حسن روحانی، رئیسجمهور ایران در جلسه امروز هیئت دولت گفت که عدم حضور او در مجلس برای ارائه لایحه بودجه به دلیل مصوبه دیروز نمایندگان نبوده است.
او همچنین گفت که «دولت با آن مصوبه موافقت ندارد و آن را برای روند فعالیتهای دیپلماتیک مضر میداند.»
مجلس شورای اسلامی روز گذشته کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» را تصویب کردند.
۲۵۱ نماینده مجلس به کلیات این طرح دوفوریتی رأی مثبت دادند تا بهزعم محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی این پیام را به دشمنان بدهند که «دوران بازی یکطرفه به پایان رسیده است.»
این طرح ۹ ماده دارد و اگر شورای نگهبان نیز آن را تائید کند دولت مکلف میشود غنیسازی ۲۰ درصدی را که پس از برجام تعلیق شده بود مجدداً از سر بگیرد.
در یکی دیگر از مواد این طرح، چنانچه دو ماه پس از تصویب این قانون، کشورهای باقیمانده در برجام روابط بانکی و مالی خود را با ایران ایجاد نکنند و یا موانع خرید و فروش نفت ایران در بازارهای جهانی برقرار باشد، دولت باید اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.
حسن روحانی گفت که علاقهمند بوده مانند سالهای گذشته خودش لایحه بودجه را به مجلس ببرد ولی «حاضر نشدن در مجلس شورای اسلامی صرفاً به دلیل ستاد کرونا و دستور ستاد ملی کروناست.»
حسن روحانی در ۱۰ ماه گذشته و پس از همهگیری کرونا تنها در جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا و در جمع اعضای هیئت دولت و یا دیدارهای با فاصله با علی خامنهای شرکت کرده است.
سال آینده روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت میفروشیم
حسن روحانی درباره جزئیات بودجه ۱۴۰۰ نیز گفت که دولت او وابستگی بودجه به نفت را قطع کرده ولی مبنای بودجه بر فروش روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این پیشبینی خوشبینانه از فروش نفت در حالی است که برای تحقق درآمدهای بودجه سال ۹۹ دولت بر فروش روزانه یکمیلیون بشکه حساب باز کرده بود؛ رقمی که به دلیل سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ محقق نشد.
روحانی میگوید این افزایش درآمدهای نفتی در بودجه در ردیفهای هزینهای جاری صرف نخواهد شد و البته به معنای خوشبینی نسبت به روی کار آمدن بایدن و تغییر سیاست خارجی آمریکا هم نیست: « ممکن است برخی بگویند دولت بر مبنای خوشبینی نسبت به اینکه میتواند مسائل هستهای و مشکلات خارجی را حل کند این را بیان میکند. در حالی که اینگونه نیست ما ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت را یا در بازار بینالمللی یا در بازار داخلی خواهیم فروخت بنابراین این بودجه، برای ما یک بودجه قطعی است اما بخشی از درآمدهای نفت صرف بودجه جاری نخواهد شد.»