یکی از کارشناسان مستقل سازمان ملل اسرائیل را به ایجاد «کارزار گرسنگی» در طول جنگ غزه متهم کرد؛ ادعایی که اسرائیل بهشدت آن را رد میکند.
به گزارش آسوشیتدپرس، مایکل فخری، بازرس سازمان ملل در امور حق غذا، در گزارشی اعلام کرد که عملیات نظامی اسرائیل در تلافی حمله غافلگیرانه حماس سبب شده است دسترسی فلسطینیان به مواد غذایی، آب، سوخت و سایر منابع ورودی به غزه مسدود شود.
فخری، استاد دانشکده حقوق دانشگاه اورگان، گفت: «براساس بررسیهای انجامشده تا ماه دسامبر، ۸۰ درصد مردم جهان که به قحطی یا گرسنگی فاجعهبار دچار شدهاند فلسطینیان غزه بودند. این در حالی است که هرگز جمعیتی به این سرعت و به طور کامل گرسنه نشده است، اما ۲.۳ میلیون فلسطینی ساکن غزه درحال از سر گذران این وضعیتاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این کارشناس نتیجه تحقیقاتش را در قالب بیانیهای به سازمان ملل ارائه کرد. او در این گزارش اسرائیل را متهم کرد که «طیف وسیعی از شیوههای ایجاد قحطی و گرسنگی درمورد فلسطینیها به کار برده تا میزان سلطه و رنج و مرگ و میر بهواسطهٔ شیوه تغذیه به نهایت برسد.»
مایکل فخری افزود که پس از شروع جنگ در غزه، گزارشهای مستقیمی از تخریب سامانههای تامین غذا، ازجمله زمینهای کشاورزی و ماهیگیری، دریافت کرده که نهادهای وابسته به سازمان ملل آن را مستند دانسته و به رسمیت شناخته اند.
او مدعی شد: «پس از این اقدامات، اسرائیل از کمکهای بشردوستانه بهمنزله سلاح سیاسی و نظامی برای آسیب رساندن و کشتار مردم فلسطین در غزه استفاده کرده است.»
در واکنش به این گفتهها، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، این اتهامات را بهشدت نادرست خواند.
به دنبال فشارهای شدید بینالمللی، بهویژه از سوی آمریکا متحد نزدیک اسرائیل، دولت نتانیاهو بهتدریج چندین گذرگاه مرزی را برای تحویل کاملا کنترلشده کامیونهای کمکرسانی باز کرد.
فخری با اشاره به باز شدن این گذرگاهها گفت که کمکهای محدود ابتدا بیشتر به جنوب و مرکز غزه میرفت نه به شمال که اسرائیل به فلسطینیان دستور داده بود به آنجا بروند.
همزمان با ادامه جنگ غزه، اسرائیل اصرار دارد که دیگر محدودیتی بر تعداد کامیونهای کمکرسانی برای ورود به غزه اعمال نمیکند.
در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه، نتانیاهو مدعی شد که از زمان آغاز جنگ در ۱۱ ماه پیش، ۷۰۰ هزار تن مواد غذایی به غزه وارد شده است.
کامیونهای کمکرسانی از طریق دو گذرگاه کوچک در شمال و یک گذرگاه اصلی در جنوب، کرم شالوم، اجازه ورود دارند. با این حال، از زمان تهاجم اسرائیل به شهر جنوبی رفح در ماه مه، سازمان ملل متحد و دیگر آژانسهای امدادی میگویند که توزیع کمکها به سمت نوار غزه از کرم شالوم دشوار شده، زیرا عملیات نظامی اسرائیل آن منطقه را بسیار خطرناک کرده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، نیز با اشاره به مشکلات امدادرسانی به آوارگان غزه، وضعیت بشردوستانه در آن منطقه را «فراتر از فاجعه» خواند.
او در کنفرانسی مطبوعاتی گفت که بیش از یک میلیون فلسطینی در ماه اوت هیچ جیره غذایی دریافت نکردهاند و دریافت غذاهای پخته روزانه نیز ۳۵ درصد کاهش یافته است.
او روز پنجشنبه گفت که دفتر بشردوستانه سازمان ملل کاهش شدید غذاهای پخته را تا حدی به دستورهای تخلیه متعدد نیروهای امنیتی اسرائیل نسبت داده است که سبب شده دستکم ۷۰ مرکز تهیه غذا از ۱۳۰ مرکز، به تعلیق فعالیت یا تغییر مکان مجبور شوند.
دوجاریک افزود که شرکای بشردوست سازمان ملل، برای دومین ماه متوالی در مرکز و جنوب غزه، ذخایر غذایی کافی برای برآورده کردن نیازها ندارند.
او تاکید کرد که کمبودهای اساسی تدارکات در غزه ناشی از ادامه درگیریها، ناامنیها، جادههای آسیبدیده و موانع و محدودیتهای دسترسی است که اسرائیل وضع کرده است.