بر اساس گزارش که به دست خبرگزاری رویترز رسیده، ایران غنیسازی اورانیوم را در تاسیسات زیرزمینی نظنز با نوع دوم سانتریفوژ پیشرفته آیآر-4 آغاز کرده است.
این گزارش را آژانس بینالمللی انرژی اتمی تهیه کرده است.
به گفته رویترز سال گذشته ایران یه آبشار سانتریفوژ پیشرفته را از تاسیاست روز زمین نطنز، به کارخانه غنیسازی سوخت انتقال داد. ایران هماکنون در تاسیسات زیرزمینی خود به غنیسازی اورانیوم با سانتریفوژهای آیآر-2ام ادامه میدهد. طبق توافق هستهای میان ایران و پنج قدرت جهانی، این کشور تنها اجازه استفاده از سانتریفوژهای آیآر-1 را در این تاسیسات دارد.
روز دوشنبه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی به اعضای خود گفت که «روز ۱۵ مارس سال ۲۰۲۱، آژانس تایید کرد که ایران خوراکدهی به آبشاری ۱۷۴ تایی از سانتریفوژهای آیآر-۴ را که در نطنز نصب شده بود شروع کردهاست. بنا بر این گزارش، تزریق گاز هگزافلورید اورانیوم به سانتریفوژها آغاز شدهاست.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سه شنبه گفت که بازگشت ایالات متحده و ایران به تعهدات خود در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ همچنان امکانپذیر است، اما هم واشینگتن و هم تهران باید آماده گفتوگو باشند.
به گزارش آسوشیتدپرس، رافائل گروسی این مطلب را در یک نشست مجازی با سه کمیته پارلمان اروپا در پاسخ به پرسشی در خصوص اصرار دو طرف برای برداشتن گام اول از سوی طرف مقابل بیان کرد.
وی در این نشست که روز سهشنبه برگزار شد، گفت که با هر دو طرف در چارچوب نقش بیطرفانه آژانس گفتوگو کرده است و فکر میکند که بازگشت ایالات متحده به برجام هنوز «ممکن» باشد.
مدیرکل آژانس گفت «آنها میخواهند برگردند» و افزود، با این حال «مسائلی هست که هنوز باید روشن شوند. غیرممکن نیست. دشوار است، اما ممکن است.»
آقای گروسی که نهاد تحت مدیریت او مسئولیت نظارت بر اجرای برجام را بر عهده دارد افزود، ایران در طول دو سال گذشته مواد هستهای زیادی را تولید و انباشت کرده و ظرفیت جدیدی پیدا کرده است.
وی با بیان این که ایران در این مدت به ارتقای مهارتهای هستهای خود پرداخته گفت، اگر همین فردا بخواهید همه چیز را به عقب برگردانید، حتی اگر «چوب جادو» هم داشته باشید، باز کلی کار باید انجام شود.
مدیرکل آژانس درباره توافق اخیر با تهران در مورد بازرسیهای فراپادمانی از تاسیسات و فعالیتهای هستهای ایران گفت، برای طرفهای برجام مهم است که از این «پنجره فرصت دیپلماتیک» استفاده شود.