در دومین سالگرد کشته شدن شش تن از فرماندهان جبهه آزادی در نبرد سالنگ، رهبران جریانهای ضدطالبان از ادامه مبارزه علیه این گروه سخن گفتند و تاکید کردند که تقاضای مردم برای پیوستن به صفوف مقاومت مسلحانه علیه طالبان افزایش یافته است.
نشست یادبود فرماندهان جبهه آزادی شامگاه دوشنبه ۲۵ فروردین برگزار شد. در این نشست احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، یاسین ضیاء، رهبر جبهه آزادی افغانستان، محمد محقق از رهبران شورای عالی مقاومت برای نجات و شماری دیگر از چهرههای کلیدی جریان مقاومت، دیدگاههایشان را در مورد آینده نبرد با طالبان و وضعیت سیاسی افغانستان بیان کردند.
احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، با اشاره به وضعیت جاری در افغانستان گفت که با وجود تشدید فشارها و سرکوبهای طالبان، روحیه مردم نهتنها تضعیف نشده، بلکه در حال تقویت است. او تاکید کرد: «خدا را شاکرم که با وجود ظلم و وحشت روزافزون از طالبان و نیز سردی و بیتوجهی و نامردی دنیا، اراده مردم ما نهتنها کاسته نشده، بلکه افزایش یافته است. روزی نیست که تقاضای مردم برای پیوستن به جبهه و ایستادگی بیشتر نشود. هر روز انگیزه وعلاقه و اراده مردم را شاهدیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رهبر جبهه مقاومت ملی با اشاره به افزایش تقاضای مردم برای پیوستن به مقاومت مسلحانه، خطاب به طالبان گفت: «ساعت دست شما است، اما زمان در اختیار ما است. تاریخ نشان داده است که هیچ حکومت و نظامی بدون پایگاه مردمی و عدالت و حمایت مردم دوام نمیآورد.»
یاسین ضیاء: طالبان زبان گفتگو را نمیفهمند؛ باید با زبان خودشان حرف زد
یاسین ضیاء، رهبر جبهه آزادی افغانستان، در این مراسم یادآور شد که فرماندهان کشتهشده در سالنگ به جای مهاجرت و ترک وطن، راه مقاومت را انتخاب کردند. ضیاء افزود: «وقتی همه مایوس و ناامید بودند، آنها اسلحه دست گرفتند و به جنگ طالبان رفتند.»
ضیاء با تاکید بر کنار زدن طالبان از قدرت، گفت: «ما با سربلندی به وطن بازمیگردیم.»
او طالبان را نیروی نیابتی قدرتهای جهانی خواند و گفت این گروه در اثر یک معامله سیاسی به قدرت بازگشت و فقط با زور از قدرت کنار زده میشود.
سخنرانی جنرال یاسین ضیا رهبر جبهه آزادی افغانستان در برنامهٔ یادبود از دومینسال شهدای این جبهه در سالنگ جنوبی
— جبههَ آزادی افغانستان (@AfgFreedomAFF) April 14, 2025
بخش پنجم pic.twitter.com/iDl8NRoUXa
ضیاء با انتقاد از سیاستهای کشورهای منطقه که بر تعامل با طالبان تاکید میکنند، گفت: «طالبان یک گروه نیابتی است و از زمان سلطه آن بر افغانستان حملات متعددی به کشورهای همسایه افغانستان صورت گرفته است. در حالی که پیش از آن، به هیچ یک از همسایهها حمله نشده بود. جهان چشمهایش را به روی حقیقت افغانستان بسته است.»
او طالبان را فاقد ظرفیت گفتگو دانست و گفت چهارسال گذشته نشان داد که طالبان به جز زبان زور با هیچ ابزار دیگری از قدرت کنار نمیروند. ضیاء تصریح کرد: «طالبان زبان مذاکره و گفتگو نمیفهمند. زبان این گروه زور است و باید با زبان خودش با آنان حرف زد.» سپس بدون نام بردن از پاکستان، خطاب به کشورهای همسایه افغانستان گفت: «به کشوری که روزی به طالبان پناه داد، نگاه کنید.»
رهبر جبهه آزادی همچنین خطاب به رهبران سیاسی مقیم کابل از جمله حامد کرزی، عبدالله عبدالله و گلبدین حکمتیار، گفت:«شما در کابل ماندید تا بگویید میشود با طالبان تعامل کرد، اما این گروه اهل تعامل نیست.»
پس از فروپاشی دولت جمهوری و بازگشت طالبان به قدرت، حامد کرزی، عبدالله و گلبدین حکمتیار، در کابل ماندند و به زندگی تحت سلطه طالبان ادامه دادند. با وجودی که محدودیتهایی برای زندگی عادی این افراد وضع شدهاند و بدون اجازه طالبان نمیتوانند به خارج از افغانستان سفر کنند، همچنان در کابل مانده و از مخالفت با طالبان خودداری کردهاند. روز دوشنبه، هم یک نامه صادرشده در وزارت عدلیه طالبان علنی شد که در آن به نهادهای امنیتی این گروه دستور داده بود دفاتر حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار را تعطیل و فعالان این حزب را تا زمانی توبه نکردهاند، بازداشت کنند.
یاسین ضیاء با اشاره به تعطیل شدن دفاتر حزب اسلامی، به حکمتیار گفت: «حالا که دفاتر حزب اسلامی بسته و فعالان آن بازداشت میشوند، بیا و به مقاومت مسلحانه علیه طالبان بپیوند.»
محمد محقق: پرخروش و پرفروغ، دوباره در میدان مقاومت ظهور میکنیم
محمد محقق، عضو شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان، در سخنرانی خود اشاره کرد که موضع این شورا در قبال طالبان تغییری نکرده است و همانند دوره نخست حکومت این گروه، بر مقاومت مسلحانه تاکید دارد. او گفت: «موضع ما همان موضعی است که در دور اول مقاومت علیه طالبان داشتیم. مقاومتگران ما هنوز در مناطق کوهستانیاند.» این در حالی است که هیچگونه مقاومت مسلحانه از جانب محقق یا شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان گزارش نشده است.
نشست جریانهای ضد طالبان-ایندیپندنت فارسیمحقق نیز درباره رویکرد کشورهای همسایه در قبال طالبان هشدار داد گفت: «همسایههای افغانستان از ترس گرگ به کفتار پناه بردهاند.» اشارهای به این واقعیت که برخی کشورهای منطقه برای مقابله با داعش، از طالبان حمایت کردهاند. او در پایان تاکید کرد: «در عرصه میدانی و سیاسی در جبهه مقاومت علیه طالبانیم. پرخروش و پرفروغ دوباره در صحنه مقاومت ظهور میکنیم.»
جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی هرچند با گذشت نزدیک به چهار سال از سلطه طالبان بر افغانستان، مبارزه مسلحانه با این گروه را ادامه دادهاند و شماری از رهبران سیاسی نیز بر براندازی طالبان تاکید دارند، این گروه همچنان کنترل تمام جغرافیای افغانستان را در اختیار دارد. سازمان ملل متحد نیز در گزارشهای متعدد با تاکید بر کنترل طالبان بر سراسر افغانستان، اعلام کرده است که جبهههای مقاومت ضد طالبان چالشی جدی برای رژیم طالبان به حساب نمیآیند.