بایدن و عبدالله دوم پس از سفر کم‌سابقه وزیر خارجه اردن به ایران گفت‌و‌گو می‌کنند

ایمن الصفدی تاکید کرد که در دیدار با علی باقری حامل پیامی از جانب اسرائیل به تهران یا برعکس نبوده است

تنش‌های منطقه‌ای پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، در تهران یک روز پس از کشته شدن فواد شکر، فرمانده ارشد نظامی حزب‌الله لبنان، در حمله اسرائیل به بیروت، افزایش یافته است.

با افزایش تنش‌ها، نگرانی‌های فزاینده‌ای وجود دارد که جنگ اسرائیل در غزه که اکتبر گذشته پس از حمله حماس آغاز شد، اکنون به یک درگیری گسترده‌تر و جنگ تمام‌عیار در خاورمیانه تبدیل شود.

به گزارش رویترز، با توجه به این شرایط، کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه تیم امنیت ملی‌اش را برای گفت‌وگو درباره تحولات خاورمیانه گرد هم می‌آورد. کاخ سفید همچنین افزود که بایدن قرار است با ملک عبدالله، پادشاه اردن، تلفنی صحبت کند.

گفت‌وگوی بایدن با ملک عبدالله‌ پس از آن انجام خواهد شد که ایمن الصفدی،‌ وزیر خارجه اردن، روز یکشنبه در سفری از پیش تعیین‌نشده، به ایران رفت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وزیر خارجه اردن روز یکشنبه در حالی با علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در تهران دیدار کرد که برخی رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه اعلام کرده بودند ایران احتمالا تا روز دوشنبه به اسرائیل حمله خواهد کرد.

با آنکه پیش‌بینی می‌شد ایمن الصفدی در سفر غیرمنتظره‌اش حامل پیام ویژه‌ای برای مقام‌های جمهوری اسلامی باشد، او تاکید کرد که در دیدار با علی باقری حامل پیامی از جانب اسرائیل به تهران یا برعکس نبوده است.

الصفدی به تلویزیون جمهوری اسلامی ایران گفت: «تنها پیام ما به اسرائیل همانطور که در امان هم به شکل واضح طی ماه‌های گذشته اعلام کردیم، این است که اسرائیلی‌ها جنگ در غزه و جنایات علیه ملت فلسطین را متوقف کنند.»

وزیر خارجه اردن همچنین تاکید کرد که کشورش خواستار امنیت و ثبات منطقه و پایان جنگ و درگیری است.

ایمن الصفدی اولین مقام ارشد اردنی است که در بیش از ۲۰ سال گذشته به ایران سفر کرده است. اردن متحد نزدیک کشورهای غربی است و در ماه آوریل به رهگیری تعداد زیادی موشک و پهپادهای شلیک‌شده از ایران به سمت اسرائیل کمک کرد. اکنون نیز که احتمال داده می‌شود جمهوری اسلامی و متحدان منطقه‌ای بخواهند حمله‌ای انتقام‌جویانه‌ به اسرائیل انجام دهند، اردن که از شرق با اسرائیل هم‌مرز است، احتمالا در مسیر هر حمله‌ای از سوی ایران قرار خواهد گرفت.

وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای درباره سفر ایمن الصفدی اعلام کرد که او حامل پیامی از سوی ملک عبدالله دوم به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری جدید ایران، درباره اوضاع منطقه و روابط دوجانبه خواهد بود. در بیانیه وزارت خارجه اردن همچنین تاکید شده که سفر الصفدی به منظور مذاکره در مورد «تشدید خطرناک تنش» در سراسر خاورمیانه است.

به گزارش رسانه‌های جمهوری اسلامی، وزیر خارجه اردن احتمالا با پزشکیان هم دیدار خواهد کرد.

آخرین باری که یک مقام ارشد اردنی برای سفر رسمی به ایران رفت، سال ۲۰۰۴ بود که فیصل الفیض، نخست‌وزیر وقت، به تهران رفت. هفته گذشته، اردن یک مقام رده پایین را برای حضور در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران فرستاد.

اردن با نیروهای آمریکایی زیر چتر فرماندهی مرکزی ایالات متحده همکاری می‌کند؛ ائتلافی که بر عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه نظارت دارد و با سایر نظامیان از جمله ارتش اسرائیل و عربستان سعودی همکاری نزدیک دارد. پیش از این، پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که ارتش ایالات متحده جت‌های جنگنده و کشتی‌های جنگی بیشتری در خاورمیانه مستقر خواهد کرد.

اعلام استقرار تجهیزات نظامی جدید آمریکا در حالی است که هم‌زمان، تلویزیون اسرائیل گزارش داد تل‌آویو در حال نهایی کردن هماهنگی‌ها با متحدانش برای ائتلاف منطقه‌ای در برابر حملات احتمالی ایران و گروه‌های نیابتی است.

روز یکشنبه هم رسانه آکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت که ژنرال مایکل کوریلا، مسئول نیروهای ایالات متحده در خاورمیانه، وارد منطقه شده است. گزارش کانال ۱۲ اسرائیل نیز از آمریکا، بریتانیا، مصر و اردن به‌عنوان کشورهای آماده کمک به رهگیری موشک‌ها و پهپادها نام برد و اشاره کرد که همین ائتلاف حمله هوایی ماه آوریل جمهوری اسلامی به اسرائیل را تقریبا به طور کامل خنثی کرد.