در پی مرگ میلیونها ماهی در رودخانه کر استان فارس، سازمان حفاظت محیط زیست بدون اعلام علت این رخداد از «پاکسازی» بند فیضآباد زرقان از لاشه این ماهیها خبر داد.
نبیالله مرادی، معاون محیط زیست طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست فارس، روز چهارشنبه ۲۸ آذر به خبرگزاری ایسنا گفت که علت تلف شدن این ماهیها هنوز معلوم نیست ولی «تلاشهای مسئولان» برای پیگیری این موضوع ادامه دارد. این مقام دولتی افزود که بند فیضآباد با هدف «حفظ سلامتی مردم و محیط زیست منطقه» پاکسازی شده است.
به گفته معاون محیط زیست طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست فارس، سازمانهای شیلات و دامپزشکی از ماهیهای جانباخته نمونهگیری کردهاند اما نتایج آزمایش هیچیک از این نهادها هنوز مشخص نشده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ابوالحسن کشاورز، مسئول محیط زیست شهرستان زرقان، ضمن تایید پاکسازی منطقه از لاشه ماهیهای مرده گفت: «اقدامهای لازم از جمله نمونهبرداری از آب و لاشه ماهیها و اخذ نظر کارشناسان برای پی بردن به علل و عوامل جان باختن ماهیان در دست پیگیری است.»
همزمان میثم شکوهی، رئیس دادگاه زرقان، از «برخورد جدی» با مسببان آلودگی رود کر خبر داد.
طی روزهای اخیر، ویدیوها و تصاویری در شبکههای اجتماعی و رسانهها منتشر شد که از مرگ میلیونها ماهی در رودخانه کر واقع در استان فارس پرده برمیداشت. خبرگزاری دولتی ایرنا، روز دوشنبه به نقل از منابع محلی، تعداد این ماهیها را پنج میلیون اعلام کرد و در گزارشی نوشت که حجم زیادی از لاشه ماهیها روی آب آمده و سطح آب را پوشانده است.
در این گزارش، به نقل از یوسف حسنی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرودشت، آمده بود که کارشناسان محیط زیست فارس و شهرستان مرودشت در قالب دو تیم، محدوده رود کر و محل مرگ این آبزیان را بررسی کرده و پایش میدانی انجام دادهاند و با پایان بررسیها، درباره علت این رخداد به صورت دقیق اطلاعرسانی خواهد شد.
در حالی که مسئولان دولتی اطلاعرسانی درباره علت این واقعه را به آینده و مشخص شدن نتایج آزمایشها موکول میکنند، فعالان محیط زیست میگویند بیتوجهی مسئولان و دخالتهای انسانی مخرب زمینهساز وقوع این حادثه بوده است. به گفته آنان، رود کر سالهای متمادی است که پیش پای سدسازان و صنایع آلاینده قربانی شده است.
در همین زمینه، سیروس زارع، فعال محیط زیست استان فارس، به خبرگزاری ایلنا گفت این فاجعه بزرگ در پی سد سازیهای مکرر و ورود پساب مجتمعهای صنعتی و انواع آلایندهها به حریم ممنوعه رودخانه رخ داده است.
این فعال محیط زیست از بیاعتنایی مسئولان به مرگ پنح میلیون ماهی رودخانه کر بهشدت انتقاد کرد و گفت که با این حجم از آلایندگی که وارد رودخانه میشود، نهتنها ماهیان که ساکنان محلی نیز که محصولات کشاورزیشان با همین آب، آبیاری میشود، در معرض خطر قرار دارند.
زارع «انفعال مسئولان» در برابر آلودگیهای موجود در رودخانه کر را «بخششناپذیر» خواند و این سوال را مطرح کرد که چرا با منابع آلاینده رودخانه کر هیچ برخورد جدی نمیشود.
رود کر که از کوههای زاگرس سرچشمه میگیرد، بزرگترین رودخانه استان فارس و یکی از منابع اصلی تامین آب کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی شهرهای شیراز، مرودشت و خرامه است.