پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، روز شنبه بار دیگر حملات هوایی اسرائیل به غزه را محکوم کرد.
به گزارش رویترز، پاپ فرانسیس سخنرانی کریسمس را در خطاب به کاردینالهای کاتولیک، با آنچه به نظر میرسد اشارهای به حملات هوایی اسرائیل در روز جمعه بود آغاز کرد.
رهبر کاتولیکهای جهان در این سخنرانی گفت: «دیروز کودکان بمباران شدند، این ظالمانه است.»
گزارش پزشکان از غزه بیانگر آن است که حملات هوایی روز جمعه اسرائيل باعث کشته شدن دستکم ۲۵ فلسطینی در نوار غزه شد که هفت کودک نیز در میان آنها بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اظهارات روز شنبه پاپ فرانسیس درباره محکومیت حملات اسرائيل، یک روز پس از آن است که یکی از وزیران دولت اسرائیل علنا از پاپ انتقاد کرد. انتقاد این وزير اسرائيلی بهدلیل این پیشنهاد پاپ به جامعه جهانی بود که بررسی کنند آیا حمله اسرائیل به غزه نسلکشی مردم فلسطین است یا نه.
پاپ در مقام رهبر کلیسای کاتولیک با ۱.۴ میلیارد عضو، معمولا از جانبداری در درگیریها پرهیز میکند، اما بهتازگی درمورد عملیات نظامی اسرائیل در غزه بهصراحت سخن گفته است.
در بخشی از کتاب منتشرشده پاپ فرانسیس در ماه گذشته، نقل شده است که برخی از کارشناسان بینالمللی میگویند: «آنچه در غزه اتفاق میافتد ویژگیهای یک نسلکشی را دارد.»
آمیچای چیکلی، وزیر امور یهودیان مقیم خارج اسرائیل، در نامهای سرگشاده، که روز جمعه در روزنامهای ایتالیایی منتشر شد، بهشدت از این اظهارات انتقاد کرد. چیکلی گفت که اظهارات پاپ به معنای «بیاهمیت جلوه دادن واژه نسلکشی» است.
پاپ فرانسیس همچنین روز شنبه گفت که اسقف کاتولیک اورشلیم روز جمعه برای دیدار با کاتولیکهای غزه تلاش کرده بود وارد نوار غزه شود، اما از ورود او مانع شدند.
ایالات متحده و کشورهای عرب خاورمیانه میکوشند هرچه زودتر توافق صلح و آتشبس میان اسرائیل و حماس را نهایی کنند اما مشخص نیست که این توافق حاصل میشود یا نه.
مذاکرهکنندگان اسرائیلی روز دوشنبه در دوحه حضور داشتند تا اختلافات اسرائیل و حماس را درمورد توافقی که جو بایدن در ماه مه پیشنهاد داده بود برطرف کنند. طی سال گذشته بارها مذاکرات دورهای انجام شد، اما همگی به شکست انجامید. اسرائیل بر حفظ حضور نظامیاش در غزه اصرار دارد و حماس نیز حاضر نیست تا خروج نیروهای اسرائیلی از غزه گروگانها را آزاد کند.
در همین حال، وزارت خارجه عربستان سعودی روز پنجشنبه ۳۰ آذر از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پذیرش پیشنهادی که نروژ و عربستان سعودی به همراه چندین کشور دیگر ارائه کرده بودند «استقبال» کرد. این تصمیم خواستار نظر مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری درباره تعهدات اسرائيل در قبال فعالیتهای سازمان ملل و دیگر کشورها برای حمایت از فلسطینیان در اراضی اشغالی است.
در این بیانیه، وزارت خارجه عربستان سعودی تاکید کرد که این تصمیم گام مهمی در حمایت از مردم فلسطین و تاکید بر حق آنها در تعیین سرنوشت خود و ایجاد دولت مستقل است.
عربستان سعودی همچنین از کشورهای حامی این تصمیم که به نفع آن رای دادهاند قدردانی کرد و آن را نشانه اجماع بینالمللی درخصوص حقوق فلسطینیان دانست.
جنگ غزه با حمله نیروهای حماس به مناطق جنوبی اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، حملهای که به کشته شدن حدود یکهزار و ۲۰۰ نفر و ربوده شدن بیش از ۲۵۰ نفر منجر شد. این حمله ضربه هولناکی به خاورمیانه وارد کرد و موجب شد اسرائیل بهدلیل حملات نظامی گسترده به مناطق فلسطینینشین در جهان منزوی شود.
گفته میشود که جنگ غزه تاکنون بیش از ۴۵ هزار فلسطینی را به کام مرگ فرستاده، اکثر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه را آواره کرده و بخش زیادی از این نوار ساحلی را به ویرانه بدل کرده است.