این کمک‌ها در اختیار نظامیان جنایتکار طالبان قرار نگیرد.» 

طالبان بیش از دو و نیم سال است که بر افغانستان حاکم‌اند و در این مدت گزارش‌های متعددی مبنی بر حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی از جمله شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش)، شبکه القاعده، تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در این کشور منتشر شده است. رژیم طالبان مبتنی بر انحصار قدرت شدید است و به برگزاری انتخابات و تقسیم قدرت عادلانه اعتقادی ندارد.  

بیشتر از جهان