بیلبورد عربی بهمناسبت نودوچهارمین روز ملی عربستان سعودی، به دهه ۱۹۸۰ بازگشت تا صدا و اجرای عتاب، خوانندهای که چهرهای نمادین در موسیقی عربستان سعودی بود، در ترانه «یا سعودی» بازسازی کند.
وبسایت نشریه بیلبورد عربی از ماه فوریه ۲۰۲۴ انتشار یک مجموعه ویدیویی اختصاصی باعنوان «جلسات بیلبورد عربی» را آغاز کرده و در این مجموعه، ویدیوهایی از برخی از هنرمندان پیشگام منطقه، از احمد سعد تا سیلاوی و سنت لوانت را به نمایش گذاشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حالا بهمناسبت نودوچهارمین روز ملی عربستان سعودی، بیلبورد عربی ویدیویی ویژه و متفاوت از نخستین خواننده زن عربستان سعودی بهنام عتاب منتشر کرده است.
به گزارش بیلبورد، میراث عتاب بهعنوان اولین خواننده زن عربستان سعودی و پیشگام در موسیقی خلیجی همچنان بهشکلدهی موسیقی و فرهنگ عربی ادامه میدهد. او موانع را در صنعتی مردسالار شکست و راه را برای نسلهای بعدی زنان عرب هموار کرد.
بیلبورد عربی برای بزرگداشت دستاوردهای عتاب، ترانه معروف او را با حالوهوایی معاصر بازسازی کرده است. این ترانه با استفاده از هوش مصنوعی به گونهای بازآفرینی شده است که نشان دهد اگر عتاب زنده بود امروز چگونه آن را اجرا میکرد. این نمونه جدید در عین حفظ هنر کلاسیک عربی عتاب، آن را برای شنوندگان امروزی جذاب میکند.
عتاب خوانندگی را از دهه ۱۹۵۰ آغاز کرد که تا زمان درگذشتش در سال ۲۰۰۷ ادامه داشت، و صدها ترانه و دهها آلبوم منتشر کرد. او در سال ۱۹۷۸ پس از ازدواج با مردی مصری، به مصر مهاجرت کرد، اما همواره به سبکهای موسیقی مرتبط با وطن و فرهنگش وفادار ماند. شاید هیچ آهنگی بهتر از ترانه «یا سعودی» در دهه ۱۹۸۰ نتواند نمودی از میراث ماندگار و بزرگداشت جشنهای ملی در سراسر عربستان سعودی باشد.
رامی زیدان، مدیرعامل بیلبورد عربی، در مورد استفاده از هوش مصنوعی برای احیای آهنگ «یا سعودی» میگوید: «این کار نهتنها پاسداشت میراث عتاب، بلکه تاکیدی بر عربستان سعودی مدرن استــ جایی که سنت و نوآوری در هماهنگی با یکدیگر ادغام میشوند.»