استاد ماورو جیاکا میگوید در بدن قربانیان این بیماری «بافت ریهها بهکلی نابودشده» و مقدار زیادی ویروس، یاختههای ریه را به هم چسبانده است.
یک متخصص علوم قلبی و عروقی گفته نمونهبرداری از بدن قربانیان کووید ۱۹ نشان میدهد این بیماری میتواند به ریهها طوری آسیب بزند که دیگر قابلتشخیص نباشند.
استاد ماورو جیاکا از دانشگاه سلطنتی کینگز کالج لندن روز دوشنبه به کارگروه علم و فناوری مجلس گفته ریهها و سایر اعضای بدن بیماران ایتالیایی قربانی کرونا را بررسی کرده است. این بیماران پس از ۴۰ روز بستری در بخش مراقبتهای ویژه جانباختهاند.
استاد جیانکا گفت «طبق بررسیها بافت ریه کاملاً تخریبشده» و مقدار زیادی ویروس یاختههای ریه را به هم چسبانده است. او همچنین هشدار داد کووید ۱۹ میتواند برای نجاتیافتگان از این بیماری «مشکلات جدی» ایجاد کند.
او گفت «البته سابقه بررسی این موضوع کافی نیست و این اطلاعات کامل نیستند، چون در سطح جهان نمونهبرداری دیگری از بافتهای بدن انجامنشده است.»
«در ریه افرادی که بیش از یک ماه به این بیماری مبتلا بوده و سپس کشتهشدهاند چیزی مشاهده میشود که با اثرات ذاتالریه معمولی، آنفلوانزا و حتی سارس-کوو ۱ کاملاً تفاوت دارد.در این بافتها شاهد انسداد گسترده هستیم. بافت ریه بهکلی از بین رفته و در برخی موارد حتی نمیتوان تشخیص داد بافت ریه بوده است. مقدار زیادی یاخته بسیار بزرگ به هم چسبیده دیده میشود که ویروس در آنها وجود دارد و ۱۰ تا ۱۵ هستهدارند. این پدیده علت بیماریزاییِ منحصربهفرد کووید ۱۹ را برای من مشخص میکند. این ویروس ویروسی نیست که یاختهها را از بین ببرد، و این دانسته بر درمان بیماری اثر بسزایی دارد.»
او افزود درمان ویروسزدا ممکن است در مراحل اولیه بیماری کارساز باشد اما اذعان کرد احتمالاً نمیتوان برای بیماران کووید ۱۹ درمانی پیدا کرد.
استاد جیانکا به همراه چند تن دیگر از پژوهشگرانی که کووید ۱۹ و اثرات آن را بررسی کردهاند شواهد و مدارک خود را به کارگروه مجلس اعیان بریتانیا ارائه دادند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سر جان بل استاد طب دانشگاه آکسفورد که در ستاد دولتی بحران کرونا خدمت میکند به همکارانش گفت اگر موج دوم مبتلایان در ماههای آینده دامن بریتانیا را نگیرد «بسیار غافلگیر» خواهد شد.
او گفت «به گمان من احتمال دارد شاهد موج دوم نباشیم، اما با توجه به رفع بخش اعظم قرنطینه و ازسرگیری فعالیتها، میزان ابتلا بهسرعت رو به کاهش است اما هنوز میزان ابتلا در جامعه چشمگیر است و تعجب نخواهم کرد اگر موج دومی شروع شود.
«به گمان من مسئله اصلی این است که یا چندین دوره شیوع در پیش خواهیم داشت و سپس موج دوم رخ خواهد داد یا فقط موج دوم خواهیم داشت.»
سر جان همچنین اعلام کرد واکسنهای موردنظر دانشگاه آکسفورد قرار است در آفریقا هم تحت آزمایشهای دیگری قرار گیرد و گفت این قاره احتمالاً طبق دادههای موجود فعلی در ماه ژوئیه به اوج ابتلا میرسد.
آمار مبتلایان و مرگومیر در آفریقا هنوز به شمار گزارششده در اروپا و آمریکا نرسیده است اما سر جان میگوید «قسمت بد ماجرا هنوز نیامده.» او افزود «آرزو میکنم آن وضع پیش نیاید، ولی نگرانم.»
استاد آدریان هیدی رئیس گروه زیستایمنیشناسیِ دانشگاه کینگز کالج لندن هم در این کارگروه سخنرانی کرد و گفت اثرگذاری بیشازحد کووید ۱۹ در میان سیاهان و اقلیتهای قومی انگلستان به عاملهای اجتماعی-اقتصادی ربط دارد.
او گفت «طبق بررسیهای انجامگرفته روی بیماران بستری در بیمارستانهای لندن میزان بستری شدن سیاهان، آفریقاییها، آسیاییها و اقلیتهای قومی در بیمارستانها بیشتر است و این نشان میدهد احتمالاً در شرایطی قرار داشتهاند که میزان ویروس بیشتر بوده است.»
«اما وقتی در بیمارستان بستری میشوند هیچ فرقی با دیگران ندارند. فرض بر این است که عوامل اقتصادی و اجتماعی سبب میشود میزان و بسامد ابتلایشان بالاتر باشد و رنجی که میکشند بیشازحد است. نمیخواهم بگویم این فرض درست است اما تا وقتی خلاف آن ثابت نشده باشد کاملاً معتبر است.»
© The Independent