گاردین: جمهوری اسلامی ممکن است در حمله انتقام‌جویانه به اسرائیل تجدیدنظر کند

سایر کشورهای اسلامی از پاسخ نظامی تهران حمایت علنی نمی‌کنند و به نظر می‌رسد اقدام‌های هدفمندتر ازسوی آن‌ها محتمل باشد و عاملان ترور هنیه، به‌ویژه موساد، را هدف قرار دهند

جمهوری اسلامی ایران ممکن است در مقیاس و شکل پاسخ تلافی‌جویانه‌اش به اسرائیل در پی ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، تجدیدنظر کند، اما به گفته برخی مقام‌ها، به نظر نمی‌رسد به‌دلیل نبود حمایت آشکار کشورهای مسلمان از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی، از این اقدام منصرف شود.

به گزارش گاردین، گزارش‌ها حاکی از آن است که حزب‌الله در نظر دارد در روزهای آینده در پاسخ به ترور فواد شکر، فرمانده ارشد این گروه شبه‌نظامی، در بیروت، اقدام به حمله کند، اما مشخص نیست این حمله تا چه اندازه با هماهنگی ایران انجام خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

منابع آمریکایی و اسرائیل در روزهای اخیر گزارش داده‌اند که تهران در پی فشارهای دیپلماتیک قابل‌ملاحظه برای اجتناب از تلفات غیرنظامی، همچنان در مورد مقیاس و دامنه پاسخ تلافی‌جویانه‌اش به تصمیم قطعی نرسیده است. به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی به‌جای حمله به غیرنظامیان، بیشتر در پی هدف قرار دادن عاملان ترور هنیه، به‌ویژه موساد، باشد.

در همین حال، اسرائیل در حالت آماده‌باش برای حمله احتمالی جمهوری اسلامی و حزب‌الله قرار دارد و بیمارستان‌های شمال اسرائیل برای احتمال شمار زیادی مجروح آماده می‌شوند. گردان‌های جست‌و‌جو و نجات به شهرهای بزرگ اعزام شده‌اند و در شمال اسرائیل، تجمع‌های بزرگ در فضای آزاد ممنوع اعلام شده است. اما تل‌آویو هنوز محدودیت‌های شدیدی بر فعالیت‌های غیرنظامی اعمال نکرده است.

این در حالی است که در حاشیه نشست جده، ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن، در دیدار با علی باقری، سرپرست وزارت خارجه ایران، اعلام کرد که اردن به میدان جنگ هیچ احدی تبدیل نخواهد شد، اگر موشک‌ها یا پهپادهای ایرانی در مسیر حمله به اسرائیل، وارد حریم هوایی اردن شوند، این کشور آن‌ها را سرنگون خواهد کرد.

در چنین شرایطی رسانه‌های اصلاح‌طلب جمهوری اسلامی مدعی‌اند که تصمیم به امتناع از حمله تلافی‌جویانه جایگاه ایران در منطقه را ارتقا خواهد داد، انزوای اسرائیل را تشدید خواهد کرد، و حتی به‌معنای اعتبار ایران در تلاش برای برقراری صلح و آرامش خواهد بود.

آمریکا با اشاره به اینکه ممکن است اسرائیل و حماس به توافق آتش‌بس نزدیک شده باشند، اعلام کرده است که پیام‌های به جمهوری اسلامی ارسال کرده است که حمله نتیجه منفی خواهد داشت و این کشور ائتلاف نظامی برای دفاع از اسرائیل تشکیل داده است.

هرچند جمهوری اسلامی می‌گوید با توجه به ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در محکوم‌سازی جمعی و قاطعانه ترور هنیه در تهران چاره‌ای جز اقدام‌های نظامی یکجانبه ایران باقی نمی‌گذارد، با توجه به گذشت دو هفته از این ترور و عدم واکنش جمهوری اسلامی، این گمانه‌زنی به‌صورت فزاینده تقویت شده است که تهران قصد تشدید تنش و گسترش جنگ به منطقه و همچنین ایجاد تلفات گسترده غیرنظامیان در اسرائیل را ندارد.