برنی سندرز در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در ایالت نوادا به یک پیروزی قاطع دست یافته است و خود را در صدر نامزدهای انتخاباتی این حزب قرار داده است. بدین ترتیب، او یک گام دیگر به این احتمال که در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در مقابل دونالد ترامپ قرار بگیرد، نزدیکتر شده است.
البته پیشبینی میشد که آقای سندرز ۷۸ ساله، کمتر از شش ماه پس از یک حمله قلبی در ایالتی که در آن به تبلیغات انتخاباتی مشغول بود، با حمایت جوانان و رایدهندگان اسپانیاییالأصل، به یک پیروزی چشمگیر دست یابد.
نتایج حاکی از آن است که تعداد آرای آقای سندرز دوبرابر نزدیکترین رقیبش بوده است.
او در شهر سن آنتونیوی تگزاس، پیش از روز سه شنبه که ساکنان اکثر ایالات آمریکا آراء خود را برای نامزد منتخبشان به صندوقها خواهند ریخت، ضمن تکرار انتقاداتش از آقای ترامپ، گفت که او «یک دروغگوی بالفطره در صدر یک دستگاه رهبری فاسد» است.
او وعده داد که اگر حامیانش با همین تعداد (که او را به گونهای بیسابقه و نخستین بار برای حزب دموکرات، در سه ایالت در صدر سایر نامزدها قرار داده است) در صحنه حاضر شوند، شاهد یک تغییر واقعی خواهند بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آقای سندرز در میان هلهله مردم گفت: «ما انتخابات مقدماتی آیووا را بردیم. ما در انتخابات مقدماتی نیوهمپشایر پیروز شدیم. و اکنون در نوادا هم پیشی گرفتهایم.»
«بگذارید از شهروندان نوادا به خاطر حمایتشان تشکر کنم. در نوادا ما یک ائتلاف از نسلهای مختلف و نژادهای مختلف تشکیل دادیم که تنها نوادا را دربرنگرفته، بلکه در سراسر کشور گسترش خواهد یافت.»
اکثریت آرای آقای سندرز چنان چشمگیر بوده است که روشن است او در نخستین ایالت غربی بر رقبایش پیروز خواهد شد.
در این میان، رقبای آقای سندرز برای احراز مقام دوم در انتخابات مقدماتی با یکدیگر درگیر شدهاند.
هم تیم کارزار جو بایدن، معاون سابق ریاست جمهوری، و هم تیم پیت بوتیجیج، به سرعت ادعا کردند که پس از سندرز، بیشترین آرا را به خود اختصاص دادهاند.
اما در هرحال، نتایج آرا خیال آقای بایدن را که برای ادامه کارزارش در تقلا بود، راحت خواهد کرد.
آقای بایدن درساعات شنبه شب در مقابل دوربین ظاهر شد تا تاکید کند که کارزارش «همچنان زنده» (فعال) است، اما دوربینها پیش از آن که او سخنانش را تمام کند، فیلمبرداری را قطع کردند.
آقای بایدن گفت:«میدانم که هنوز نتایج قطعی به دست نیامده، اما احساس بسیار خوبی دارم. مرا در یک موقعیتی گذاشتهاید، میدانم رسانهها آمادهاند که به سرعت مرگ (اشاره به خارج شدن از عرصه) کسی را اعلام کنند، اما ما زنده (فعال) هستیم، برگشتهایم و پیروز خواهیم شد.»
آقای بایدن افزود:«فکر میکنم در موقعیتی هستیم که به گونهای پیش برویم که تابهحال نرفتهایم. فکر میکنم به جلو پیش خواهیم رفت، در ایالت کارولینای جنوبی پیروز خواهیم شد و پس از آن هم در روز سه شنبه بزرگ (انتخابات در ۱۲ ایالت) ما در مسیر هستیم.»
در این میان، پیت بوتیجیج که در ایالت آیووا همراه با سندرز در مقام نخست، و در نیوهمپشایر – نزدیک به او دوم شد، برای حفظ موقعیتش در نوادا به تقلا افتاد. البته به نظر میرسد که از الیزابت وارن در مقام چهارم و ایمی کلوبوچار در مقام پنجم، جلو بزند.
آقای بوتیجیج که کارزارش با تردید مکرر در مورد (احتمال موفقیت او در) جلب رایدهندگان رنگینپوستان روبهرو بوده است، ضمن تبریک به آقای سندرز، علیه نامزدی او هشدار داد.
او گفت:«به سناتور سندرز برای پیروزی چشمگیر امروزش تبریک میگویم، اما پیش از آن که سناتور سندرز را با تعجیل به عنوان نامزد انتخاباتی (دموکراتها) انتخاب کنیم، بیایید ببینیم چه نکاتی مهم و مطرح است.»
