روایت ترامپ از صحبت با ملا برادر: تهدید کردم و مرا عالیجناب خطاب کرد

ترامپ گفت پس از صحبت تلفنی‌اش با ملا عبدالغنی برادر، طالبان دیگر به سربازان آمریکایی حمله نکردند

دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا،  پنج‌شبه شب در نخستین سخنرانی‌اش پس از حمله نافرجام روز شنبه گفت، رهبر طالبان او را عالی‌جناب خطاب می‌کرد و از او می‌ترسید، اما دولت بایدن همه چیز را به آنان واگذار کرد. او از عملکرد ضعیف دولت بایدن در خروج از افغانستان و واگذاری تسلیحات پیشرفته آمریکایی به ارزش ۸۵ میلیارد دلار به طالبان به‌شدت انتقاد کرد.

ترامپ با یادآوری صحبت تلفنی‌اش با ملا عبدالغنی برادر گفت فکر نمی‌کند رهبر طالبان رهبران دولت آمریکا را بازهم عالیجناب خطاب کند. 

ترامپ هنگامی با ملا برادر صحبت کرد که، هم‌زمان با مذاکرات صلح، حمله‌های طالبان به نیروهای آمریکایی در افغانستان ادامه داشت. ترامپ از ملا عبدالغنی برادر با عنوان «عبدل» نام برد و گفت: «در حالی که در دولت اوباما بسیاری از نظامیان ما در افغانستان کشته شدند، به او گفتم که دیگر هرگز یک سرباز ما را نکشید و اگر این کار را بکنید طوری شما را بزنیم که در تاریخ کسی را نزده باشیم.»

عکسی از صحبت تلفنی ترامپ با ملا عبدالغنی برادر، مارس ۲۰۱۹، قطر- ذبیح‌الله مجاهد
 

ترامپ افزود که پس از این صحبت تلفنی، طالبان ۱۸ ماه و تا زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به آمریکایی‌ها حمله نکردند. 

ترامپ گفت که به رهبر طالبان هشدار داده است که اگر بار دیگر یک شهروند آمریکایی در افغانستان کشته شود خانه او را بمباران خواهد کرد و سپس رهبر طالبان پرسیده است که چگونه، اگر عکسی از خانه من دارید نشان دهید. ترامپ افزود: «به رهبر طالبان گفتم از یکی از افراد و یا از یکی از همسرانت بپرس.»

ترامپ، با اشاره به خروج فاجعه‌بار دولت بایدن از افغانستان، گفت که فکر نمی‌کند رهبر طالبان رهبران دولت آمریکا را بازهم عالیجناب خطاب کند، چون بایدن  همه چیز را آنجا برایشان رها کرده است.

ترامپ در بخش دیگری از سخنرانی‌اش از انفجار مرگبار ۲۶ اوت ۲۰۲۱ در جریان عملیات تخلیه نظامی ارتش آمریکا از کابل با عبارت «روز وحشتناک» یاد کرد و گفت در آن حمله ۱۳ سرباز آمریکایی کشته و ۴۵ تن زخمی شدند و هیچ کسی از آنان یاد نکرد. ترامپ افزود که دولت بایدن پایگاه هوایی بگرام را، که نیروهایی آمریکایی در آن مستقر بودند، ترک کرد و اکنون چین بر آنجا مسلط است. ترامپ پیش از این نیز بر اهمیت پایگاه هوایی بگرام، که نزدیک‌ترین پایگاه نیروهای آمریکایی به مکانی است که چین در آن بمب هسته‌ای می‌سازد، یاد کرده بود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تماس تلفنی دونالد ترامپ در مارس ۲۰۱۹ و در حالی که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه دولت او برای مذاکره با طالبان، در قطر حضور داشت، با انتقادهای شدید رسانه‌ها در آمریکا و افغانستان مواجه شده بود، اما ترامپ در آن زمان گفت در مقام رییس‌جمهوری آمریکا باید با کسانی که متصدی حمله به شهروندان آمریکایی‌اند صحبت کند. همچنین در سال ۲۰۱۸ قرار بود هیئتی از رهبران طالبان در کمپ دیوید با دونالد ترامپ ملاقات کنند. این برنامه که با مداخله برخی مقام‌های آمریکایی ازجمله جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، لغو شد، موجی از انتقادها را علیه ترامپ به همراه داشت.

با این حال، گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با ملا عبدالغنی برادر، نخستین تماس و صحبت یک رهبر طالبان با یکی از روسای جمهور آمریکا بود. 

پس از این صحبت تلفنی، سخن‌گویان طالبان گفتند این تماس ۳۵ دقیقه طول کشید و دو طرف درمورد مذاکرات صلح، پایان بخشیدن به جنگ در افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی از این کشور صحبت کردند. ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان، در آن زمان عکسی منتشر کرد که در آن ملا عبدالغنی برادر، سهیل شاهین، عبدالسلام حنفی، امیر خان متقی و زلمی خلیلزاد مشاهده می‌شوند. این افراد که از اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده طالبان در قطر بودند، پس از بازگشت این گروه به قدرت به مسندهای کلیدی در رژیم طالبان دست یافتند. 

ملا عبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی در مقام معاونان نخست‌وزیر، امیرخان متقی در سمت وزیر خارجه و سهیل شاهین در مقام رییس دفتر طالبان در قطر کار می‌کنند.

دولت بایدن در سه سال گذشته در صدر فهرست کمک‌کنندگان به افغانستان است. رویترز در گزارشی درمورد دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه آمریکا نوشت که مجموع کمک‌های ارائه‌شده آمریکا به افغانستان از آگوست ۲۰۲۱ تاکنون به ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار می‌رسد. این مبلغ هزینه‌های پرداخت‌شده دولت آمریکا برای کمک بشردوستانه به افغانستان و اسکان مجدد افغان‌های منتقل‌شده به آمریکا را دربر می‌گیرد.

‏در همین حال رویترز به نقل از گزارش اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نوشت که مقام‌های طالبان با ایجاد سازمان‌های متعدد کمک‌های بشردوستانه را تصاحب می‌کنند. 

‏پیش از این اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داده‌اند که طالبان به کمک‌های بشردوستانه دسترسی دارند و از این کمک‌ها برای تقویت رژیمشان استفاده می‌کنند.

بیشتر از جهان