عربستان سعودی از تاسیس مرکز پیشرفته سرطان‌شناسی خبر داد

اقدامات جدید عربستان سعودی در حوزه بهداشت و درمان نشان‌دهنده تلاش‌های این پادشاهی در مسیر چشم‌انداز ۲۰۳۰ است

نمایی از شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی‌- Canva

در حاشیه نمایشگاه «صنعت بهداشت کشورهای عربی ۲۰۲۴» در دبی، عربستان سعودی از طرح‌هایی رونمایی کرد که از پیشرفت چشمگیر صنعت پزشکی این کشور در چارچوب چشم‌انداز ۲۰۳۰ آن کشور حکایت دارد.
به گزارش العربیه، عربستان سعودی این هفته از مجموعه‌ای ابتکارات در بخش مراقبت‌های بهداشتی خبر داد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تاسیس یک مرکز پیشرفته سرطان‌شناسی و نیز ایجاد زنجیره توزیع دارو اشاره کرد. این ابتکارات نشان‌دهنده مشارکت فزاینده بخش خصوصی در این پادشاهی است.

مجتمع درمانی «جانز هاپکینز آرامکو» (Johns Hopkins Aramco Healthcare, JHAH)، که در سال ۲۰۱۴ تاسیس شده است بناست یک مرکز پیشرفته سرطان‌شناسی را در عربستان سعودی راه‌اندازی کند.
دکتر ژان ژاک دو گورتر، رئیس مجتمع درمانی جانز هاپکینز آرامکو، درباره هدف تشکیل این مرکز گفت: «ماموریت ما ساده اما جاه‌طلبانه است: ایجاد انقلابی در ارائه مراقبت‌های بهداشتی در پادشاهی سعودی و در عین حال پیشرفت در حوزه آموزش و تحقیقات پزشکی.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود: «در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ ما فقط به چالش‌های مراقبت‌ بهداشتی امروزی نمی‌پردازیم، بلکه در حال ایجاد نوعی نظام مراقبت بهداشتی هوشمند و پایداریم که به نسل‌های آینده عربستان سعودی خدمت خواهد کرد.»
این کارشناس ادامه داد: «این اقدام در شرایط حساسی انجام می‌شود، زیرا طبق بررسی‌ها میزان سرطان در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰ بیش از ۱۴۰ درصد افزایش خواهد یافت. از این رو تحقیقات در حوزه سرطان‌شناسی و درمان این بیماری به یکی از مهم‌ترین چالش‌های مراقبت بهداشتی در منطقه تبدیل خواهد شد. علاوه بر این، رشد جمعیت، پیری و تغییر سبک زندگی عوامل اصلی افزایش ابتلا به سرطان‌اند و لازم است برای تشخیص زودهنگام و دسترسی بیشتر به مراقبت‌های ویژه گام‌های اساسی برداشته شود.»
دکتر ژان ژاک دو گورتر در ادامه گفت: «این مرکز جدید بر درمان سرطان سینه، روده و پروستات تمرکز دارد، یعنی مواردی که بیشترین سرطان‌های تشخیص‌داده‌شده در منطقه محسوب می‌شوند.»
در همین حال، شرکت داروسازی «آستر» (Aster Pharmacy) نیز اعلام کرد مایل است با سرمایه‌گذاری مشترک با گروه هلدینگ «الحکیر» (Al Hokair) دامنه حضورش در عربستان سعودی را گسترش دهد.
شرکت آستر بناست طی پنج سال آینده حدود ۲۰۰ مرکز ارائه دارو در عربستان سعودی راه‌اندازی کند. این گروه در حال حاضر تنها ۱۴ داروخانه در ریاض دارد. 
عربستان سعودی در چاچوب برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ قصد دارد برای توسعه زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی، سازماندهی مجدد و خصوصی‌سازی بیمه و خدمات درمانی و نیز گسترش خدمات الکترونیک در حوزه بهداشت و درمان بیش از ۶۵میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند. 
پادشاهی سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سهم بخش خصوصی را از ۴۰ به ۶۵ درصد افزایش دهد و خصوصی‌سازی ۲۹۰ بیمارستان و دو هزار و ۳۰۰ مرکز بهداشتی اولیه را در برنامه خود قرار داده است.

بیشتر از جهان