او افزود:«ما میتوانیم یا به اصالت ایدئولوژیک، یا پیروزی فراگیر اولویت دهیم. ما میتوانیم یا در اینترنت به مردم اهانت کنیم، یا به جنبشمان دعوتشان کنیم.»
اما الیزابت وارن که محبوبیتش به خاطر درخشش در تعامل انتخاباتی نامزدهای دموکرات بار دیگر افزایش یافته بود، نتوانست به پیروزی در مقام اول یا حتی دوم دست یابد. او در روز شنبه در کارزارش در شهر سیاتل، به برنی سندرز برای پیروزیاش در نوادا تبریک گفت.
خانم وارن پیش از آن که تاکید کند تعداد هوادارانش «در همه نقاط» رو به افزایش است، گفت:«نتیجه مسابقه (در نوادا) روشن شده است. برنی پیروز شده است. تبریک میگویم برنی.»
در این میان، تیم انتخاباتی مایکل بلومبرگ نیز مشتاقانه نگرانیهایش را در مورد نامزدی نهایی سندرز تکرار کرده است و به خاطر «زمینه پراکنده» موفقیتهای آقای سندرز، او را مورد انتقاد قرار داده است.
«این نامزدی است که که علیه به اصطلاح "ساختار دموکراتها" اعلام جنگ کرده است. ما برای شکست ترامپ به نامزدهای مستقل و (رای دهندگان) جمهوریخواهها نیازمندیم – حمله به حزبی که به آن تعلق دارید، نمیتواند نقطه شروع باشد. به قول مایک (بلومبرگ)، اگر نامزدی مثل سناتور سندرز را برگزینیم که تنها برای گروههای قلیلی جالب است، مرتکب اشتباه بسیار بزرگی شدهایم.»
ایالت نوادا که سی درصد از ساکنانش اسپانیاییالأصل هستند، نقطه سنجش توانایی نامزدهای انتخاباتی برای جلب آرای رنگینپوستان تلقی میشود. هفته آینده، ایالت کارولینای جنوبی با جمعیت عمدتا سیاهپوستش مرکز انتخابات مقدماتی حزب دموکرات خواهد بود.
یکی از روایاتی که در مورد انتخابات سال جاری در جریان است، تلاش برنی سندرز برای جلب حمایت رنگینپوستان، به ویژه اسپانیاییالأصلها، در چهار سال گذشته بوده است.
او در ایالت نوادا با ۲۵۰ عضو رسمی و تعداد بیشماری داوطلب در تیم انتخاباتیاش، فعالیت چشمگیری داشته است.
این سناتور ایالت ورمونت، در ماههای اخیر گفته بود که اعضای کارزارش در نوادا در خانه ۵۰۰ هزار نفر را زدهاند (اشاره به رجوع و تماس مستقیم با مردم در خانههاشان و تبلیغ صریح و رودرروی مواضع انتخاباتی با افراد) که با توجه به جمعیت ۳ میلیون نفره این ایالت، تقلایی چشمگیر بوده است.
بیتردید، مقامات حزب دموکرات در نوادا نیز از این که رایگیری برخلاف ایالت آیووا بدون برخورد به مانع یا مشکلی به نتیجه رسیده است، نفسی به راحت کشیدهاند.
بهرغم موفقیت آقای سندرز در این مراحل، او هنوز تا کسب جایگاه نامزدی حزب (دموکرات) در انتخابات مقدماتی (برای اعلام نامزد رسمی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آتی) فاصله دارد. روز سوم مارس، یا به عبارت دیگر روز «سه شنبه بزرگ»، دربیش از ۱۲ ایالت آمریکا انتخابات مقدماتی برگزار خواهد شد. نتایج آن، نخستین نشانه از میزان حمایت واقعی از مایک بلومبرگ در کارزار غیر سنتیاش خواهد بود که تا کنون مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار از ثروت شخصیاش را صرف تبلیغ آن کرده است.
در میان کسانی که به سندرز به نوعی تبریک گفتند، شخص دونالد ترامپ بود.
او در یک توییت نوشت:«به نظر میرسد که برنی دیوانه در ایالت برجسته نوادا پیروز شده است. بایدن و دیگران ضعیف به نظر میرسند، و امکان ندارد مینی مایک بتواند بعد از بدترین نمایش در تاریخ تعاملات ریاست جمهوری، کارزارش را از سر گیرد. تبریک برنی، و نگذار این (پیروزی) را از تو بگیرند.»
گزارش بیشتراز خبرگزاریها
© The Independent