سودان با مرگبارترین قحطی جهان در ۴۰ سال گذشته روبرو است

ارتش سودان و رقیب نظامی‌ به نام نیروهای پشتیبانی فوری متهم‌اند که از دسترسی به غذا به عنوان سلاح استفاده می‌کنند

تصویری از آوارگان سودانی ـ‌AFP

مقامات آمریکایی هشدار دادند که سودان با خطر قحطی گسترده مواجه است؛ قحطی‌ای که می‌تواند بدتر از کمبودهای غذایی باشد که جهان طی ۴۰ سال گذشته در اتیوپی شاهد آن بوده است.

آنها تاکید کردند که ارسال کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان سودانی، از سوی گروه‌های متخاصم درگیر جنگ داخلی در این کشور مسدود می‌شود، در همین حال تدارک‌های تسلیحاتی برای هر دو طرف همچنان ادامه دارد.

به گزارش گاردین، در بحبوحه تمرکز جهانی بر جنگ غزه و همچنین اوکراین، سودان شاهد یکی از بدترین بحران‌های انسانی است و به سمت یک فاجعه تاریخی پیش‌ می‌رود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بحران سودان در حالی شدت می‌گیرد که با پوشش رسانه‌ای بسیار کم، نگرانی‌های جهانی را به همراه نداشته و درخواست بشردوستانه سازمان ملل برای این کشور تنها ۱۶ درصد از بودجه مورد نیاز را دریافت کرده است.

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل درباره این وضعیت به خبرنگاران گفت: «لازم است جهان بیدار شود و فاجعه‌ای که جلوی چشمان ما اتفاق می‌افتد را ببیند.»

هشدارهای او همزمان با آن است که تخاصم میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی فوری (RSF) همچنان قربانی می‌گیرد. «نیروهای پشتیبانی فوری» یک گروه شبه‌نظامی است که از آوریل ۲۰۲۳ (فروردین ۱۴۰۲) با نیروهای مسلح سودان (SAF) وارد جنگ شد؛ این جنگ داخلی تاکنون جان ۱۴ هزار نفر را گرفته و ۱۰ میلیون نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است. تاکنون چندین بار در سودان با وساطت بین‌المللی آتش‌بس اعلام شده است اما طرف‌های درگیر آن را نقض کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای خواستار پایان محاصره شهر ۱.۸ میلیون نفری «الفاشر» در دارفور سودان از سوی نیروهای پشتیبانی فوری و خاتمه درگیری‌ها در این منطقه شد.

الفاشر تنها مرکز ایالت در غرب سودان است که تحت کنترل نیروهای پشتیبانی سریع قرار ندارد. این شهر پیشتر یکی از مراکز اصلی توزیع کمک‌های بشردوستانه در منطقه بود که اکنون در آستانه قحطی قرار گرفته است.

سامانتا پاور، رئیس آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، تاکید کرد که اگر این شهر به دست نیروهای پشتیبانی فوری بیفتد، نگرانی‌های بسیاری را درمورد سرنوشت ساکنان آن منطقه به همراه خواهد داشت.

او از کمک‌های بشردوستانه جدید ایالات متحده به سودان به مبلغ ۳۱۵ میلیون دلار خبر داد، اما گفت که این کمک‌ها به سختی به دست نیازمندان می‌رسد.

هر دو طرف جنگ داخلی در سودان به استفاده از کنترل دسترسی به غذا به عنوان سلاح متهم شده‌اند. کارشناسان می‌گویند که نیروهای پشتیبانی فوری، انبارهای کمک‌های بشردوستانه را غارت می‌کنند، مواد غذایی و احشام را می‌دزدند و تاسیسات ذخیره غلات و چاه‌ها را در آسیب‌پذیرترین جوامع سودانی تخریب می‌کنند.

به گفته رئیس آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، مشکلی اصلی در انسداد مسیرهای کمک‌رسانی است و این موضوع باعث شده وضعیت گرسنگی در سودان به حد مرگباری برسد.

او افزود: «داده‌های کنونی نشان می‌دهد این بحران قابل مقایسه و حتی بدتر از قحطی سال ۲۰۱۱ در سومالی است که جان بیش از ۲۵۰ هزار نفر را گرفت. نگران‌کننده‌ترین سناریو این است که سودان به مرگبارترین قحطی از زمان اتیوپی در اوایل دهه ۱۹۸۰ تبدیل شود.»

بیشتر از جهان