با پیروزی قاطع حزب کارگر در انتخابات سراسری بریتانیا، جای تعجب ندارد که رهبر حزب کارگر و نخستوزیر جدید، کییر استارمر، در کانون توجه قرار بگیرد.
اما سر کییر استارمر کیست؟ به نوشته نشریه بریتانیایی مترو، او فارغالتحصیل رشته حقوق است و اولین بار در سال ۲۰۱۵ به پارلمان راه یافت و در سال ۲۰۲۰ در پی کنارهگیری جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر شد.
او در طول کارزار انتخاباتیاش بارها بهروشنی گفت مردی عادی از خانوادهای از طبقه کارگر و در تضاد آشکار با ریشی سوناک، رهبر حزب محافظهکار، قرار دارد که اخیرا افشا شد ثروت او و همسرش از پادشاه بریتانیا بیشتر است.
کییر استارمر در سال ۱۹۶۲ به دنیا آمد و مادرش پرستار و پدرش در کار تولید ابزارآلات بود. استارمر که دومین فرزند از چهار فرزند این خانواده ششنفره بود، در مصاحبه با رادیو ۴ بیبیسی گفت پدرش روزی ۱۴ ساعت کار میکرد.
او در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ رئیس دادستانی عمومی بود و به پاس خدماتش در این پنج سال نشان شوالیه و لقب «سر» را دریافت کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استارمر در سال ۲۰۰۷ با همسرش ویکتوریا ازدواج کرد و دو فرزند دارند. پدر ویکتوریا یهودی است و او فرزندانش را با آموزههای دین یهودیت تربیت کرده است. آنها هر دو فرزندشان را با برنامه غذایی گیاهخواری بزرگ کردهاند و زمانی که آنها ۱۰ ساله شدند، برای اولین بار اجازه پیدا کردند گوشت بخورند.
ویکتوریا پیشتر وکیل بوده است و آنها هنگامی با یکدیگر آشنا شدند که او مدارک یکی از پروندههای کاری استارمر را آماده میکرد. ویکتوریا استارمر اکنون در بخش سلامت کار خدمات ملی بهداشت بریتانیا مشغول به فعالیت است.
خانواده استارمر همراه دختر و پسرشان در شمال غربی لندن در خانهای ۱.۷۵ میلیون پوندی زندگی میکنند.
حالا، پس از پیروزی حزب کارگر در انتخابات سراسری چه اتفاقی میافتد؟ انتظار میرود سوناک پس از بیانیهای که بیرون خانه پلاک ۱۰ خیابان داونینگ (اقامتگاه رسمی نخستوزیر) میخواند، به دیدار شاه چارلز سوم برود و استعفانامه رسمیاش را تقدیم کند.
استارمر، ساکن جدید خانه پلاک ۱۰، به دیدار شاه خواهد رفت و مرحله تشریفاتی دعوت رهبر حزب برای تشکیل دولت جدید انجام میشود.
استارمر پس از دریافت گزارشهای کلیدی خدمات مدنی و اطلاعاتی، اعضای کابینه جدید را انتخاب خواهد کرد و به تماسهای رهبران جهان پاسخ خواهد داد.
به گزارش سیبیاس نیوز، دورههای انتخاباتی بریتانیا و آمریکا برای اولین بار از سال ۱۹۹۲ به اینسو همزمان شده است، و تردیدهای زیادی در مورد روابط دو کشور در پایان سال جاری وجود دارد. استارمر با لحنی تحسینآمیز در مورد بایدن و تمرکزش بر اشتغالزایی و سرمایهگذاری در صنایع داخلی صحبت کرده است. گزارشها حاکی از آن است که چهرههای ارشد حزب کارگر پیش از انتخابات دیدارهایی با همتایان دموکراتشان داشتهاند. بنابراین، انتظار میرود که استارمر متحد نزدیک بایدن باشد، البته اگر بایدن در سال ۲۰۲۵ همچنان در کرسی ریاستجمهوری باقی بماند.
اگر دونالد ترامپ در انتخابات نوامبر پیروز شود احتمالا روابط آمریکا و بریتانیا گرمی و صمیمیت کمتری داشته باشد. روابط ترامپ و بوریس جانسون محافظهکار دوستانهتر بود.
با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، رابطه بلندمدت با آمریکا برای بریتانیا حیاتی است و استارمر گفته است فارغ از اینکه چه کسی رئیسجمهوری آمریکا باشد، لندن با واشینگتن همکاری خواهد کرد.
در هر حال، برنامه دیپلماسی بینالمللی نخستوزیر جدید بریتانیا در همان ماه اول بسیار فشرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، او با رهبران اروپایی و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، دیدار خواهد کرد. او هفته آینده در نشست ناتو در واشینگتن شرکت میکند و سپس در ۱۸ ژوییه، در بریتانیا میزبان نشست «جامعه سیاسی اروپا» خواهد بود و امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
استارمر همچنین متعهد شده است در صورت به قدرت رسیدن حزب راست «اجتماع ملی» در فرانسه با آنها همکاری خواهد کرد و توافقهای دوجانبه میان دو کشور اجرا خواهد شد.
حزب کارگر میگوید برای «کمک به فرایند صلحی جدید که به راهحل دو کشوری منجر میشود» کشور فلسطین را به رسمیت میشناسد. اما برای انجام این کار بازه زمانی تعیین نکرده است.