آغاز سومین دور رزمایش ارتش روسیه برای آموزش استفاده از سلاح هسته‌ای

پوتین تهدید کرده که احتمال دارد خط قرمزهای مسکو در استفاده از سلاح‌ هسته‌ای تغییر کند

آزمایش موشک‌های بالیستیک اسکندر در روسیه، فوریه ۲۰۲۴‌ــ وزارت دفاع روسیه

روسیه با هدف بازداشتن غرب از ادامه حمایت‌های نظامی و مالی از اوکراین، برای سومین بار مانور آموزش استفاده از سلاح هسته‌ای به ارتش را آغاز کرد.

وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه ۳۱ ژوییه اعلام کرد که در این رزمایش، واحدهایی از مناطق نظامی مرکزی و جنوبی این کشور که به موشک‌های کوتاه‌برد اسکندر مجهز شده‌اند شرکت می‌کنند و چگونگی تحویل گرفتن تسلیحات هسته‌ای از انبار و استقرار آن‌ها در مناطق تعیین‌شده برای پرتاب را تمرین خواهند کرد.

در این مانورها هواپیماهای جنگی مسلح به سلاح هسته‌ای پرواز گشت‌زنی انجام می‌دهند.

وزارت دفاع روسیه تاکید کرد که این تمرین‌ نظامی به منظور «حفظ آمادگی سربازان برای اجرای ماموریت‌های رزمی» است.

به گزارش آسوشیتدپرس، سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی عبارت‌اند از بمب‌ها، کلاهک‌ موشک‌های کوتاه‌برد و مهمات توپخانه که برای استفاده در میدان نبرد طراحی شده‌اند. این سلاح‌ها معمولا از سلاح‌های راهبردی‌ که کلاهک‌های بزرگی دارند و برای نابودی کامل یک شهر طراحی شده‌اند، بسیار ضعیف‌ترند.

دو دور قبلی این رزمایش در ماه‌های مه و ژوئن ۲۰۲۴ برگزار شد. تمرین ماه ژوئن به‌طور مشترک با نیروهای مسلح بلاروس، کشور متحد روسیه، انجام گرفت.

سال گذشته روسیه بخشی از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی‌اش را به بلاروس در همسایگی این کشور که با اوکراین و نیز لهستان، لتونی و لیتوانی، اعضای ناتو، مرز مشترک دارد، منتقل کرد. الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس، با اتکا به روابط نزدیک با روسیه، از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون، کشورش را به پایگاهی برای اعزام نیروهای روسیه به اوکراین تبدیل کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، و دیگر مقام‌های این کشور، بارها تهدید هسته‌ای را مطرح کرده‌اند. کرملین این نوع تمرین‌ها با سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را بخشی از پاسخ مسکو به اظهارات متحدان ناتو مبنی بر تشویق به حمله به خاک روسیه با سلاح‌های غربی و احتمال استقرار نیروهای غربی در اوکراین توصیف کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در میان موفقیت‌های اخیر روسیه در میدان جنگ با اوکراین، پوتین تاکید کرده است که روسیه برای دستیابی به اهدافش به سلاح‌ هسته‌ای نیاز ندارد، اما در صورت تهدید تمامیت ارضی روسیه، «طبق دکترین هسته‌ای کشور» می‌تواند از آن‌ها استفاده کند.

چهره‌های تندرو نزدیک به دولت روسیه از کرملین خواسته‌اند، خط قرمزهای این کشور برای استفاده از سلاح‌ هسته‌ای را کنار بگذارد. پوتین نیز پاسخ داده که مقررات داخلی برای چگونگی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای «می‌تواند با در نظر گرفتن وضعیت جهانی، هر لحظه تغییر کند و اصلاح شود».

سباستین فیشر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان، در واکنش به این اظهارات روز دوشنبه گفت: «تهدید رئیس‌جمهوری روسیه مبنی بر ازسرگیری تولید تسلیحات هسته‌ای میان‌برد در صورت تصمیم آمریکا به استقرار موشک‌‌هایش در اروپا، نظر برلین را درباره مسکو تغییر نخواهد داد و چنین اظهاراتی ما را مرعوب نخواهد کرد.»

بیشتر از جهان