«نام پرسپولیس آنقدر بزرگ است که با هر بازیکنی قهرمان میشویم»؛ این جمله را رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس تهران، مردادماه امسال در واکنش به انتقادهای هواداران از عملکرد ضعیف این باشگاه در فصل نقلوانتقالات به زبان آورد.
از همان ابتدا به نظر نمیرسید این نگاه سنتی به فوتبال و باشگاهداری گرهی از کار پرسپولیس بگشاید. زیرا اگر قرار بود تیمها بر اساس افتخارات و گذشته خود همچنان به قهرمانیهای متعدد دست یابند، وضعیت باشگاههایی مانند منچستریونایتد یا میلان در یک دهه گذشته به این شکل نبود و در فوتبال ایران هم دقیقا ۱۰ سال قبل پرسپولیس در آستانه سقوط به لیگ پایینتر قرار نمیگرفت.
اما نتیجه چنین نگاه سنتی که در تضاد مستقیم با مدیریت روز فوتبال در جهان و کشورهای عربی قرار دارد، این است که پرسپولیس بهعنوان تیمی که در هشت سال اخیر مجموعا ۱۳ بار قهرمان لیگ برتر، سوپرجام و جام حذفی ایران شد و در این مدت دو بار هم به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسید، اکنون به دلیل ضعف فنی، نداشتن بازیکنان باکیفیت و بالا بودن سن تیم، در شش ماه اخیر از لیگ نخبگان آسیا و جام حذفی ایران حذف شود، سوپرجام را به رقیب واگذار کند و در لیگ برتر هم تا پایان هفته نوزدهم، چهار امتیاز از صدر جدول فاصله داشته باشد.
ضعف مدیریتی و فساد مالی مدیران نظام جمهوری اسلامی تنها به ورزش و فوتبال محدود نیست و وضعیت فعلی اقتصاد ایران، اخبار متعدد از اختلاسهای چشمگیر و فقر افسارگسیخته در کشوری که از بزرگترین دارندگان ذخایر گازی و نفتی جهان محسوب میشود، خود گواه وجود فساد سازمانیافته در ساختار نظام ایران است.
با وجود این، به قعر کشاندن و کهنسال کردن تیمی که در سالیان اخیر با بهرهگیری از ساختاری که برانکو ایوانکوویچ ایجاد کرد، به موفقیتهایش ادامه میداد، تنها از عهده همین مدیران «سنتی و حکومتی» جمهوری اسلامی مانند درویش برمیآید که سفرهای مذهبی، برپایی موکبهای عزاداری در تهران یا همکاری با دلالان برای کسب سود شخصی را به خرید بازیکنان باکیفیت و جوان برای پرسپولیس ترجیح میدهند.
برای درک بهتر وضعیت فعلی پرسپولیس، میتوان وضعیت تیم بحرانزده استقلال، دیگر باشگاه محبوب پایتخت، را بررسی کرد. این تیم به دلیل مدیریت ضعیف و خرید بازیکنان کمتوان در ابتدای فصل، در رتبه نازل نهمی لیگ برتر قرار گرفت. با این حال، تغییر مدیر باشگاه در یک ماه گذشته و خرید شش بازیکن جدید در پنجره نقلوانتقالات زمستانی در ۴۰ روز اخیر، موجب شد این تیم بحرانزده بتواند در جدول لیگ نخبگان در ردیفی بالاتر از پرسپولیس قرار گیرد و با برد سهشنبه شب مقابل الریان، به مرحله حذفی لیگ آسیایی صعود کند.
این در حالی است که مدیرعامل پرسپولیس در فصل نقلوانتقالات زمستانی لیگ آسیا و ایران هم به جز خرید سردار دورسون، هیچ بازیکن دیگری نخرید تا نقطه ضعفهای پرتعداد تیمش را برطرف کند و حالا در شرایطی که اسماعیل کارتال بهتازگی جانشین گاریدو شده، همین آشنایی نداشتن سرمربی ترک با خصوصیات بازیکنان تیم به باخت چهار گله در عربستان سعودی از الهلال و حذف از لیگ نخبگان به دلیل تفاضل گل پایینتر، منجر شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اکنون اگرچه هواداران استقلال میدانند که در مرحله یکهشتم نهایی لیگ نخبگان آسیا و در برابر تیم پرمهره النصر، شانس چندانی برای موفقیت و صعود نخواهند داشت، صعود به جمع هشت تیم برتر غرب آسیا، پس از برد هفته گذشته این تیم مقابل شمسآذر و حضور در جمع هشت تیم برتر جام حذفی هم بیشک برای آبیها، روزهای بهتر و کسب نتایجی آبرومندانهتر را نوید میدهد.
در مقابل، مخالفت علیرضا زاکانی، شهردار تهران، و مدیران بانک شهر با اخراج رضا درویش، در شرایطی که بیش از یک میلیون نفر از هواداران پرسپولیس در سه ماه گذشته در شبکههای اجتماعی خواستار برکناری مدیرعامل باشگاهشان شدهاند، موجب شده است که امیدها به کسب قهرمانی در تنها لیگی که پرسپولیس در آن حضور دارد، نیز کمرنگتر از گذشته شود.
با وجود ستارههای آمادهای که در ترکیب تراکتور و سپاهان حضور دارند، به نظر میرسد دوران سیاه و تاریک سرخهای پایتخت، پس از یک دهه افتخارآفرینی، مجددا آغاز شده است و دهها میلیون هوادار باید برای تیمی که حتی در حضور ۷۰ هزار تماشاگر هم نمیتواند تیم دوم النصر را شکست دهد، رخت عزا به تن کنند.