دانشمندانی که در پی یافتن نشانههای زندگی دردیگر کرات هستند، فهرستی از اشیایی را منتشر کردهاند که در فضا یافت شدهاند و ممکن است بتوان از طریق آنها محل زندگی هوشمند در کائنات را ردیابی کرد.
این فهرست که «اِگزوتیکا» خوانده میشود، یک نمونه از هر شیئی را که در فضا یافت شده درج کرده است، به امید آن که اخترشناسان آنها را برای یافتن نشانههای نوعی فناوری و هوش فرازمینی مطالعه کنند.
این فهرست در چارچوب پروژه «بِرِیک ترو لیسِن» جمع آوری شده است که از پشتیبانی دانشمندانی چون استیون هاوکینگ برخوردار بوده است و هزینه آن توسط یک میلیاردر روس که در پی شواهد وجود زندگی فرازمینی است، تامین شده است. این پروژه از بودجهاش برای افزایش تحقیقات در مورد سیگنالهای رادیویی که از فضا به زمین میرسد و نیز تولید فناوریهای جدید برای بهبود این مطالعات، استفاده میکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به رغم تلاشهای جاری، اخترشناسان هنوز هیچگونه نشانه فنی و قطعی دایر بر وجود زندگی فرازمینی نیافتهاند. این امر ممکن است نمایانگر آن باشد که تمدن دیگری در کائنات وجود ندارد؛ اما در عین حال احتمال دارد معرف آن باشد که ستارهشناسان روی کلیه هدفهای ممکن که میتواند محل زندگی فرازمینی باشد، تمرکز نکردهاند.
تاکنون اخترشناسان در پی یافتن نوعی از زندگی شبیه به زندگی در کره زمین با همان شرایطی بودهاند که موجب به وجود آمدن زندگی روی کره زمین شده است. اما فهرست اشیاء یادشده به پژوهشگران این امکان را میدهد که محیطهای زیست دیگر را نیز مورد مطالعه قرار دهند؛ محیطهایی که دانشمندان امیدوارند به کشف فناوریهایی از کره زمین بینجامد.
دکتر برایان لَکی، مولف ارشد این گزارش جدید، میگوید: «بسیاری از کشفیات در اخترشناسی، تصادفی بوده است. گاه فرصت یک کشف جدید از دست رفته است، زیرا کسی با اعتقاد به این که نمیتواند در آن ناحیه چیزی پیدا کند، به جای درست نگاه نکرده است.»
«این قضیه در مورد سیارات خارج از منظومه شمسی رخ داده است که کشف آنها پیش از سالهای ۱۹۹۰ هم ممکن بود، اما به شرط آن که اخترشناسان در پی منظومههایی میبودند که با منظومه ما متفاوت باشد. آیا ما در جای غلط به دنبال نشانههای فناوری در فضا هستیم؟ فهرست اگزوتیکا برای یافتن پاسخ این سئوال به ما کمک خواهد کرد.»
این فهرست همه چیز را – از اشیای پیش پا افتاده گرفته تا پدیدههای نادر و ملتهب- در بر میگیرد. اخترشناسان امیدوارند که با استفاده از این فهرست درک بیشتری از مناطقی در فضا که ممکن است دارای زندگی فرازمینی باشد، بهدست آورند. همچنین این امیدواری هم هست که از طریق این فهرست بتوان دریافت که آیا اشیایی که طبیعی به نظر میرسند، در واقع مصنوع و ساخته شده هستند، یا نه.
اِس پیت وُردِن، مدیرعامل برنامه «بِرِیک ترو اینیشیِتیوز»، میگوید: «وقتی پای پژوهش در مورد زندگی هوشمند (فرازمینی) پیش میآید، بسیار مهم است که با آن با دیدی باز روبهرو شویم. تا زمانی که به درک بهتری از شکلهای تمدنهای دیگر و فناوریهای آن برسیم، باید کلیه هدفهای ممکن را مطالعه کنیم. فهرستبندی آنها نخستین گام در این جهت است.»
© The Independent