چگونه موسیقی به ابزاری قدرتمند در کارزار انتخاباتی هریس تبدیل شد؟

کارشناسان موسیقی معتقدند که کارزار انتخاباتی هریس با استفاده از فهرست آهنگی که ژانرها و دوره‌های گوناگون را دربرمی‌گیرد، سعی کرده است رای‌دهندگان را تحت تاثیر قرار دهد و فضایی پرشور ایجاد کند

کارشناسان با اشاره به کارزار نامزد دموکرات مقابل دونالد ترامپ، می‌گویند موسیقی در رقابت کامالا هریس برای ریاست‌جمهوری آمریکا ابزاری قدرتمند بوده است.

هریس از جانب برخی از بزرگ‌ترین ستاره‌های موسیقی پاپ از جمله تیلور سوییفت، بیانسه، بروس اسپرینگستین، بیلی آیلیش، بد بانی، امینم، کاردی بی و مدونا حمایت شده است.

اما تاکید کارشناسان همچنین بر شیوه‌ای بوده است که هریس و تیمش از موسیقی به‌عنوان ابزاری روایتی استفاده کرده‌اند، از مراسم نام‌خوانی جشن‌مانند مجمع ملی دموکرات‌ها گرفته تا آهنگ رسمی کارزار انتخاباتی‌‌اش که ترانه «آزادی» بیانسه است.

در مراسم نام‌خوانی مجمع ملی دموکرات‌ها، تیم هریس از دی‌جی کسیدی‌ــ که پیش‌تر در رویدادهای باراک اوباما، رئيس‌جمهوری سابق، برنامه اجرا کرده بود‌ــ کمک گرفت تا فهرستی تهیه کند که هر ایالت با ترانه‌ای مرتبط معرفی شود. این فهرست ترانه‌های «خانه عزیز، آلاباما» (Sweet Home Alabama) از لینرد اسکینرد برای ایالت آلاباما، «خودت را غرق کن» از امینم که اصالت دیترویتی دارد، و «بوسه» از پرینس که اهل مینه‌سوتا بود، را شامل می‌شد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

لورن کاجیکاوا، دانشیار موسیقی‌شناسی در دانشگاه جورج واشینگتن، به نشریه ایندیپندنت گفت: «چیزی که واقعا من را تحت تاثیر قرار داد ایده تبدیل مراسم نام‌خوانی به [نوعی] کنسرت بود، [به‌طوری که] فضایی با انرژی بالاتر [ایجاد شد].»

او افزود: «این نوعی فضا است که در رویدادهای ورزشی شاهدید، وقتی جمعیت به‌نوعی یکی می‌شود، و به‌نوعی حس می‌کنید بخشی از یک جریان بزرگ‌ترید. موسیقی چنین کاری می‌کند.»

کاجیکاوا همچنین متذکر شد با توجه به اینکه کامالا هریس، معاون رئيس‌جمهوری، در ماه ژوییه سال جاری وارد گود رقابت برای ورود به کاخ سفید شد، پس از آنکه جو بایدن، رئیس‌جمهوری، کارزار انتخاباتی‌اش را متوقف کرد، ضرورت داشت «خودش» را به رای‌دهندگان «معرفی کند».

او استفاده هریس از موسیقی را با اوباما مقایسه کرد، «به‌ویژه وقتی اوباما سعی داشت واقعا خود را به‌عنوان نامزدی مناسب جا بیندازد که می‌تواند نماینده تمام آمریکایی‌ها باشد». 

او گفت: «بین فهرست آهنگ‌های اوباما و فهرست آهنگ‌های هریس اشتراک‌هایی وجود دارد، از آهنگ‌هایی که برای رای‌دهندگان مسن‌تر جذاب‌اند تا آهنگ‌هایی که با نسل ایکس و جوان‌تر همخوانی دارند. اگر به این فکر کنید که چرا بایدن کنار کشید‌‌ــ او برای رای‌دهندگان جوان‌تر گزینه‌ای هیجان‌انگیز نبود. هریس با تمام قوا در پی جذب آن‌ها است.»

