عوامل تاثیرگذار در تعیین سرنوشت انتخابات آمریکا

نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بیشتر به مسائل داخلی این کشور بستگی دارد

کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات و دو نالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه‌ــ عکس از اکوایران

تا شش روز دیگر، حدود ۱۸۰ میلیون نفر از شهروندان آمریکا پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا با توجه به رویکرد نامزدها در مسائلی مانند سقط جنین، مالیات یا مهاجرت، به دونالد ترامپ یا کامالا هریس رای دهند. عمده‌ترین عواملی که سرنوشت این انتخابات را رقم می‌زند، مسائل داخلی است، با این حال، مواضع نامزدها در مورد مسائل خارجی از جمله جنگ غزه، رابطه با چین و جنگ اوکراین هم می‌تواند در نتیجه انتخابات نقش قابل‌ذکری ایفا ‌کنند.

در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها بیشتر بر اساس چه رویکردهایی رای می‌دهند، می‌توان گفت که آن‌ها معمولا به مسائل داخلی مانند مهاجرت و مالیات توجه دارند.

رای‌دهندگان آمریکایی طبیعتا از افزایش مالیات متنفرند. دموکرات‌ها به رهبری هریس از سیستم مالیاتی پیشرفته حمایت می‌کنند، اما او هرگونه قصد برای وضع مالیات‌های جدید را رد کرده است. هریس درباره افزایش مالیات بر ثروتمندان و شرکت‌ها با هدف کاهش نابرابری‌های درآمدی و تامین مالی برنامه‌های اجتماعی صحبت و رقیب میلیاردرش (دونالد ترامپ) را به فرار از پرداخت مالیات بر سودهای کلانش متهم کرده است. در مقابل، ترامپ با وعده کاهش مالیات، مردم را به حمایت از خود فرا می‌خواند؛ در حالی که کاهش مالیات به دلیل حجم روبه‌رشد بدهی‌های دولت، دشوار و غیرمحتمل به نظر می‌رسد.

در حوزه رفاه اجتماعی، هریس وعده داده که بودجه دولتی برای بهبود مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، توسعه زیرساخت‌ها و محیط‌زیست را افزایش دهد و با افزایش حداقل دستمزد کارگران به ۱۵ دلار در ساعت، حقوق بیکاری را هم بالا ببرد. اما جمهوری‌خواهان به رای‌دهندگان هشدار می‌دهند که هزینه چنین افزایش‌هایی از جیب شهروندان پرداخت می‌شود و هریس برای این افزایش‌ها، مالیات‌ها را بالا خواهد برد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ترامپ موضوع مهاجران غیرقانونی را در اولویت قرار داده است و می‌گوید در صورت پیروزی، گام‌های بلندی در راستای تامین امنیت مرزها برمی‌دارد. او وعده می‌دهد که تعداد نیروهای پلیس مرزی را افزایش خواهد داد و برای اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی سختگیرانه عمل می‌کند تا از حاکمیت آمریکا محافظت کند.

در مقابل، هریس خواستار اصلاح نظام مهاجرتی و تسهیل اعطای تابعیت به مهاجران غیرقانونی است و افزایش شمار مهاجران را برای اقتصاد آمریکا مهم  می‌داند.

جمهوری‌خواهان بر لزوم «تغییر به سوی یک سیستم مهاجرتی مبتنی بر شایستگی» تاکید می‌کنند تا مهاجران بر اساس مهارت‌ها و نقش‌آفرینی در رشد اقتصادی آمریکا، پذیرفته شوند، نه بر اساس نسبت خانوادگی یا نگرش‌های بشردوستانه.

مذهب و سیاست

بحث درباره حق ادای مناسک دینی و خواندن کتب مقدس در مدارس کشمکشی قدیمی است و همواره یکی از دغدغه‌های رای‌دهندگان محافظه‌کار، به‌ویژه در ایالت‌های مرکزی و مناطق روستایی آمریکا محسوب می‌شود. ترامپ از «آزادی مذهبی برای دانش‌آموزان» حمایت می‌کند. این در حالی است که قانون اساسی آمریکا تصریح می‌کند مدارس دولتی حق ندارند مباحث دینی آموزش دهند یا مراسم عبادت گروهی برگزار کنند و هر فرد تنها می‌تواند به‌ صورت فردی در خارج از کلاس‌ عبادت کند.

