قانون‌گذاران آمریکایی: اروپا باید مکانیسم ماشه را فعال کند

این لایحه دوحزبی از بریتانیا، فرانسه و آلمان می‌خواهد تحریم‌های مکانیسم ماشه را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کنند

قانون‌گذاران آمریکایی در قطعنامه‌ای جدید که تهران را به نقض مکرر برجام متهم می‌کند، تاکید کردند اروپا باید تحریم‌های شدید سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران را دوباره اعمال کند.

به گزارش فاکس نیوز، این لایحه دوحزبی از بریتانیا، فرانسه و آلمان می‌خواهد که تحریم‌های «مکانیسم ماشه» را بلافاصله از طریق شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال و از سیاست «فشار حداکثری» آمریکا برای منزوی‌سازی جمهوری اسلامی تبعیت کنند.

سناتور پیت ریکتس، نماینده جمهوریخواه نبراسکا و نفر دوم جمهوری‌خواهان در کمیته روابط خارجی سنا، گفت: «ایران بزرگ‌ترین حامی دولتی تروریسم است و اقدام‌هایش به قتل نیروهای آمریکایی منجر شده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در ادامه افزود: «دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای امنیت ما و متحدانمان را تهدید خواهد کرد. تحریم‌های مکانیسم ماشه برای اطمینان از موفقیت کارزار فشار حداکثری پرزیدنت ترامپ ضروری‌اند.»

در بند «مکانیسم ماشه» برجام آمده است هر یک از کشورهای طرف توافق‌، یعنی چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، آمریکا یا آلمان‌ــ می‌توانند درخواست کنند که کنترل‌های صادرات، ممنوعیت‌های سفر و مسدودسازی دارایی‌ها دوباره اعمال شوند. اما آمریکا در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ از برجام خارج شد و به‌صورت مستقل سیاست «فشار حداکثری» را اعمال کرد.  

کلودیا تنی، نماینده جمهوریخواه نیویورک در کنگره، از کشورهای اروپایی خواست تا پیش از انقضای برجام در اکتبر ۲۰۲۵، تحریم‌های مکانیسم ماشه را اعمال کنند.

ترامپ که پس از بازگشت به کاخ سفید، فرمان اجرایی ازسرگیری سیاست فشار حداکثری را امضا کرد، گفته است ترجیح می‌دهد ابتدا یک «توافق صلح هسته‌ای معتبر» به‌جای تشدید تنش‌های نظامی دنبال شود. او در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت: «ترجیح می‌دهم توافقی انجام دهم که به آن‌ها آسیبی نرساند. دوست دارم بدون بمباران با آن‌ها به توافق برسم.» 

جمهوری اسلامی این سخنان رئیس‌جمهوری آمریکا تعبیر به تهدید کرد و مذاکرات را از دستور کار خارج کرد. رهبر جمهوری اسلامی با استناد به «تجربیات» گذشته، گفت مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی‌کند و خواستار توسعه بیشتر توانایی‌های نظامی کشور شد.