کره جنوبی به جای پرداخت نقدی، طلب ایران را به شکل تهاتر می پردازد

جمهوری اسلامی ایران ماه‌هاست که برای آزادسازی این منابع ارزی خود در کشور کره جنوبی، تلاش می‌کند

قرار است تا به جای پرداخت نقدی یا کالاهای تولیدی، ایران در ازای طلب خود تجهیزات فنی و ماشین آلات تولید وارد کند - عکس از برنا

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره‌جنوبی با اشاره به پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار داشت قرار است تا به جای پرداخت نقدی یا کالاهای تولیدی، ایران در ازای طلب خود تجهیزات فنی و ماشین آلات تولید وارد کند.

به گزارش ایرنا، حسین تنهایی با بیان اینکه طی روزهای اخیر و با کاهش فشار تحریم ها مسئولان و فعالان اقتصادی کره جنوبی به ایران رفت و آمد بیشتری دارند، افزود با کم شدن تحریم‌ها شرکت‌های کوچک و متوسط این کشور تلاش بسیاری برای آغاز تجارت با ایران دارند و از سوی دیگر شرکت‌های بزرگ در کره جنوبی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند تا بار دیگر به فهرست تجاری ایران بپیوندند.

او پیشتر و در دی ماه سال گذشته در همین رابطه گفته بود که ایران قصد دارد به‌منظور تهاتر ۸.۵ میلیارد دلار پول بلوکه شده در کره جنوبی، با این کشور مذاکره کند که واکسن کرونا نیز، یکی از این کالاهاست.

برخلاف نظر اخیر رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی، قرار بود ایران؛ مواد اولیه، دارو، مواد پتروشیمی، قطعات خودرو و لوازم‌خانگی و قطعات لوازم‌خانگی از این کشور وارد کند. اما مطابق اظهارات امروز وی، به نظر می‌رسد واردات کالاهای تولیدی کره‌ای از دستور کار خارج شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش‌تر، عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی گفته بود در کره جنوبی هفت میلیارد دلار سپرده داریم که نه اجازه انتقال می‌دهند و سودی تعلق می‌گیرد و تازه هزینه هم از ما می‌گیرند. او در این باره گفته بود که جمهوری اسلامی در سایر کشورها منابعی دارد و با وجود تحریم‌های آمریکا از آنها استفاده کرده و به آنها دسترسی داشته است؛ اما کره جنوبی با وجود اینکه یکی از شرکای تجاری مهم و اصلی ایران بوده، هنوز به ایران اجازه دسترسی نداده است.

میان رقم اعلامی ایران و رقمی که کره جنوبی از پول‌های بلوکه شده ایران اعلام کرده، تفاوت حدود دو میلیارد دلاری وجود دارد. به گفته علی ربیعی، سخنگوی دولت، حجم دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی را ۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود. اما خبرگزاری یونهاپ کره‌جنوبی این رقم را ۹.۲ میلیارد دلار آمریکا عنوان کرده است.

جمهوری اسلامی ایران ماه‌هاست که برای آزادسازی این منابع ارزی خود در کشور کره جنوبی، تلاش می‌کند و در مواردی حتی به دریافت بخش‌هایی از این مطالبه نیز برای خرید واکسن ضد کرونا یا پرداخت بدهی‌اش به سازمان ملل نیز راضی شده بود، اما از آنجا که این پول‌ها به دلیل تحریم‌های آمریکا مسدود شده‌اند، آن کشور باید مجوز آزادسازی پول‌ها را به کره جنوبی صادر کند.

بیشتر از اقتصاد