نماینده بوکان: قالیباف طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ را وتو کرد

رئیس مجلس در کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری وعده داده بود که فیلترینگ را برمی‌دارد

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در کارزارهای انتخابات ریاست‌ جمهوری ادعا کرده بود که با فیلترینگ مخالف است و استمرار آن را توجیه‌ناپذیر می‌داند. به‌رغم این وعده و ادعا از نطق محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان در مجلس چنین برمی‌آید که رئیس مجلس طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ را «وتو» کرده است.

روز چهارشنبه سوم مرداد، ویدیویی از مجلس شورای اسلامی در رسانه‌های اجتماعی فراگیر شد که نشان می‌داد نماینده بوکان با چهره‌ای برافروخته نسبت به وتوی طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ با تصمیم شخصی محمدباقر قالیباف اعتراض دارد.

محمدقسیم عثمانی، با انتقاد شدید از اعلام وصول نشدن طرح دو فوریتی‌اش گفت که این طرح با وجود اینکه تمام مراحل را طی کرده بود از سوی رئیس مجلس وتو شد.

نماینده بوکان در ادامه صحبت‌هایش نیز قالیباف را خطاب قرار داد و گفت: «شما به قرآن سوگند یاد کرده‌اید چرا برخلاف آیین‌نامه عمل می‌کنید؟»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عثمانی در سخنانی کنایه‌آمیز به قالیباف یادآور شد که مجلس پادگان نیست و هیچ مستبدی فکر نمی‌کرده که مستبد بوده بلکه تصور می‌کرده که مصلحت‌اندیش بوده است.

سخنان نماینده بوکان واکنش انتقادی برخی نمایندگان حامی قالیباف را در پی داشت و در صحن علنی مجلس تنش ایجاد کرد. با این حال، عثمانی از صندلی خود برخاست و در حالت ایستاده و برافروخته گفت که اگر او نتواند به عنوان نماینده مجلس حرفش را بزند، چه کسی باید صدای مردم باشد؟

او همچنین افشا کرد که قالیباف به دلیل اینکه موضوع طرح دو فوریتی‌اش رفع فیلترینگ بوده، اجازه اعلام وصول آن را نداده است.

نماینده بوکان، وعده‌های انتخاباتی نامزدهای ریاست‌ جمهوری را یادآور شد و ادامه داد: «مگر همه از رفع فلیترینگ صحبت نمی‌کردید؟ چرا طرح بنده را وتو می‌کنید؟ این اقدامات را نکنید به خدا به نفع کشور نیست.»

علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی که اداره صحن علنی را برعهده داشت در میان نطق نماینده بوکان مرتب به او هشدار داد که «خارج از موضوع صحبت نکند». نیکزاد به نماینده بوکان گفت: «انتسابی که شما به رئیس مجلس دادید درست نیست. یعنی چه که می‌گویید اینجا پادگان نیست؟ این چه حرفی است؟ این چه الفاظی است که شما به کار بردید؟»

در حین صحبت‌های محمدقسیم عثمانی، تعدادی از نمایندگان حامی قالیباف نیز با ایجاد تنش سعی کردند مانع ادامه نطق او شوند. نماینده بوکان در واکنش به اقدام آنان، کتاب آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را بر روی میز خود کوبید. در لحظات پایانی نیز برخی از نمایندگان، جایگاه عثمانی را محاصره کردند و به او تاختند.

نطق کوبنده، انتقادی و اعتراض‌آمیز نماینده بوکان علیه رئیس مجلس کمتر از چند ساعت بعد به سخنانی مسالمت‌آمیز با عذرخواهی تلویحی تبدیل شد.

ظهر روز چهارشنبه رسانه‌های داخلی جمهوری اسلامی، ویدیوی دیگری از محمدقسیم عثمانی منتشر کردند که در آن بابت اینکه «تحت فشار عصبی» قرار گرفته است عذرخواهی ‌می‌کند. او تاکید کرد که «یاغی» نیست و فردی دانشگاهی است.

نماینده بوکان در عین حال، باز هم از طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ دفاع کرد و گفت که این طرح سالانه ۵ هزار میلیارد تومان از هزینه‌های مردم را کسر می‌کند.

نماینده بوکان گفت که خود را «خاک پای» کسانی می‌داند که در پادگان‌ها از «مرز، عزت و ناموس» دفاع می‌کنند.

مشخص نیست نماینده بوکان تحت چه شرایطی تنها چند ساعت پس از نطق انتقادی کوبنده به عذرخواهی تلویحی وادار شد اما افشاگری‌هایش وعده‌های قالیباف را در مورد رفع فیلترینگ در زمان انتخابات در اذهان عمومی زنده کرد.

قالیباف در کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری به تناوب ادعا کرد که با فیلترینگ مخالف است. او در سومین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری گفت که باور دارد فضای مجازی، فضای زندگی مردم در تمامی ابعاد است و فیلترینگ بایدد برداشته شود؛ چراکه فساد زیادی به دنبال دارد.

رئیس مجلس، روز سوم تیرماه نیز در حساب کاربری‌اش در رسانه اجتماعی اکس نوشت: «وقتی ضروریات امنیتی برهه‌های خاص برطرف شد، استمرار فیلترینگ برخی سکوها توجیهی ندارد.»

قالیباف با اشاره به اینکه استفاده از وی‌پی‌ان‌ها از ۲۲ درصد به ۶۷ درصد افزایش داشته، افزود که «به‌جای مصون‌سازی، نگرانی خانواده‌ها بیشتر شده است».

با در نظر گرفتن همین چند اظهارنظر می‌توان چنین نتیجه گرفت که رئیس مجلس، با آگاهی از اینکه استمرار فیلترینگ توجیه ندارد، نگرانی‌ خانواده‌ها را افزایش می‌دهد، باعث فساد می‌شود و به معیشت مردم آسیب می‌زند، در جایگاه رپیس مجلس مانع اعلام وصول طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ شده است.

تیرماه ۱۴۰۱، هنگامی که طرح موسوم به «صیانت از کاربران در فضای مجازی» با هدف مسدودسازی اینترنت و فضای مجازی در مجلس یازدهم مطرح بود، مهرداد ویس کرمی، نماینده موافق این طرح در مجلس به رسانه‌ها گفت که قالیباف به علی خامنه‌ای قول داده است که این طرح را به سرعت «تعیین تکلیف» کند.

در همان محدوده زمانی، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با برخی مسئولان قوه قضاییه به نام «برقراری امنیت روانی جامعه» فرمان مسدود کردن فضای مجازی را صادر کرد و گفت خطاب به مسئولان گفت: «اگر قانون ندارید، سریع قانون تهیه کنید».

خامنه‌ای پیش از آن نیز گفته بود که فضای مجازی «ول» است و نباید نباید این وسیله را در اختیار «دشمن گذاشت که بتواند به‌وسیله آن علیه کشور توطئه کند».