نکته قابل‌توجه این است که هریس سوار موج «تابستان لوس» (Brat Summer) شد، یکی از بزرگ‌ترین جریان‌های روز که در سال ۲۰۲۴ در رسانه‌های اجتماعی داغ شد [و بر جسارت، بی‌خیالی و روحیه سرکش نسل زد تاکید دارد]. این موضوع پس از آن بود که چارلی ایکس‌سی‌ایکس، ستاره پاپ بریتانیایی،‌ــ که این عبارت را ابداع کرده بود‌ــ در پستی در ایکس/توییتر نوشت: «کامالا لوس است.»

هریس همچنین از ترانه‌های پرطرفدار هنرمندان نسل زد مانند چپل رون و سابرینا کارپنتر استفاده کرده است، دو تن از بزرگ‌ترین ستاره‌های نوظهور سال که به‌ترتیب به‌‌لطف آهنگ‌های موفقی مانند «زن‌پدیده» (Femininomenon) و «اسپرسو» (Espresso) به شهرت رسیده‌اند.

ایمانی ام چیرز، دانشیار داستان‌سرایی دیجیتال در دانشگاه جورج واشینگتن، گفت: «فکر می‌کنم این انتخاب بسیار هوشمندانه‌ای بود که نه تنها دی‌جی داشته باشند، بلکه بعد حتی از آهنگ‌های پرطرفدار برای تحریک [رای‌دهندگان] استفاده کنند، این فضای جشن را ایجاد کنند تا شوروشوقی زیاد را به جایی بیاورند که [تا همین چند ماه پیش] لحظه‌ای واقعا تاریک و مبهم برای حزب دموکرات بود.»

این استاد دانشگاه چندان متقاعد نشده است که اعلام حمایت‌ ستاره‌های پاپ‌ــ از جمله سوییفت و بیانسه‌ــ بر کارزار انتخاباتی هریس تاثیرگذار باشد.

او گفت: «ما در آمریکا به شخصیت‌های مشهور اعتبار زیادی می‌دهیم، اما فکر نمی‌کنم وقتی بحث به رای‌دهی به موضوعی خاص یا به نامزدی خاص می‌رسد، اگر خودتان قبلا تصمیم به حمایت نگرفته باشید، اعلام پشتیبانی شخصیتی مشهور بتواند شما را به سمت حمایت از آن نامزد سوق دهد.»

چیرز اشاره کرد تیلور سوییفت، که اهل ایالت چرخشی مهم پنسیلوانیا است، سابقه تشویق رای‌دهندگان به مشارکت را دارد. در ماه سپتامبر، او به‌طور رسمی در پستی در اینستاگرام حمایتش از هریس را اعلام و ۲۸۴ میلیون دنبال‌کننده‌اش را تشویق کرد که برای رای‌دهی ثبت‌نام کنند‌ــ استوری بعدی اینستاگرامش که حاوی لینک سایت vote.gov بود ۳۳۷ هزار و ۸۲۶ بازدیدکننده داشت.

کاجیکاوا گفت: «فکر می‌کنم راه اصلی کمک موسیقی به کارزار [انتخاباتی] این است که به ساخت هویت رئیس‌جمهوری کمک می‌کند. موسیقی نامزد را در ارتباط با رای‌دهندگان قرار می‌دهد... مردم هم‌ذات‌پنداری بسیار قوی با موسیقی دارند، زیرا موسیقی که دوست داریم بیانگر هویت ما است. و بنابراین موسیقی راهی بسیار موثر برای نامزدهای ریاست‌جمهوری است تا با گروه‌های مختلف مردم ارتباط برقرار کنند.»

ترامپ، برخلاف هریس، در تنظیم فهرست آهنگ‌ها برای کارزار انتخاباتی‌اش با مشکلاتی مواجه بوده است، زیرا این گرایش میان هنرمندان لیبرال وجود دارد که برای جلوگیری از استفاده ترامپ از ترانه‌هایشان درخواست‌های «توقف و انصراف» ثبت کنند.

فهرست موسیقی‌دان‌هایی که به استفاده ترامپ از آهنگ‌هایشان اعتراض کرده‌اند اکنون به‌قدری طولانی شده که صفحه‌ای در ویکیپدیا به آن اختصاص داده شده است.

© The Independent