کشتی ایران این روزها دورانی پرالتهاب و پر از درگیری و ضربوشتم را میگذراند. در این میان، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، نیز با مصاحبههای جنجالی و حملات پیاپی به اسطورهها و قهرمانان کشتی و ورزش ایران، بر آتش این اختلافها میدمد.
در شرایطی که به گواه آمارهای دولتی و اخبار منتشرشده در رسانهها، به دلیل افزایش افسارگسیخته فقر و اختلاف طبقاتی، انواع بحرانهای اجتماعی در ایران به بالاترین حد در دهههای اخیر رسیده، حالا تنشهای مختلف میان شهروندان و ورزشکاران در ورزشگاهها، بهخصوص در رشته کشتی، نمونهای واضح از این بحران است.
۲۲ دیماه بود که در جریان برگزاری مسابقات کشتی فرنگی جوانان استان فارس در شهر کوار، میان شماری از کشتیگیران و مربیان درگیری خونین به راه افتاد و به دلیل استفاده از سلاح سرد در جریان این درگیری، چند نفر مجروح و راهی بیمارستان شدند. سپس ۱۳ بهمن، در روز پایانی مسابقات کشتی آزاد جوانان قهرمانی کشور در کرمانشاه، سبحان یاری، دارنده مدال طلای جهان و آسیا، با غلامرضا محمدی، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران، درگیر شد و با حمله فیزیکی او را هدف ضربوشتم قرار داد.
در تازهترین مورد هم امروز ۲۶ بهمن در جریان رقابتهای کشتی آزاد نوجوانان ایران در مشهد، که با حضور پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی آزاد بزرگسالان، برگزار شد، ۱۲ نفر از جمله رئیس هیئت کشتی خراسان رضوی، در راهرو سالن مسابقات، به امید شایگان، رئیس هیئت کشتی مازندران حملهور شدند و علاوه بر ضربوشتم شدید او، یکی از حملهکنندگان با چاقو سرش را هم شکافت.
پیش از این نیز از موارد درگیری میان ورزشکاران و مربیان کشتی در استانهای مختلف ایران از جمله مازندران، اصفهان یا کردستان اخبار مختلفی منتشر شده بود. همزمان با اوج گرفتن این درگیریها، علیرضا دبیر تلاش میکند با مصاحبههای مختلف و حمله به چهرههای ورزشی محبوب، خود را در تیتر اول اخبار ورزشی حفظ کند.
دبیر که طی سالهای اخیر با نزدیکی هرچه بیشتر به نهادهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی و همچنین اتهامزنی به مردم و ورزشکاران معترض در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱، علاوه بر ورزش، در میان مقامهای ارشد نظام ایران هم به نفوذ بالایی دست یافت، پس از مصاحبههای مختلف علیه افرادی همچون علیرضا حیدری، علی دایی، رسول خادم یا کریمی، دو هفته قبل مجددا به علی دایی حمله کرد و حالا هم بار دیگر به رسول خادم کنایه زده است.
رسول خادم به دلیل انتقاد از کشتار گسترده معترضان در پاییز ۱۴۰۱ محبوبیت بالایی نیز عمومی مردم دارد. با این حال بر اساس ویدیویی که روز پنجشنبه منتشر شد، دبیر در دیدار با پدر نصرالله خادم، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران، به او گفته: «پسرتان گُل است، با معرفت، مشتی، همه چیزتان خوب است، فقط این اسمتان رو باید عوض کنید.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سرهنگ نصرالله خادم که مورد لطف دبیر قرار گرفته، رئیس بسیج ورزشکاران، از نهادهای زیرمجموعه لشکر محمد رسولالله تهران است و یکی از فرماندهان میدانی این نهاد نظامی برای سرکوب اعتراضهای مردمی محسوب میشود. این لشکر همچنین وظیفه شناسایی و پرورش نیروهای نظامی برای قتل و بازداشت معترضان را بر عهده دارد.
انتشار این ویدیو در شبکههای اجتماعی موجب شد بار دیگر موج جدیدی از خشم و نفرت کاربران ایرانی به سمت رئیس فدراسیون کشتی ایران سرازیر شود و جنجالهای کشتی ایران به دلیل مصاحبهها و توهینهای علیرضا دبیر، همچنان ادامه یابد.
در آخرین مورد از حمایتهای حکومتی از دبیر، حسین معروفی، سردار سپاه پاسداران و معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین، روز ۶ بهمن گفت: «باید از افرادی مثل هادی ساعی و علیرضا دبیر که محکم پای حقیقت ایستادند، تجلیل کرد.»
پرویز امینی، فعال سیاسی اصولگرا، اسفند ۱۴۰۲ خبر داد که علیرضا دبیر وظیفه مصاحبه با نامزدهای جبهه موسوم به «ارزشی» و تعیین فهرست منتخب محمدباقر قالیباف را برعهده داشته است.
با این حال، این افزایش قدرت سیاسی و امنیتی، حالا به وضوح به ضرر کشتی ایران تمام شده و درحالی که دبیر برخلاف ادعاهایش، هنوز موفق نشده است در مقام ریاست فدراسیون بهترین رکوردهای کشتی آزاد و فرنگی ایران مانند چهار طلا و دو نقره در سال ۱۹۶۱ یا کسب سه طلای رشته فرنگی در المپیک ۲۰۱۲ را تکرار کند، میکوشد ساخت هتل و ورزشگاههای مختلف برای کشتی را که با حمایت مالی مستقیم سپاه پاسداران و رئیس مجلس شورای اسلامی محقق میشود، بهعنوان کارنامه قابلقبولی از خود ارائه کند.