به گفته یک سازمان حمایت از مصرف کنندگان، هفت مدل رایج خودرو از جمله لند روور، نیسان، و بیامو باید به دلیل ادعاهایی مبنی بر طیف متعددی از مشکلات شامل باتریهای مشکلدار و نرمافزار کامپیوتری غیرقابل اتکا فراخوانده شوند.
سازمان «ویچ؟» با نظرسنجی از ۴۷ هزار و ۱۳ مالک خودرو نتیجه گرفت «نواقص جدی که در این گزارش آمده حاکی از ضعفی در روند تولید این خودروها است که باید بلافاصله برطرف شود.»
این سازمان دریافت که بعضی از خودروسازان نتوانستهاند مشکلات دیرینه خودروهای خود را برطرف کنند.
خودروهای مدل اس تسلا، قشقایی نیسان (Qashqai)، و سری ۵ بیامو همگی همان مشکلاتی را داشتند که رانندگان در نظرسنجی سال قبل مطرح کرده بودند.
از هر ۵ مالک نیسان قشقایی که طی ۳ سال گذشته خودرو خود را خریده است، بیش از یک نفر اظهار داشت مجبور به تعویض باتری ظرف ۱۲ ماه گذشته شده است.
دو مدل دیگر نیسان نیز با نرخهای بالای نقوص فنی مواجه بودند. ۲۸ درصد مالکان پولسار مشکلاتی در باتری خود گزارش دادهاند و ۲۰ درصد مالکان جوک نیز مشکلاتی در سیستم سوخت خودرو خود تجربه کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این خودروساز ژاپنی گفت که با ۳۵ هزار مالک خودرو نیسان قشقایی تماس گرفته است تا آنها را از مشکلات احتمالی باخبر کند و پیشنهاد ارتقای مجانی خودرو به آنها ارائه دهد.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی نقصهایی از خودرو بیش از ۵۰ هزار پوندی مدل اس تسلا که یک خودرو برقی است، نیز گزارش دادند. به یافته «ویچ؟» حدود ۱۸ درصد از رانندگان مدل «اس» که در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ ساخته شده است، با دستگیره در که باید بیرون آید مشکل داشتند.
هری رز، سردبیر مجله «ویچ؟»، گفت: «کاملا غیرقابل قبول است که این خودروسازان مورد اعتماد بدون تعمیر نقوص گسترده خود، هنوز از مشتریان پول میگیرند. نقوصی که به لطف نظرسنجی جامع ما از رانندگان بریتانیایی، کاملا آشکار و شناخته شده است. در حال حاضر مالکان خودروها بعد از آن که دوره ضمانت تمام میشود، مجبور به پرداخت هزینه تعمیرات از جیب خود هستند. اما این درست نیست که خریداران مخارجی را بپردازند که ناشی از اشتباهات تولیدکننده است و این خودروسازان از آن مشکلات مطلع هستند.»
به گفته «ویچ؟»، ۲۱ درصد از مالکان خودرو رنج روور ولار و ۱۷ درصد از مالکان خودرو رنج روور اسپورت نیز گزارشهایی از مشکلات نرمافزار کامپیوتری داخلی از خودروهایی دادند که محصول سه سال گذشته بودند.
در میان ۲۸۰ مدل خودرو که سازمان «ویچ؟» اطلاعاتی درباره میزان اتکا به آنها جمعآوری کرده است، سری ۵ بیامو محصول سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ در رتبه دوم بیشترین نقص قرار میگیرد که تماما به یک مشکل خاص مربوط میشود.
در این نظرسنجی مشخص شد که ۲۶ درصد مالکان این خودرو که مدلهایی از ۳ تا ۸ سال گذشته داشتند، از مشکلاتی در فنربندی ماشین خود خبر دادند.
«ویچ؟» اکنون از خودروسازان خواسته است که برای این مدلهای مشکلدار فراخوانی صادر کنند.
تسلا در واکنش به این نظرسنجی به «ویچ؟» گفت که هر خودرو ساخته شده را قبل از ترک کارخانه بررسی کامل میکند و ضمانت خودروهای تسلا شامل هرگونه تعمیر یا تعویض دستگیرههای در تا چهار سال میشود.
لند روور نیز گفت که کیفیت محصولات خود را «جدی» میگیرد و نرمافزاری نوین برای تمام خودروهای جدید خود معرفی کرده است که به این شرکت اجازه میدهد خودروها را از دور بهروزرسانی کند.
این شرکت گفت، «میداند» که تنها از ۰.۱۲ درصد از مالکان خودروهای رنج روور ولار و ۰.۲۲ درصد از مالکان خودروهای رنج روور اسپورت نظرسنجی شده است که به اعتقاد این شرکت، «نماینده طیف گستردهای از مشتریان راضی و خشنود» آن نیست.
بیامو گفت که تمام ادعاهای مشتریان را برای ضمانت خودروهای خود را تا به امروز تحلیل کرده است و «هیچ چیز غیرعادی» درباره فنربندی ۳۳ هزار خودرو فروخته شده نیافته است.
این شرکت گفت: «ما از تمام خوانندگان ناراضی مجله ویچ؟، چه در این نظرسنجی شرکت کرده باشند چه نه، میخواهیم که با شعبه بیامو بریتانیا به شماره ۰۳۷۰ ۵۰۵ ۰۱۶۰ تماس بگیرند تا بتوانیم به شکایات آنان رسیدگی کنیم.»
گزارشهای تکمیلی از آژانس خبری پرس اسوسیشن
© The Independent