بیش از ۴۰۰ تانکر ایرانی پشت مرز افغانستان متوقف شده‌اند

طالبان بارها کامیون‌های ایرانی را به دلیل «کیفیت پایین» کالاهای تجاری مسترد کرده‌اند

تانکرهای ایرانی در مرز افغانستان‌ــ خبرگزاری انتخاب

بیش از ۴۰۰ تانکر ایرانی حامل گازو‌ئيل صادراتی عراق سه هفته است که پشت مرز افغانستان معطل مانده‌اند و طالبان به رانندگان این تانکرها که شهروند ایران‌اند اجازه نمی‌دهند تانکرها را تخلیه کنند و به مبدا بازگردند.

خبرگزاری صداوسیما در گزارشی نوشت که این تانکرها در عراق بارگیری کرده‌اند. خبرگزاری ایلنا هم تاکید می‌کند مقام‌های طالبان توضیح نداده‌اند که چرا دستور متوقف کردن این تانکرها را صادر کرده‌اند. 

به گفته یکی از رانندگان، گازوئیل‌ها متعلق به یک بازرگان افغان است، اما مشخص نیست میان بازرگان و طالبان چه مشکلی وجود دارد که بیش از ۴۰۰ تانکر گازوئیل را در مرز معطل نگه داشته‌اند.

طالبان در سه سال گذشته بارها تانکرهای ایرانی حامل گازوئیل، نفت و گاز ایران را از مرز اسلام‌قلعه، میلک یا ابونصر فراهی مسترد کرده‌اند. در بیشتر موارد، سازمان ملی استاندارد افغانستان که زیر نظر طالبان اداره می‌شود، ادعا کرده است که نفت و گاز صادراتی ایران کیفیت لازم را ندارد و نباید در افغانستان توزیع شود.

هربار که خبر استرداد تانکرهای ایرانی حامل نفت، گاز و گازوئیل ایران از افغانستان در رسانه‌ها بازتاب می‌یابد، مقام‌های ایرانی مدعی می‌شوند که این تانکرها در عراق بارگیری کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سازمان ملی استاندارد رژیم طالبان در سال ۲۰۲۳ هم بیش از سه هزار کامیون حامل کالاهای تجاری را به کشورهای صادرکننده مسترد کرد که اغلب آن‌ها متعلق به ایران و حامل نفت، گاز یا گازوئیل بودند.

احمد معروف‌خانی، رئیس اتحادیه محصولات نفتی ایران، دسامبر ۲۰۲۳ در واکنش به اقدام طالبان در مسترد کردن پی‌درپی تانکرهای ایرانی از مرز افغانستان، گفت که در آزمایشگاه‌های داخل افغانستان برای تشخیص کیفیت کالاهای صادراتی از ایران و دیگر کشورها امکانات لازم وجود ندارد اما مقام‌های طالبان هم در پاسخ از بازرگانان و شرکت‌های ایرانی خواستند که کیفیت کالاهای صادراتی‌شان را افزایش دهند، چون در صورتی که در آزمایشگاه‌های مستقر در مرز افغانستان و ایران تشخیص داده شود که استاندارد لازم را ندارند، مسترد خواهد شد.

با این حال این نخستین‌ بار است که طالبان کاروانی شامل بیش از ۴۰۰ تانکر ایرانی را در مرز متوقف می‌کنند و به رانندگان اجازه سفر به سمت مقصد و تخلیه را نمی‌دهد. سازمان ملی استاندارد رژیم طالبان تا پیش از این درباره دلایل متوقف یا مسترد شدن کامیون‌های حامل کالاهای تجاری توضیحاتی ارائه می‌کرد، اما در این مورد تاکنون توضیحی نداده است. در رسانه‌های تحت کنترل طالبان نیز گزارشی در این خصوص منتشر نشده است و مشخص نیست بلاتکلیفی بیش از ۴۰۰ راننده ایرانی در مرز افغانستان و ایران چه زمان پایان می‌یابد. 

بیشتر از اقتصاد