سفارت عربستان سعودی در کابل، روز یکشنبه، ۲ دی (۲۲ دسامبر)، اعلام کرد که فعالیتهای دیپلماتیک خود را از سر گرفته است.
این سفارتخانه در بیانیهای که در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر شد، اعلام کرد:«بر اساس تمایل دولت پادشاهی عربستان سعودی برای ارائه تمامی خدمات به مردم برادر افغان، تصمیم گرفته شده است که فعالیتهای نمایندگی پادشاهی در کابل از تاریخ ۲۲ دسامبر از سر گرفته شود.»
عربستان سعودی و افغانستان از سال ۱۹۳۲ روابط رسمی خود را آغاز کردند. این روابط از همان ابتدا بر پایه حمایت و کمک به مردم افغانستان استوار بود.
انطلاقا من حرص حكومة المملكة العربية السعودية على تقديم كافة الخدمات للشعب الأفغاني الشقيق، فقد تقرر استئناف بعثة المملكة العربية السعودية في كابل لأعمالها اعتباراً من تاريخ ١٤٤٦/٠٦/٢١هـ الموافق ٢٠٢٤/١٢/٢٢م.
— السفارة في افغانستان (@KSAembassyAFG) December 22, 2024
در دهههای اخیر، عربستان سعودی از طریق نهادهایی مانند مرکز امداد و کمکهای بشردوستانه ملک سلمان در بخشهای مختلفی از افغانستان فعالیت کرده است. این کمکها شامل ارائه خدمات بهداشتی، ساخت مدارس، تامین امنیت غذایی، آب و خدمات اضطراری بوده و تاثیرات مثبتی بر زندگی بسیاری از افغانها داشته است.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱ و خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان، عربستان سعودی دیپلماتهای خود را از کابل خارج کرد. با این حال، چند ماه بعد، در نوامبر همان سال، خدمات کنسولی خود را در افغانستان از سر گرفت و بر ادامه کمکهای بشردوستانه از طریق مرکز ملک سلمان تاکید کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در حالی که عربستان سعودی رژیم کنونی طالبان را به رسمیت نشناخته است، طالبان علاقهمند به گسترش روابط با ریاض هستند. بسیاری از مقامهای ارشد طالبان در سالهای اخیر برای ادای مناسک حج به عربستان سعودی سفر کردهاند.
عربستان سعودی نقش چندجانبه در زندگی افغانها دارد. این کشور نهتنها بهعنوان مقصدی مذهبی برای هزاران افغان که هر سال برای انجام مناسک حج و عمره به آن سفر میکنند، بلکه بهعنوان یکی از مقاصد اصلی مهاجرت کاری اهمیت دارد.
هزاران کارگر افغان در بخشهای مختلفی از جمله ساختوساز و خدمات در عربستان سعودی مشغول به کار هستند. درآمدهای این مهاجران که به خانوادههایشان در افغانستان ارسال میشود، یکی از منابع اصلی اقتصادی برای بسیاری از خانوادهها و در نهایت برای اقتصاد ملی افغانستان است.