اقامه نماز مسلمانان

 در حال حاضر، در بسیاری از مدارس دولتی آمریکا به دانش‌آموزان مسلمان اجازه داده می‌شود به سمت کعبه نماز اقامه کنند. به همین ترتیب، دانش‌آموزان یهودی هم روزی سه بار مجازند نیایش و به سمت اورشلیم دعا کنند. به پیروان سایر ادیان از جمله بودایی‌ها و هندوها نیز فرصت کوتاهی برای عبادت خارج از کلاس داده می‌شود، یا برنامه آن‌‌ها به گونه‌ای تنظیم می‌شود که برای عبادت هم فرصتی فراهم شود. اما حضور امام‌ها، کشیش‌ها یا برگزاری مراسم مذهبی در مدارس ممنوع است.

ترامپ به رای‌دهندگان قول می‌دهد که برخلاف هریس و دموکرات‌ها که دولت را سکولار و مذهب را امری شخصی می‌دانند، اجازه خواهد داد مدارس زمینه را برای ادای نماز و نیایش‌های دینی فراهم کنند و کتب مقدس را آموزش دهند.

ازدواج و همجنس گرایی

 جمهوری‌خواهان از ازدواج سنتی مرد با زن حمایت می‌کنند. هریس از حقوق جامعه دگرباشان جنسی و جنسیتی دفاع می‌کند، اما در این دوره از انتخابات به دلیل اختلاف نظرهای عمومی، کمتر در این زمینه صحبت کرده است.

جنسیت و ورزش

ترامپ تاکید کرده افرادی که به لحاظ بیولوژیکی مردند، نباید در ورزش‌های زنان شرکت کنند و وعده داده است که از بودجه عمومی سهمی به جراحی‌های تطبیق جنسیت تخصیص داده نخواهد شد. هریس از اظهارنظر درباره موضوع ورزشکاران ترنس که در ورزش زنان رقابت می‌کنند، خودداری می‌کند.

سقط جنین

سقط جنین یکی از مهم‌ترین مسائلی است که می‌تواند بر شانس انتخاب مجدد ترامپ تاثیر بگذارد. حزب جمهوری‌خواه در حال حاضر بر محدود کردن سقط جنین اصرار دارد و ترامپ با اعلام نظر در مورد واگذاری تصمیم‌گیری در این مورد به ایالت‌ها، موفق شده است حساسیت‌ها را کاهش دهد و از این طریق از حاشیه پیروزی هریس کاسته است.

نفت و محیط‌زیست

 هریس بر حمایت از برنامه کنترل تغییرات اقلیمی، افزایش سرمایه‌گذاری روی انرژی‌های پاک و محدود کردن سرمایه‌گذاری در نفت برای کاهش آلایندگی‌ها تمرکز دارد. در مقابل، ترامپ خود را به ایجاد فرصت‌های بیشتر برای اکتشاف‌های نفت و گاز به ویژه نفت شیل، به منظور تقویت اقتصاد و حفظ برتری آمریکا در سطح جهانی متعهد می‌داند. به‌ویژه اینکه قول داده است که تولید نفت شیل آمریکا را تا مرز سه میلیون بشکه افزایش دهد. این رویکرد ترامپ برای خریداران نفت و کشورهایی چون چین و هند جذاب است، در حالی که برای متحدان آمریکا در حاشیه خلیج فارس که نگران ثبات قیمت نفت‌اند، هریس احتمالا انتخاب بهتری خواهد بود.

عرصه سیاست خارجی

راهبرد «اول آمریکا» ترامپ مسئله حاکمیت ملی و قدرت آمریکا را بر اتحاد‌ها و پیمان‌های جهانی ترجیح می‌دهد. افزون بر آن، ترامپ برخلاف دیدگاه حزبش، به طرح‌ها و برنامه‌های ناتو علاقه‌ چندانی ندارد؛ در حالی که جمهوری‌خواهان اغلب برتری نظامی و لزوم افزایش هزینه‌های دفاعی را در اولویت قرار می‌دهند و بر این باورند که برای حفاظت از منافع ملی، در موارد لازم باید از نیروی نظامی استفاده شود. در مقابل، هریس به تاسی از اوباما به دنبال حل مناقشات از طریق تلاش‌های دیپلماتیک است و ممکن است برای تعامل با جمهوری اسلامی نیز راه سازش و آشتی را پیش گیرد.

برگرفته از روزنامه الشرق‌الاوسط

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.

بیشتر از دیدگاه